Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

abicim bu teşekkür puanı ne iş neden banada vermiyorlar yada ne yapmak lazım almak için
bende nişantaşı çocuuyum bendede panik atak var

waay kardeşim 82 den beri yazıyom bu form a haberim yok nası oluya eywallah

belli bir mesaj gönderdikten sonra atabiliyorsun rakamını unuttum ama 200 üstümüydü neydi :d

göremem abi 200 ü son hakkım çakarsam 2 yıl soora belki :)

faber kastel den bi kalem aldım 14.50 tl çok para ama süper yılan yılan kesin bu sefer tamam
ööle deme kalem çok önemli abi

vergi inen hukuk

Kolay gelsin allah hepimizin yardımcısı olsun.

Burası bilgi paylaşımı forumu olarak biliniyor. Sınav ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım.
Stres yok çalışmaya devam. Beni en çok zorlayan ders denetim. 5 kez okumama rağrem
hiçbirşey bilmiyormuşum gibi geliyor.

Burası bilgi paylaşımı forumu olarak biliniyor. Sınav ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım.
Stres yok çalışmaya devam. Beni en çok zorlayan ders denetim. 5 kez okumama rağrem
hiçbirşey bilmiyormuşum gibi geliyor.
---

HAKID arkadaşım 5 kez okuduysan emin ol sınavda aklına gelir. Mart sınavında ben kursa gittim 2 kez de okudum denetimden 77 ile geçtim. İnşallah bu sınavda Mart sınavı gibi kolay olacak...

Bu arada Ankara odasının hukuk hocası sınav aralarını bile değerlendirin. O bir saatin çok büyük önemi var bilgileri hatırlamak için demişdi. Ben de paylaşayım istedim.

Az kaldı arkadaşlar... Herkese bol şans...

Denetimde çoğu öyle.Yarın son gün ve sabah erkenden kalkıp akşama kadar sadece denetim çalışcağım.Ondan sonraki derste Meslek hukuku oda çok sakat bir ders ama denetimden kalacağıma meslekten kalmayı tercih etmek zorundayım.(Tabi ikisindende kalabilirim).İnşallah yevmiye maddesi düzeltmesi sorarlar.

yeterlilik ' Alıntı:
Denetimde çoğu öyle.Yarın son gün ve sabah erkenden kalkıp akşama kadar sadece denetim çalışcağım.Ondan sonraki derste Meslek hukuku oda çok sakat bir ders ama denetimden kalacağıma meslekten kalmayı tercih etmek zorundayım.(Tabi ikisindende kalabilirim).İnşallah yevmiye maddesi düzeltmesi sorarlar.

Haklısın arkadaşım. Eskiden meslek en kolay ders olarak görülürdü. Artık meslek bile kasıyor. Etik ilkeleri, çalışma usul st., vs. derken insan nereye çalışacağını şaşırıyor. Şahsen ben de Meslekden korkuyorum...

HAKID arkadaşım 5 kez okuduysan emin ol sınavda aklına gelir. Mart sınavında ben kursa gittim 2 kez de okudum denetimden 77 ile geçtim. İnşallah bu sınavda Mart sınavı gibi kolay olacak...

Bu arada Ankara odasının hukuk hocası sınav aralarını bile değerlendirin. O bir saatin çok büyük önemi var bilgileri hatırlamak için demişdi. Ben de paylaşayım istedim.

Az kaldı arkadaşlar... Herkese bol şans...
[/quote]

Bende sınav arasını değerlendirin diyenlerdenim. Mart sınavında kdv den indirilemeyecekler gibi soru vardı sınav arasında okumuştum. soruyu gördüğümde aklımda kalanları yazdım. 50 ile geçtim. ayrıca analizdeki formülleri sıraya not düşmekte fayda var küçük küçük yazılılırsa iyi olur :)unutmalara karşı tabiki kopya amaçlı değil.

Maliyet dersinde bilmediğim 3 konu var, 3 bilinmeyenli dağıtım, sapmalar, ve 7B soruları. Onunlar dışında fire de dahil tüm sorulara kapım açıktır :)

Eski yılların sorularına bakıyorum..tahakkuk ve tahsil zamanaşımı sorulmuş ve teslim ve teslim sayılan haller.

uygulama sorusunun bu zamanaşımı sorusundan gelebileceğini düşünüyorum..çünkü amortisman,cezalar,emsal bedel soruldu..

arkadaşlar maliyetten, eşdeğer ile ilgili, vergiden k.v.yada g.v. de kabul edilmeyen giderler ile ilgili, denetimden iç denetim ile ilgili, hukukta sözleşmede irade ile beyan arasındaki uygunsuzluklar, meslekten çalışanlar listesinden silmeyi gerektiren haller ve meslek ve meslek onuru ile bağdaşmayan haller, analizden oranın adını verip formülleri yazarak yorum isteyecekler, likitide oranlarını mutlaka sorarlar. bunlar benim düşüncelerim herkese kolay gelsin.

Başarı için çok şey gereklidir.
Ama bunların en önemlisi kendine güvendir.

Kararsızlık ve gecikme başarısızlığın anahtarıdır; hemen ve şimdi?
yapabileceğimi biliyorum?
evet biliyorum? hissediyorum? isteklerime ve hayallerime ulaşana kadar devam edeceğim.

KARARSIZLIK VE GECİKME BAŞARISIZLIĞIN ANAHTARIDIR; HEMEN VE ŞİMDİ?
YAPABİLECEĞİMİ BİLİYORUM?
EVET BİLİYORUM? HİSSEDİYORUM? İSTEKLERİME VE HAYALLERİME ULAŞANA KADAR DEVAM EDECEĞİM.

bu sitenin yapım ve yayınında emeği olanlara teşekkürü bir borç biliyor, bu site sayesinde tanıştığımız ve paylaşım içinde olduğumuz tüm arkadaşlarıma sınavlarında ve daha sonraki meslek yaşamlarında başrılar diliyorum. serhat

Arkadaşlar hepinize başarılar dilerim. İnşallah hepiniz emeğinizin karşılığını alırsınız.