fonradar

Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Bu 6/8 AÖF sınavları değil mi :) Bende daha başlayamadım çalışmaya ama artık bir start vermek lazım bu sınavda 3 sayısala hazırlanacağım sizce sıralama nasıl olmalı ben Finansal muhasebe, maliyet ve analiz olarak düşündüm. Analizde ezberlenecek çok formül var sona bırakmak daha iyi olur gibime geliyor. Siz ne dersiniz?

motie ' Alıntı:
Bu 6/8 AÖF sınavları değil mi :) Bende daha başlayamadım çalışmaya ama artık bir start vermek lazım bu sınavda 3 sayısala hazırlanacağım sizce sıralama nasıl olmalı ben Finansal muhasebe, maliyet ve analiz olarak düşündüm. Analizde ezberlenecek çok formül var sona bırakmak daha iyi olur gibime geliyor. Siz ne dersiniz?

Finansal konusunda haklısın sona bırakmak doğru olur. Maliyeti de sonlara yakın bırakabilir ya da bol bol soru çözebilirsin. Ama finansal muhasebeye şimdiden başla derim. Hesap sayısı çok.

Ama en öncemlisi çıkmış soruları son hafta çözmeni tavsiye ederim. ilgiler daha taze olur diye düşünüyorum...;)

Mart sınavında finansal ve denetimden geçtim. Maliyet, analiz ve vergi huk. 1 ayda yetişir mi, maliyetten kitap ve çalışma yöntemi tavsiyesi istiyorum. Bu arada ben finansal dan sadece çıkmış soruları çözerek, denetim den de Ömer Duman'ın kitabından çalışarak geçtim. Bu iki dersten çok fazla kaynaktan çalışıp kafa karıştırmaya gerek yok. Herkese başarılar

temmuza 3 dersim kaldı maliyet vergi ve hukuk ve temmuz dahil 3 hakkım var :) bitiririm dimi ben bu işi
sıcaklarda bastırdı çalışmak zor oluyor iş yerindede işler çok yoğunlaştı yorgun gidiiyorum eve ama çalışmadan olmuyo bu işlerr

Dilek hanım hepimizin derdi aynı vallahi eve gidince ders çalışmak haricinde her işi yapasım var taş taşısam daha kolay gelecek herhalde bütün gün zihnen daha çok yorulduğumuz için evde ders çalışmak zor geliyor. Mesela ben bu akşam eve gidip bilgisayarı komple kaldırmayı düşünüyorum hem sıkıldıkça bilgisayarı açmamış olurum hemde ders çalışmak için yer açılmış olur masada :) Bence kararlı olduktan sonra bitirilmeyecek iş yok Kasımda sınava girmezsiniz siz gibime geliyor ;)

DİLEK ÇALIKOĞLU ' Alıntı:
temmuza 3 dersim kaldı maliyet vergi ve hukuk ve temmuz dahil 3 hakkım var :) bitiririm dimi ben bu işi
sıcaklarda bastırdı çalışmak zor oluyor iş yerindede işler çok yoğunlaştı yorgun gidiiyorum eve ama çalışmadan olmuyo bu işlerr

Mantıklı....;)

arkadaşlar vergi dersinden nasıl bi çalışma yöntemi tavsiye edersiniz acaba???? ve hangi kaynaklardan???

te

inşallah motie kasımda girmem sınava benim evde bilgisayar yok ama banada ne oluyo biliyomusun iş yapasım geliyo dersten kaçmak için :) ben aslında lisede ünv de çok çalışkan biriydim ye hiç bi dersten kalmadan geçerdim iyide ders çalışırdım :) şimdiki fark evli olmam galiba :)
hepsi bahane tabi dediğiniz gibi tek çare çalışmak sanırım birazda şans

hepimizin şansı bol olsun

Çok iyi anlıyorum aynı durum hepimizde var sanırım bende bu tür sınavlara ikinci kez girmezdim staj başlatmayıda ilk sınavda verdim ama bunlarla uğraşacağız sanırım biraz. Allah hepimizin yardımcısı olsun, korkunun ecele faydası yok yapabileceğimiz tek şey var; çalışmak, çalışmak, çalışmak...

haklısın motie arkadas,
bende staj başlatmayı ilkinde 82 ile gectim sıkı bir çalışmayla ama şimdi
ortada o kadar çok konu ve kaynak varki birde her sınava girenlerin yorumları insanı iyiçe neyapıcağını şaşırıyor...

derli toplu çalışmaya çalışıyorsun... bir kaynaktan başlıyorum fakat sanki bana yetersiz gelecek izlenımı verıyor... :-\ve kaynaklarda herkezın onerdıgı kıtaplar...
çalıştığım derslerle ilgili sorulara bakıyorum bu ne yaa.. diyorum... birde bu bilgilerin hafızada kalması imkansız..sayısallardan da sürekli örnek çözmek gerekiyor... bence son dakikaya kadar sözelleri sürekli okumak gerekiyor hatta sınavlar arasındaki saatlerde bile sözle konuları okumak gerek... :-Xezberlemek olmuyor..... inşallah emeklerimize değer.... :'(

Aslında ders çalışma sistemi diye birşey yok. Birkaç farklı kaynaktan çalışılmalı fakat % 100 bir çalışma olmalı.

Güncel ve ilgili konular iyi bilinmeli. Önemli başlıklar not alınmalı. Arasıra tekrarlanmalı. Çıkmış sorular mutlaka çözülüp özümsenmeli.

Sonrası tamamen sınava kalıyor. Sınavla ilgili olarak da kesinlikle stres yapmamalı, yorgun ve telaşlı gitmemeli. Mümkünse sınava yarım saat kala sınav yerinde olunmalı.

Gerisi nasip kısmet artık... ;)

Ernesto ben ilk defa martta girdim yeterlilik sınavlarına çalışmadan girdiğim için pek gergin değildim ama sonuçlar açıklandığında komisyonun abartıldığı gibi acımasız olduğunu düşünmüyorum. Tüm sınavlardan hakkım neyse o notu vermişler, açıkçası finansal muhasebeden kalmayı beklemiyordum ama karıştırdım demek ki hesapları. Yani aslında yapmamız gereken söylenenlere kulak tıkayıp konsantre bir şekilde ders çalışmak. Ondan sonrası kader birazda çalıştığımız yerden gelir geçeriz, gelmez kalırız. Sonuçta bu belgeyi alacağız kendimizi yıpratmaya değmez...

MERHABA BEN AYTEN KELEŞ ÜSTÜNDAĞ. SAMSUNDA İKAMET EDİYORUM. DERSHANEYE GİDEMİYORUM.DEHAYI ARAYIP NOTLARINI İSTEDİMDE BİZ ÖĞRENCİLERE YAZDIRIYORUZ DEDİ.ÖĞRENCİ BULUN ONDAN NOTLARI ALIN DEDİ. SİZDE DEHANIN KURSUNA GİDİYORSUNUZ GALİBA .NOTLARI SİZDEN ALABİLİRMİYİM. BANA ÖDEMELİ KARGOYLA GÖNDEREBİLİR MİSİNİZ? LÜTFEN

Arkadaşlar takip ettiğim kadarıyla özellikle Temmuz da ilk kez sınava girecek arkadaşların kafasında kaynak kitap ve nasıl ders çalışılması gerektiği konusunda bazı soru işaretleri var. Daha önce bu konuya forumda bende dahil bir çok arkadaşımız gerekli cevapları yazdı. Benim şu an yazacaklarım belki bir çok arkadaş için bilinen ve söylenen şeylerin tekrarı olmaktan öteye gitmeyecek. Ama tek bir arkadaşımız bile yazılanları ilk kez okuyup faydalanabilirse amaç hasıl olmuş demektir.

1) Finansal Muhasebe:
a) Kaynak Kitap: Piyasada pek çok finansal muhasebe kitabı bulunmasına rağmen bunların hiçbiri Prof. Dr. Nalan Akdoğan ve Prof. Dr. Orhan Sevilengül'ün yazdığı Tekdüzen Muhasebe Sistemi Uygulaması meşhur ''turuncu kitap'' kadar ünlü olamamıştır. Bu kitap size hem sınava yönelik hem de meslek hayatınız boyunca ışık tutacak iyi bir kaynaktır. Ayrıca yine Prof. Dr. Orhan Sevilengül'ün Çözümlü Genel Muhasebe Problemleri kitabını da tavsiye ederim.
b) Çalışma Yöntemi : Arkadaşlar bu derste yapmanız gereken bütün hesapların nasıl ve ne şekilde çalıştığını bilmek ve bol bol monografi çözmek. Sınav tarihine kadar geçmiş 10 yılın sorularını tıpkı sınavdaymışsınız gibi saat tutarak çözmenizi tavsiye ederim. Bu size sınavda daha pratik ve çabuk olmayı sağlayacak.
c) Sınava Yönelik : Arkadaşlar sınava mutlaka cetvelle gidin. Ayrıca tuşları çok iyi olan bir hesap makinesi kullanmanızı tavsiye ederim. Tuşlarında sorun olan hesap makinesi başınızı ağrıtabilir. Finansal muhasebe sınavında önemli olan zamanı iyi kullanabilmektir. Öncelikle size verilen kağıttaki açılış veya kapanış bilançosuna ve yevmiye maddelerine bir göz atın. Daha sonra hızlı bir şekilde açılış kaydını yapın. Bir çok arkadaşımız açılış kaydını yapmadan direk yevmiye maddelerini çözüyor. Açılış kaydında yapılan en büyük hatalardan biri düzenleyici hesapları yanlış taraflara yazmaktır. Buna da dikkat etmenizi tavsiye ederim. Kursta hocalarında söylediği gibi 1. önceliğiniz açılış kaydından sonra yevmiye maddelerini tamamlamak, dönem sonu işlemlerini yapmak, yansıtmaları yapmak, 7'li hesapları kapatıp 6'lı hesapları oluşturmak ve daha sonra da 6'lı hesapları kapatarak kar veya zararı bulmanız. Kar veya zarar rakamınız doğru olup olmadığı çok fazla önemli değildir. Yine bizlere kursta hocalarımızın söylediği herkes farklı bir kar veya zarar bulabilir. Önemli sizin yaptığınız işlemlerin ve izlediğiniz yolun önemidir. Kapanış kaydını da yaparsanız en az 80 gibi bir not alabilirsiniz. Bilanço ve Gelir tablosunu yapmak kaygısına düşmeyin. ''Ha yapabilirseniz ne ala '' size ekstra 20 puan daha gelir. Bu arada şunu da unutmayın dönem sonu işlemlerini tamamladıktan sonra kdv'yi halledin. Bunlar size artı puan olarak geri döner. Aslında özellik arz eden daha çok konu var mesela açılıştan gelen 368 veya reeskontlar gibi vs. vs. Ama bunların hepsini tek tek açıklayıp sizlere burada muhasebe dersi verecek değilim.

2) Maliyet Muhasebesi :
a) Kaynak Kitap : Yine finansal muhasebe gibi piyasada bir çok maliyet muhasebesi kaynak kitabı bulabilirsiniz. Bunlardan hangisi sizin konuyu daha iyi anlamanıza yardımcı olacak o biraz kişiden kişiye ve maliyet muhasebesi temeline göre değişir. Ben yine de Prof. Dr. Kamil Büyükmirza'nın Maliyet ve Yönetim Muhasebesi, Prof. Dr. Nalan Akdoğan'ın Maliyet Muhasebesi Uygulamaları ve Prof. Dr. Yurdakul Çaldağ'ın Maliyet ve Yönetim Muhasebesi Uygulamaları kitaplarını tavsiye ediyorum.
b) Çalışma Yöntemi : Maliyet Muhasebesi malumunuz herkesin en çekindiği derslerden birisidir. Fakat öncelikle konuları çok iyi özümsedikten sonra bol bol soru çözülerek üstesinden rahatlıkla gelinebilecek bir derstir. Konuları çok iyi anlamanız gerekir. Genellikle insanlar bazı anlamadıkları konuları eleyerek buradan soru gelince ters köşe oluyorlar. Zaten Maliyet Muhasebesi birbiriyle ilişkili 8-10 konudan ibarettir. Eğer burada bir eleme içersine girerseniz çok üzülürsünüz. Konuyu önce çok iyi çalışın ve o konuyla ilgili örnek sorular ve geçmiş yıl sorularını çözün. Eğer soruyu cevaplarken takılırsanız o konuya tekrar dönün. Ben sapmalarla ilgili konuda çok zorlanmıştım. Aynı soruları belki en az 10 kez çözerek ve tekrar tekrar konuya dönerek üstesinden geldim. İşin püf noktası tıpkı Finansal Muhasebe dersinde olduğu gibi bol bol geçmiş 10 yılın sorularını çözmektir. Burada en can alıcı nokta Yurdakul hocanın komisyonda olmasıdır. O yüzden örnek çözümlerinde özellikle Yurdakul hocanın kitabından faydalanın. Ama malesef şunu da belirtmeden geçemeyeceğim Yurdakul hocanın notu biraz kıttır. Buna hazırlıklı olun.
c) Sınava Yönelik : Sınavda karşınıza iki soru gelecek muhtemelen 1. sorunun puanı 40 2. sorunun puanı 60 olacak. İşte burada bir seçim yapmanız gerekecek. Ya en çok bildiğiniz soruyu önce yanıtlayacaksınız ''ki bu en çok 40 puanlık soru olur'' Ya da benim yaptığım gibi öncelikle 60 puanlık soruya saldıracaksınız. Çünkü süre olarak hemen hemen iki soruda birbirine yakın sürede cevaplanabilen sorulardır. Bir çok arkadaşımız öncelikle 40 puanlık soruyu çözmeye başlıyor. Şayet 40 puanlık soru biraz fazla zaman alırsa 60 puanlık soruya hem fazla zaman kalmıyor hem de sürenin kısalmasının verdiği bir stresle yanlış yapılma olasılığı büyüyor. Halbuki sağlam kafayla önce 60 puanlık soru geniş geniş çözülürse daha sonra süre azalsa bile sizin 40 puanlık soruda vereceğiniz cevaplar size en az 15-20 puan kazandırır. Bu da sizin geçmenizi sağlar. Ters mantıktan düşünürsek 40 puanlık soruyu geniş geniş çözen arkadaşlar daha sonra 60 puanlık sorudan en fazla kendilerine 10-15 puan getirecek kısmı çözebiliyorlar ve genellikle de tam sınırda kalıyorlar.

3) Mali Analiz :
a) Kaynak Kitap : Kitap olarak size yine Prof. Dr. Nalan Akdoğan ve Prof. Dr. Nejat Tenker'in Finansal Tablolar Mali Analiz Teknikleri kitabını öneririm. Ayrıca içerisinde tüm oran formüllerinin ve çok iyi yorumların olduğu başka kaynak kitaplardan da yararlanabilirsiniz.
b) Çalışma Yöntemi : Mali Analiz Yatay,Dikey,Trend ve Oran Analiz olarak dört ayrı başlıktır. Son yıllarda komisyonda ki hocanın favorisi malumunuz Oran analizidir. Bence yapmanız gereken bu dersi üç bölüme ayırın 1. bölümde gelebilecek bütün tanım ve sözel sorularını bir araya toplayın ve bunlara ayrı olarak çalışın. Geçmiş yıllarda gelmiş sözel ve tanım soruları size bu konuda ışık tutacaktır. 2. Bölümde yatay,dikey,trend analizi konularını birlikte çalışın. Öncelikle bu tablolar nasıl düzenlenir ve nasıl yorumlanır. Bazen nasıl düzenlenir size puan kazandırmaz çünkü soruda size hazır tablo verilir ve yorumlamanız istenir. Fakat bazen bu tabloları sizin düzenlemeniz istendiği için düzenlemeleri çok iyi bilmeniz gerekir. En can alıcı nokta yorumlamadır. İyi bir yorum tekniği kazanabilmek için bulabildiğiniz bütün kaynaklardan bol bol tüm analiz tekniklerinin yorumlarını okuyun. İnanın bol bol analiz yorumu okumak size yorum yapabilme yeteneği kazandıracak. 3. Olarak Oran Analizi konusunu ayrı bir bölüm olarak çalışın. Yine bulabildiğiniz bütün kaynaklardan tüm oran analizi formüllerini çıkarın. Bilmediğiniz hiç bir formül kalmaması gerekiyor. Bazen enterasan formül isimlerini ilk kez sınavda duyuyorsunuz. Tıpkı benim başıma geldiği gibi ''çabuk oran'' diye bir oranı ben ilk kez sınavda gördüm ve ters köşe oldum. Daha sonra bu formülleri çok iyi ezberlemeniz gerekiyor. Hatta o kadar ezberlemeniz gerekiyor ki gözü kapalı bu formülleri yerleştirip işlem yapabilmeniz lazım. Ben bu formülleri öyle bir ezberlemiştim ki hangi formül gelirse gelsin hepsini yaparım diye çok rahattım. Bu size sınavda müthiş bir özgüven oluyor. Yine aynı şekilde bütün kaynaklardan bol bol yorum okumalı ve bu yorumları harmanlayabilmelisiniz. Analiz hocası malum gereksiz ve fazla yorumları pek sevmiyor ve puan vermiyor. O yüzden mümkün olduğunca can alıcı ve kısa yorumlar yapmanız sizin faydanıza. Ayrıca kursta hocaların söylediği gibi kesin cümleler kurmamaya özen gösterin. Ayrıca bir şey daha eklemek istiyorum özellikle analiz hocasının ve onun zatında diğer hocaların stillerini öğrenmek için Tesmerin sitesinde yayınlanan çıkmış soruların cevaplarını indirin ve hepsini titizlikle okuyun. Burada verilen cevaplar aslında hocaların verdikleri ve verilmesini istedikleri cevaplardır. Özellikle analiz gibi bir derste işin içinde yorum da olunca bu cevaplar çok büyük bir önem taşıyor.
c) Sınava Yönelik : Yukarıda da belirttiğim gibi yorum yaparken kesin cümleler kullanmayın. Abartılı ve gereksiz yorumlardan kaçının. En çok puan alabileceğiniz soruları mümkünse önce çözün

4) Denetim :
a) Kaynak Kitap : Prof. Dr. Ersin Güredin ''Denetim ve Güvence Hizmetleri'' ve Ömer Duman'ın Tesmer yayınlarından çıkan kitabı ve SPK 22 nolu tebliğdir.
b) Çalışma Yöntemi :Okuyun,okuyun,okuyun,okuyun,okuyun,okuyun,okuyun,okuyun,okuyun,okuyun,okuyun.............Arkadaşlar bu ders tamamen bol bol okuma dersidir. Denetimle ilgili pek çok kural ve kaideyi iyice öğrenmek ve kavrayabilmek için inanın bol bol okumaktan başka çareniz yok. Ben aynı kitabı baştan aşağı 5 kere okuduğumu biliyorum. İnanın abartmıyorum.
c) Sınava Yönelik : Yazın,yazın,yazın,yazın,yazın,yazın,yazın,yazın,yazın,yazın,yazın,yazın,yazın,yazın,yazın,yazın,yazın............
Sınavda aklınıza gelen konuyla ilgili ve mantıklı her şeyi yazın. Ama çok şey yazıcam diye birbirine karıştırmayın ve sallamayın.

5) Vergi :
a) Kaynak Kitap : Herhangibir yayınevinin cep kanunu kitapları ve uygulamaya yönelik bulabileceğiniz tüm kaynak kitaplarını alın.
b) Çalışma Yöntemi : Çalışılması en zor derslerden biridir. Belki de en zorudur. Çünkü ezberlemeniz gereken bir çok kanun maddesi vardır ve ezberlemek gerçekten çok zordur. Aslında ezberlemeye çalıştıkça iş içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar. Bence her kanun maddesini en az 5-10 kere okumalı ve birbiriyle ilişkili olan kanun maddelerini çok iyi bilmelisiniz. Son yıllarda komisyondaki hoca uygulamaya yönelikte en az 1 en fazla 2 soru sormaktadır. Bu bazıları için bu dersi daha avantajlı bir hale getirmiştir. Aslında uygulamaya yönelik çıkabilecek konular çok bariz sorulardır. Bunları çok iyi tespit edip uygulamaya yönelik bazı sorular çözmeniz gerekmektedir. Ayrıca ezberlenecek çok bariz kanun maddeleri vardır. Bunlarıda atlamamanızı tavsiye ederim. Malum kanun maddelerinde tek bir kelimeyi eksik yazmanız veya yanlış yazmanız bütün kanunun özünü değiştirebilmektedir. O yüzden o kanun maddesinin aslında ne demek istediğini ve hangi konuyu düzenlediğini çok iyi kavramalısınız. Kelime kelime bütün kanun maddesini ezberleyemeseniz bile o öz çerçevesinde kanunu yazmanızı tavsiye ederim. Ama size asıl kazandıracak olan bütün kanun maddelerini olduğu gibi yazabilmenizdir. Bir de eğer zamanınız ve programınız kısıtlıysa kendinize 3 tane kanun seçin ve o kanunlardan soru gelebilecek bütün maddeleri ezberleyin derim. Örneğin GV,KDV,KV bu 3 kanunun, toplam ezberlenmesi gereken madde sayısı VUK'tan azdır. Siz eğer sular seller gibi GV,KDV,KV'yi ezberlemiş iseniz ve uygulama sorularını da rahatlıkla çözebiliyorsanız bence geçmemeniz için hiçbir sebep yok. Yanlış anlaşılmasın VUK çalışmayın demiyorum. VUK'da nokta atışı yaparak çalışabilirsiniz. Benim kendi hazırladığım GV,KDV,KV,VUK çıkabilecek kanun maddelerine ilişkin hazırladığım bazı notlar var. Eğer isterseniz bunları sizinle paylaşabilirim. Bu notlarda GV'den çıkabilecek tüm kanun maddelerini bir araya getirdiğinizde sadece 10 sayfa KDV'de 12 sayfadır. KV'de malesef herhangibir kanun maddesi eleyemediğim için tüm kanunu yazdım fakat kanunun tamamı zaten 23 sayfadır. Yine VUK'da çıkabilecek madde sayısı çok fazla olduğu için en can alıcı olanları seçtim. Onunda toplamı 14 sayfadır. İnanın arkadaşlar eğer bu 59 sayfayı ezberler iseniz ve uygulama sorularını da çözebilecek bir seviyede iseniz en az 80 almanız mümkündür. Ayrıca kanun maddelerini küçük cep kitaplarından okumak çok sıkıcıdır. Aslında A4 kağıdında sadece yarım sayfa tutan bir kanun maddesi cep kitabında 2 sayfa olduğu için maddeler gözünüzde çok büyür ve sıkılırsınız ve o maddeyi ezberlemekten vaz geçersiniz. A4 kağıdından okumakta, çalışmakta, ezberlemekte daha kolaydır. Ben böyle düşünüyorum. Aslında burada bir parantez açmak istiyorum. Sınava yönelik değil ama ileride iyi bir meslek mensubu olmak istiyorsanız boş zamanlarınızda bol bol tebliğleri de okumanızı öneririm.
c) Sınava Yönelik : Yukarıda belirttiğim gibi kanunun özünü sakın bozmayın. Kendinizden kelimeler eklerken çok dikkatli olun. Ben bütün kanun maddelerini okurum ve aklımda kalanları yazarım demek çok risklidir. Eğer yapabiliyorsanız maddeyi direk ezberleyin ve kurtulun derim. Çünkü vergi yoruma açık bir sınav değildir.

6) Hukuk :
a) Kaynak Kitap : Aslında hukukta kaynak çok fazla, çünkü konu çok fazla ama benim söyleyebileceklerim Arif Kocaman, TTK, BK, 5510 sayılı kanun
b) Çalışma Yöntemi : Kasım sınavına kadar aslında bu ders çok kolaydı Arif Kocamanın kitabını baştan sona çok iyi çalışan biri bu dersten çok rahatlıkla geçebiliyordu. Ama Kasım sınavı bu ezberi biraz değiştirdi. Ama ne hikmetse Mart sınavında tekrar çok kolay sorular geldi. Ben kasım sınavının bir istisna olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde Mart sınavının da. Bence siz Arif Kocamanın kitabından yine de vaz geçmeyin. Ayrıca güncel konularıda takip etmenizi tavsiye ederim. Çok fazla dallanıp budaklanır iseniz bu derste işin içinden çıkamazsınız. Çünkü gerçekten çok fazla kanun ve konu var.
c) Sınava Yönelik : Ben yine bu derste de çok fazla kanun maddeleri üzerinde oynamamanızı ve gereksiz yorumlara kaçmamanızı tavsiye ederim.

7) Meslek Hukuku :
a) Kaynak Kitap : 3568 Sayılı kanun ve bu kanuna bağlı 19 adet yönetmelik. Bu kanun ve yönetmelikler internette mevcuttur. Bilmeyen arkadaşlar için http://www.istanbulsmmmodasi.org.tr/html.asp?id=139 bu adreste hepsi mevcuttur.
b) Çalışma Yöntemi : Bir meslek mensubu olarak bizi çok ilgilendiren bu kanun ve yönetmelikleri zaten çok iyi bilmemiz gerektiği için, aslında çalışması ve ezberlemesi kolay derslerden biridir. 3568 sayılı kanunu çok iyi çalışmanızı ve hiçbir maddesini elememenizi tavsiye ederim. Ama yönetmeliklerde elemeye gidebilirsiniz. Özellikle önem arz eden ve çok soru çıkan bazı yönetmelikler vardır. Mesela Disiplin, Çalışma Usul ve Esasları, Etik, Odalar Yönetmeliği gibi yönetmelikleri sakın es geçmeyin. Diğer yönetmelikleride 2-3 kez okur iseniz zaten aklınızda kalıyor.
c) Sınava Yönelik : Hukuk ve Vergi dersi için söylediğim şeyler bu ders için de geçerlidir. Ama şunu da belirteyim Vergi ve Hukuk kadar katı değildir.

Naçizane dersler hakkındaki yorumlarım ve görüşlerim bunlardır. Şimdi gelelim sınav gününe. Bir kere şunu çok iyi bilin hepiniz sınav günü abandole olacak ve zombiye döneceksiniz. Bunun nedeni özellikle son 1 hafta çok yoğun ders çalışmanız, uykusuz olmanız, stres, bir sınavdan çıkıp diğerine girmeniz ve aralarda sürekli ders çalışmanızdandır. Bunu engellemek biraz zor. Çünkü stresi yenseniz bile uykusuzluğu ve yorgunluğu yenmeniz çok zor. Ya da uykusuzluğu ve stresi yenseniz bile bu sefer üst üste girilen sınavlar ve aralardaki ders çalışmalar sizi zorlayacak. Neyse sınavlar üst üste olduğu için her dersin sınavını birbirinden ayrı düşünün ve sakın moralinizi bozmayın. Yani demek istediğim denetim sınavınız kötü geçti ise sınavdan çıktıktan sonra sakın bunu düşünmeyin. Bir sonraki sınava konsantre olun ve onu çalışın. Hatta yapabiliyorsanız sınavdan çıkınca verdiğiniz cevapların doğruluğunu hemen kontrol etmeyin. Çünkü sınav esnasında doğru olduğundan çok emin olduğunuz bir cevap daha sonra sizi yıkabilir ve bu moral bozukluğu da bir sonraki sınavınıza sirayet edebilir. Her sınavda yanınızda mutlaka cetvel, tükenmez kalem ve hesap makinesi bulundurun. Ne alaka diyeceksiniz. Hiç ummadığınız bir Hukuk sınavında bile hesaplama sorusuyla karşılaşabilirsiniz. Neme lazım siz tedbirinizi alın takdir Allahındır. Sınava ilk kez girecek arkadaşlar sakın ders eleme gibi bir hataya düşmeyin. Çünkü ilk sınavda girseniz de girmesenizde hakkınız yanıyor. Bu forumu yakından takip edenler iyi bilir girmedikleri sınavlar için çok pişman olan arkadaşlarımız vardır. Tam tersi hiç çalışmadığı halde nasıl olsa ilk hakkım girsemde aynı girmesemde deyip sevinen arkadaşlarımızda mevcuttur. İlk sınavda 7/7 yapma mevzusuna gelince eğer bütün dersleri hakkını vererek çalıştı iseniz bu çok kolaydır. Ya da ikinci bir alternatif Mart sınavı gibi çok kolay bir sınava denk gelmeniz lazım. Bence artık bu çok zor. Çünkü Mart sınavı bir diyet sınavıydı. Bu diyet Tesmer tarafından ödendi ve bitti. Bir daha böyle bir sınav beklemek hayalcıilik olur. Olayı gözünüzde fazla büyütmeyin. Çok fazla da küçültmeyin. Sakın kendinizi yıpratmayın. Sizden ve sağlığınızdan önemli hiçbirşey yok. Şunu unutmayın siz hakkını vererek ders çalışın sonra tevekkül edin. Allah (cc) mutlaka yardımcınız olur. Hepimiz aynı yollardan geçtik, hepimiz aynı sıkıntıları yaşadık sonunda bitti çok şükür. Sizlerde bitireceksiniz hiç endişeniz olmasın.

Son olarak şunu belirtmek istiyorum forumu sürekli takip edin. İnanın burada çok değerli arkadaşlar ve üstadlarımız var. Forumun size çok büyük faydası olacak. Sıkıntılı olduğunuz derslerde ilgili başlıklarda birbirinize yardımcı olun. Allah yar ve yardımcınız olsun. Herkese başarılar diliyorum.

Hazerfan arkadaşım yazdıklarını word' e atıp referans olarak saklayacağım üşenmeden bu kadar çok şeyi paylaştığın için teşekkür ediyorum. Allah razı olsun...

motie ' Alıntı:
Hazerfan arkadaşım yazdıklarını word' e atıp referans olarak saklayacağım üşenmeden bu kadar çok şeyi paylaştığın için teşekkür ediyorum. Allah razı olsun...

Dostum teşekkür ederim. İnan yazmak istediklerimin sadece 10/1'ini yazabildim. İnan vaktim olsa daha çok şey yazacaktım. Uzun olunca çok zaman alıyor. İnşallah faydasını görürsünüz. Biz bugüne kadar burada birbirimize faydalı olmaya çalıştık. Belgeyi almış olmamız buraları terk edeceğimiz ve arkadan gelen arkadaşlarımızı unutacağımız anlamına gelmiyor. Ben gücüm yettiğince bundan sonra da forumdaki arkadaşlarıma faydalı olmaya ve onların da görüş ve bilgilerinden faydalanmaya devam edeceğim.

Hazerfan gerçekten yazdıkların çok değerli. Hem emeğini hem zamanını ayırdığın için teşekkürler.
Allah yardımcımız olsun.

teşekkürler hazerfan.Allah gönlünüze göre versin..