Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

arkadaşlar vergiden tavsiye edilen kaynaklar kazım yılmaz nurettin bilici ve eray mercan
kafam çok karıştı hangisini alıp çalışayım ben?uygulamada zorlanıyorum özellikle.hangisi uygun olur bana sizce ?acil yardıma ihtiyacım var .hemen karar verip almam ve çalışmaya başlamam gerekiyor.tavsiyelerinizi bekliyorum

erayae ' Alıntı:
ben de 47 ye takıldım şimdi....
takılmamak mümkün mü umutyaylagul bir açıklama yaparsa iyi olacak

arkadaşlar vergiden tavsiye edilen kaynaklar kazım yılmaz nurettin bilici ve eray mercan
kafam çok karıştı hangisini alıp çalışayım ben?uygulamada zorlanıyorum özellikle.hangisi uygun olur bana sizce ?acil yardıma ihtiyacım var .hemen karar verip almam ve çalışmaya başlamam gerekiyor.ACİL tavsiyelerinizi bekliyorum

sayın glsmtm bence tüm kanunları içeren bir kanun kitabı al inan ilk bakışta çok zor gibi geliyor ama okudukça çok kolay şekilde anlıyorsun şahsen ben öyle yaptım. bu işin kaynak olarak ucu bucağı yok çünkü her yerden bir kaynak ismi duymak son derece kolay benim şahsi tavsiyem bu olur...

Sabır, özgüven...

merhaba arkadaşlar,
Meslek hukuku ve mali analiz vardı.
Meslek hukuku tamam ama analiz hocanın değerelendirmesine bağlı. Olaki analizden kalırım diye şimdiden derse başlamak istiyorum zira son sınav hakkımı kullanacağım. Mali analiz için önereceginiz kitaplar varmı ? Açık ögretim kitaplarına şöle bir baktım son mali analiz sınavı peşpeşe 2 üniteden gelmiş. Çalışma sermayesi ve nakit akıştı sanırım. Kaynak önerilerinizi bekliyorum şimdiiden teşekkür ederim.
soruda çalışma sermyesi diyor yani bürüt yada net demiyor. N.Ç.S=dön v-kvyk ise çalışma sermayesi= dön varlıklar . değimi ? :)
mail adersim: [email protected]

glsmtm ' Alıntı:
kafam çok karıştı hangisini alıp çalışayım ben?uygulamada zorlanıyorum özellikle.hangisi uygun olur bana sizce ?acil yardıma ihtiyacım var .hemen karar verip almam ve çalışmaya başlamam gerekiyor.ACİL tavsiyelerinizi bekliyorum

merhabalar bende tüm kanunların oldugu bir kaynak var mail adresiniz varsa mail edeyim.

yani bil_gin arkadaşıma katılıyorum 135 tane kaynak var hepside aynı tek bir yerden yola çıkıyor oda vergi kanunları. ama uygulama diyorsun mesela bir inşaat ortak gider dağıtımını bulamazsın kanunda. ben sadece eray mercana çalıştım ve ilk girişimde geçiceğime kesin gözüyle bakıyorum. sorulan sorunun aynı örneği kitapta uygulamalar içinde vardı.
pişmanlık hesaplama istiyosan var. beyanname de matrah tespiti istiyorsan var hepsi her kaynakta eminim vardır. ben sadece eray mercana çalıştım. ve tavsiye ediyorum hem ince bunaltmıyor hemde çok akıcı. tablolar şemalar. kendisi yeterlilik kurslarında ders verdiği için önemli olan yerlerin altlarını siyah puntolarla kalınlaştırmış bunlar kesin bilinmeli diye dikkat çeken bölümler. ki hepsinden soru gelmiş. yani karar senin.

glsmtm ' Alıntı:
kafam çok karıştı hangisini alıp çalışayım ben?uygulamada zorlanıyorum özellikle.hangisi uygun olur bana sizce ?acil yardıma ihtiyacım var .hemen karar verip almam ve çalışmaya başlamam gerekiyor.tavsiyelerinizi bekliyorum

SINAVLAR BİTTİ.ŞİMDİ BEKLEME ZAMANI.EN KÖTÜSÜDE BEKLEMEK.

bence kazım yılmaza çalışmalı arkadaşlar eray mercan pek beğenmedim ben şahsi fikrim.
bu arada çok üzgünüm denetim 47 yazmışım 42 olacak o .
takılmayın yani no panic.
42 yede itiraz ettim sonuç değişmedi.

aman umutyaylagul napıyorsun kalbimize inecek klavye başında sonra iş kazası falan uğraştırmayalım şirketimizi :D

tekrar pardon arkadaşlar .
ya buarada işin kötü tarafıda şu ben tecrübeli oalrak anlatayım.
cevaplara bakıyor ve kendi kendinize hesap yapıyorsunuz. şu sorudan şöyle gelse şundan şu gelse diyor ve ümitleniyoruz. sonra bi geliyor verilecek en düşük puanlar gelmiş.siz siz olun hesap yaparken katı düşünün bundan gelmez diyerek hesap yapın.
vergiden ar-ge sorusuna metin olarak açıklama yaptım gayet güzel oranıda %40 dedim ve o soruyu sildim. eğer 10 puan gelirse ordan geçerim. ama gelmeyecek o yüzden vergide aralıkta yine gireceğim.

umutyaylagul bende senin gibi %40 dedim ar-ge indirimine ama ar-ge indirimiyle ilgili açıklamalarım tamam, bu durumda bu sorudan hiç puan vermezler mi diyorsun :o? senin mantığınla bana 30-35 falan ancak gelir. O zaman benim de şimdiden aralık sınavına çalışmaya başlamam lazım ??? ??? ???

umutyaylagul ' Alıntı:
tekrar pardon arkadaşlar .
ya buarada işin kötü tarafıda şu ben tecrübeli oalrak anlatayım.
cevaplara bakıyor ve kendi kendinize hesap yapıyorsunuz. şu sorudan şöyle gelse şundan şu gelse diyor ve ümitleniyoruz. sonra bi geliyor verilecek en düşük puanlar gelmiş.siz siz olun hesap yaparken katı düşünün bundan gelmez diyerek hesap yapın.
vergiden ar-ge sorusuna metin olarak açıklama yaptım gayet güzel oranıda %40 dedim ve o soruyu sildim. eğer 10 puan gelirse ordan geçerim. ama gelmeyecek o yüzden vergide aralıkta yine gireceğim.

bende mesela meslek hukukundan kalırım diyorum. aslında iki soruyu tam yaptım diğer sounun da bir şıkkı tamam ama öyle bir hata yaptım ki sormayın gitsin staj başlatma dönemlerine ocak, temmuz ve aralık yazdım kendim eylül stajyeri olmama rağmen ve sırf bu sebeple bu dersten ikinci kez gireceğimden eminim. işte yapılan hatanın dereceside önemlidir bence sınav kağıdındaki. benimde böyle bir akıllığım oldu paylaşayım istedim birazda güleriz en azından :D:D

Sabır, özgüven...

yok şimdiden çalışmaya başlama ama genede o motivasyonunu azaltma derim ben.sonuçlar açıklanınca çalışırsın süre yeter zaten.
ar-ge sorusunda bende komisyon günceli takip edip etmediğimiz merak ettikleri için bu soruda ne puan verirler bilemem ama genede umudum yok benim. çünkü biz puanlarken kendimize göre düşünüyoruz. hatırlayınsana hepimiz maliyetten o kadar şey yaptık canım bi 10-15 puan veririler heralde diyoruz ama olmuyo. maliyetten çok ufak hatalar yapmıştım bence tabi ama 50 ile zor geçtim.geçen sınavda 40 puanlık sorum doğru 60 puanlık soruda sonucu etkileyen rakam hataları vardı ama gidiş yolu falan herşey doğru yani hesaplarken hata yapmışım. 60 puanlık sorudan 20 puan geldi.

10 puan geldi pardon
( hep rakamları yazarken yanlış yazıyorum allah söyletiyo galiba :D)

:):):) bende o soruda staj yönetmeliği dediğini okumadım 3568 e göre staj nezaman başlar diye algıladım. cevabımda şu oldu. staj staj giriş sınavını geçmek ve tesmerin hazırladığı zorunlu eğitim programlarını tamamlamakla başlar.
bağımsız smm ymm ve şirketlerde yapılır dedim.
sen koskoca staj yönetmeliği yazdığını görme.

bil_gin ' Alıntı:
bende mesela meslek hukukundan kalırım diyorum. aslında iki soruyu tam yaptım diğer sounun da bir şıkkı tamam ama öyle bir hata yaptım ki sormayın gitsin staj başlatma dönemlerine ocak, temmuz ve aralık yazdım kendim eylül stajyeri olmama rağmen ve sırf bu sebeple bu dersten ikinci kez gireceğimden eminim. işte yapılan hatanın dereceside önemlidir bence sınav kağıdındaki. benimde böyle bir akıllığım oldu paylaşayım istedim birazda güleriz en azından :D:D

Sabır, özgüven...

mesela ben yine vergideki son soruda herşeyi güzelce yazdım dağıtımları yaptım genel giderlerin ama sen git yine minibüsün tüm maliyetini dağıt ben amortismanı unut :D o sınavdan kalacak olma sebebimde budur :) maliyette ikinci soruyu çözdüm onun rehavetiyle ilk soruya baktım ve yıllık kapasiteyi okuma. sanırım benim ilkokula falan yazılıp okuduğunu anlama derslerine falan katılmam lazım mali müşavir olmak yerine :D