Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Fercey arkadaşıma katılıyorum. Dün ben de Ankara bilgilendirme toplantısındaydım. Vergiden nerdeyse bütün kanunları bileceksiniz dedi hoca. Kurumlar, gelir ver, KDV, VUK.
KDV'de 29. md.ye bakın dedi
Değerleme, amortisman, cezalar, tarhiyat türleri
Kurumlarda 15.mad.
Tam ve dar mükellef tanımı belli başlı not alabildiklerimdi.
Analizle ilgili çok fazla birşey söylenmedi. Sektör ortalaması, piyasa koşulları vs. onlara dikkat edin dedi belki bir metin sorusu olur. Muhasebe standartlarıyla ilgili dedi.
Denetim,hukuk ve meslekden hocalar yoktu.

Ben de son 4-5 dönem sınav sorularını tekrar çözün derim. En az 1 veya 2 soru kesin yakalanır böylece.

Herkese bol şans.

Arkadaşlar analiz dersinden " geçmiş yıllar soruları "haziran-temmuz" dönemi sorulan soruların analizini çıkardım şöyle bi sonuç çıktı ;

GELİR TABLOSU "DİKEY YÜZDE" yöntemi ile analiz.

FAALİYET ORANLARI , KARLILIK ORANLARI

1 ADET TANIM SORUSU , dönemsellik ve süreklilik üzerinde durulmuş.

öncelikle gelir tablosu yorumlarınıza dikkat etmenizi sonrasında ORAN ANALİZİNE bakmanız bir de tanımları şöyle bi gözden geçirmenizde fayda olacaktır.

ARKADAŞLAR BİLGİSİ OLANLAR PAYLAŞSIN LÜTFEN DAHA FAZLA BİLGİ HERKEZE TEŞEKKÜRLER

bilgilendirme toplantısında kavramsal çerçeveden[/font] bahsedilmiş .. bu nedir ? hangi ders için söylenmiştir.. bilgisi olan arkadaşım yardımcı olabilirmi...
sanki denetimde okudum sadece böyle birşey ama ne olduğu konusunda fikrim yok

kavramsal çerçeve yanlış hatırlamıyorsam meslek hukukunda etik ilkeler yönetmeliğindeydi..

:) ya afedersin.. ben yoktum toplantıda arkadaş söylemişti... aktardım..
teşekkür ederim bilgi için

VERGİDEN DEĞİŞİK DUYUMLARI OLAN VARMI ARKADAŞLAR

Sınav komisyonu aynıymış,aynı kişiler soracakmış ama kasım sınavını yapan komisyonda aynıymış.

arakadaşlar yeterlilik sınavlarını yeni bitirmiş biri olarak ,,herkese kolaylıklar diliyorum ..Umarım emek harcayan herkes başarılıl olur ..Allah kolaylıklar versin ve yardımcınız olsun

o kadar çalıştım vergi,temel hukuk,meslek,maliyet ama sanki şu an hiçbir şey bilmiyorum.Ne biçim bir durum yaa.Karıştırmazsam iyidir.Meslekle denetim konuları çok birbirine benziyor.

(1) Meslek mensubunun belirleyici özelliklerinden biri kamu yararına uygun hareket etme sorumluluğudur. Bu sorumluluğun yerine getirilebilmesi için meslek mensubunun bu Yönetmelikle getirilen etik ilkelerine uyması gerekmektedir.
(2) Etik ilkeler üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm tüm meslek mensuplarının uyması gereken temel etik ilkelerini ve bu ilkelerin uygulanması için gereken kavramsal çerçeveyi sunmaktadır. Kavramsal çerçeve; meslek mensuplarının temel ilkelere uyum ile ilgili tehditleri belirlemeleri, bu tehditleri ortadan kaldırmak veya kabul edilebilir bir düzeye indirgemek için koruyucu önlemleri almaları için gerekli bir rehberdir.
(3) İkinci ve üçüncü bölümler kavramsal çerçevenin belirli özel durumlarda nasıl uygulanacağını ortaya koymaktadır. İkinci bölüm bağımsız çalışan meslek mensupları, üçüncü bölüm ise bağımlı çalışanlar için geçerli ilke ve durumları içermektedir.
kavramsal çerçeve meslek hukuku ile ilgili soru da gelebilir..

yeterlilik ,

Sınav öncesi 8 saatlik uykunu mutlaka al , derin nefes egzersizleri yap ( beyine yeterli oksijen gitmesi için).

Çalışmanın karşılığını alacağına inan .

Başaracağız. Sınavdan sonra burada kutlama yapacağız :)

luckynur kavramsal çerçeve meslek hukuku sorusu olarak gelebilir güzel bir soru da aynı zamanda kısa ve öz istedikleri gibi...

toplantıya katılıp bilgileri paylaşan arkadaşlara teşekkürler,başarılar..

Arkadaslar ,

Dün odanın vergi için yaptıgı sınav öncesi eğitime giden var mı?

Ne tüyo verdiler?

Ben gidemedim de.