Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

vergiden daha önce çıkmış sorulara mutlaka çalışın arkadaşlar.. hoca sınavı yapanlar aynı kişiler ve artık oluşmuş bir soru bankası var dedi,dönüp dolaşıp aynı sorular geliyor fakat arada bir de güncel konulardan esinlenerek soru hazırlanıyor dedi.emsal bedel-ücret konusuyla ilgili geçmiş dönemde bir uygulama sorusu varmış hangi dönem bilemiyorum, benzer bir şey olabilir dedi ya da amortismanla ilgili bir uygulama olabilir.
asgari geçim indirimi güncel bir konu mesela ama hiç değinilmedi toplantılarda.

Arkadaşlar seminerleri ya da söylenenleri bir kenera bırakıp sadece sizin görüşlerinizi alabilirmiyim acaba genel hukuk dersi için hangi konulardan soru bekliyorsunuz. Mesela martta fiil ehliyeti soruldu Temmuzda Hak ehliyeti sorulabilir, ya da ne bileyim İyiniyet nedir unsurları nelerdir. Ticaret Hukukunda Çek, Poliçe ve Bono bunlardan biri gelecek diyorlar. Sizlerin bu konuda görüşleri nelerdir? Son 5 yılın soruları değilde şöyle nokta atışı bekliyorum sizlerden işte bunu sorarlar arkadaşım diyebilecek olan var mı :)

3 tane tahmin yapayım :)

Kefalet türleri
İrade ile beyan arasında uygunsuz haller
Kusurlu sorumluluk ve şartları

Arkadaşlar birden aklıma geldi ve sizlerle paylaşmak istedim. Eğer ilk kez sınava giriyorsanız ve hiç çalışmadığınız dersler varsa eğer herşeye rağmen sınava girin. Çünkü bende ilk kez martta girdim ve Denetime hiç çalışmamıştım ama geçtim :) Yine aynı şekilde arkadaşım Maliyet Muhasebesine girmeyeceğini söyledi ve kolundan tutup zorla sınava girmesini sağladık inanın zor ikna ettik ve bu arkadaş Mart sınavlarında 7/7 yaparak belgeyi almaya hak kazandı. Sınava girin en fazla 30 dakikanıza mal olur ama eğer bir mucize olurda geçerseniz paha biçilmez :) :) :)

Kesinlikle katılıyorum arkadaşım. şöyle bir geçmiş yıllara baktığımda bende bu 3 konunun üstünü yıldızlarla donattım. Hayırlısı olur inşallah. Ve komisyonda umarım bizim gibi düşünmüştür diyelim.

yeterlilik ' Alıntı:
3 tane tahmin yapayım :)

Kefalet türleri
İrade ile beyan arasında uygunsuz haller
Kusurlu sorumluluk ve şartları

luckynur kavramsal çerçeve hani odada küçük bir kitapçık dağıtmışlardı türkiye finansal raporlama standartlarımı ne o kitapçıkta standartlar kavramsal çerçeve unsurlar tablolar değerlendirilirken neler göz önüne alınmalı onlar yazıyordu.aynı kitapçık bürolarada geldi. denetim le alakalı. ama aslında genel.
aşağıda çok az bir özeti var. tablo halinde

http://www.tmud.org.tr/KAVRAMSAL_cerceve.xls

luckynur ' Alıntı:
bilgilendirme toplantısında kavramsal çerçeveden[/font] bahsedilmiş .. bu nedir ? hangi ders için söylenmiştir.. bilgisi olan arkadaşım yardımcı olabilirmi...
sanki denetimde okudum sadece böyle birşey ama ne olduğu konusunda fikrim yok

bırakın onu bunu o böyle demiş şu böyle demiş çalışyınızsa yaparsınız mantıklı şeylerden bahsedelim birbirimize yardımcı olalım ütopyalarla uğraşmayın her şey bitti bu saatten sonra bişe olmaz

çok sıkıcı yazanlar var okumaya değmez şeyler ve konular mantıklı yazın ders alalım

Umarım komisyonda siteyi takip edip bizim isabetli tahminlerimize göre soruları değiştirmiyordur :) Kusurlu Sorumluluk (Haksız Fiil) ya da Hak ehliyeti benimde beklediğim konular arasında. Borcu sona erdiren halleri sorarlar mı acaba diyorum, birde hukukun uygulanması güzel bir soru olabilir yani 20 puanı hak ediyor ;) Hısımlık akrabalık meselesi var sonra şirketlerden birinin tanımı unsurları ve kuruluş aşamaları gelebilir İş hukukundan kıdem tazminatı bekliyorum ama orda kapsam çok geniş herşey sorabilirler Allah yardımcımız olsun.

Ben fikrimi söyledim saçma gelmiş olabilir, sende söyle o zaman engin tecrübelerinden faydalanalım aday meslek mensubu Arda Bey. Sizin düşüncenizde aşağıda saygı duyuyorum :)

"ders konuşmak bu saatten sonra boş gezmek lazım"

Bu sınavda sayısallar zor sözeller kolay olacak gibi.2007-2008 de sözeller sayısallara göre daha zordu.2009 sonra durumun değiştiğini düşünüyorum.

ama motie efendi gerçekten bu saatten sonra ne kadar ders çalışmak fayda verir mantıklı olalım bikere hukuklar basit maliyet gibi derslerden yinede bahsedelim tabii dinlenmek gezmek lazım 7 derse birden girmek insanı bayağı yoruyo siz yorulmadınız mı moti efendi :)

arda sınav stresi sardı sanırım dersten sınavdan konuşmayıp gezmek istiyorsan bu haktan seni biz mahrum etmeyelim. ama yok ben burda durup saçmalıkları yakalama heyeti kurucam , baş eleştirmende ben olucam diosan o ayrı. Sana danışalım ne yazıcağımızı olur mu arkadaşım.

evet sizede tavsiye ederim gezin dinlenin iyi yapasınız yoksa karıştırırsız yazılanlar iç açmıyo iyice karamsar yapıyor

sizde streslisiniz fatma hanım saldırıyosunuz farkında mısınız bilmem sizin aslında dinlenmeye ihtiyacınız var

Ankara odasında bilgilendirme toplantısına gidenler foruma bile gelmiyor :) istanbul odası bize kıyak yaptı anlaşılan.Hiç olmazsa moralimiz bozuk değil.Bundan sonra Duadan başka bir şey yapılmaz arkadaşlar.

herkes emeğinin karşılığını alır hiç kimse başarı merdivenini elleri cebinde çıkamamıştır
:-X

arda sana zahmet sen maliyet bölümünde bir standart maliyet sorusunu çözümlü olarak anlatırsan,Hem kafamız dağılır hemde tekrar olur.Tabi zahmet olmazsa ;)