Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

aralarda mutlaka gırecegınız derse goz atın ezber yapmıs olsanız bıle aklınıza gelmeyebılıyor

o aralar zaten altın niteliğinde,kesinlikle çok iyi kullanmak lazım.Vergi'ye 1.5 saat zaman kalıyor.

ankaradan selam arkadaşlar, denetim meslek ve hukuk derslerinden hocalar teşrif etmediler bilgi paylaşımı yok. maliyet: standart da özellikle duruldu güg için 2.3. dağıtım işçilikler için boşzaman işçilikleri dimmm stok değerleme yöntemleri daha çok kayıt ağırlıklı olabilirmiş evre maliyetede bakın dediler
vergi: kurumlar kdv metin ve uygulama mutlaka bekleyin tam dar mükellefiyet muafiyet 15-30mad kdv mutlaka bakın degerleme amortisman reeskont karşılık hs.85-86 gelir vr. pişmanlıkla beyan verilmesi kaçakçılık cezaları bildirimler ibraz ödevleri 6183 yurt dışı yada diğerleri alacağın korunması kdv ötv matrah hesaplamaları kdv teslim teslim sayılan haller vergiyi doğurann olay tarhiyata da bakın dediler zaman aşımını yazdımmı tahsil bakarken diğerlerinede bakın istisna metin olabilir (başkada kalmadı bişi)
analiz: muh.standartları kavramsal çerçeve statik analiz satışların iskonto ve smm değişimleri yorumdada 3 unsura dikkat edelim ekonomik sektörel ve kendi koşulları hepinize başarılar bizede dua edin :)

arkadaşlar öncelikle sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.Allah yardımcımız olsun inşallah... bişey sormak istiyorum vergiden uygulama olarak güncel ne sorabilirler muhasebe bürolarında çalışan arkadaşlar daha iyi bilirler?? vergiden çok korkuyorum artık inşallah mart dönemi gibi çıkar sorular bizde kurtuluruz

Ankara'ya göre baya zorlayacaklar o zaman ben mi yanlış anlıyorum :(

öyle görülüyor şuraya baksanıza söylemedikleri bişey kalmamış :( :(

evet ya malıyetten stadart dagılım da gug 3lu dagılım hıc gelmemıstı ankaraya gore evre dusuk ıhtımal

Demekki martta çok büyük birikim oldu tiyo verme zorunluluğu hissettiler.

Bence Evreyi dikkate alın.Benim girdiğim dönemde Evre gelmişti Odalar başka soru gelecek demişlerdi.

ankaradakı toplantıya gore cok zorlayacaklar saymadıkları bısey kalmıs mı kursa gıden arkadaslar sızın tahmınlerınız nedır kurs hocalarının tahmınlerı genelde tutuyor

Denetim ve Hukuk

İnşallah denetimde bir iyilik yaparlar da,yine yevmiye maddesi düzeltmesi sorarlar.

Maliyetten ben soruların Yıllara göre gelme olasılıklarına bakmıştım.Girdiğim dönemde heryerden gelecek diyorlardı isim isim söylüyorlardı.Topu topu 3 yerden bahsetmemişlerdi bunlardan biri evreydi.Sınava girerken 5 dakika önce evre notuna baktım.Yoksa maliyetten kalmıştım.

ewt kursa giden arkadaşlar hocalar hiç ipucu vermedimi vergiden genelde onlar tutturuyor

ateş hoca doğru düzgün bişey anlatmadıki kursta ek ders yapıcam dedi onu da yapmadı ne kurumlar ne kdv ikisinide görmedik bile ne ipucusu???:)

Balabanhan Denetimden kursa gittin mi

evet gittim ama özellikle bi konu üzerinde durmadı hoca iç kontrol üzerinde durdu ama en çok