Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

HESAP SINlFLARI

1. DÖNEN VARLIKLAR

2. DURAN VARLIKLAR

3. KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR

4. UZUN VADELİ YABANCI KAYNAKLAR

5. ÖZKAYNAKLAR

6. GELİR TABLOSU HESAPLARI

7. MALİYET HESAPLARI

8.

9. NAZIM HESAPLAR

kerem81 ' Alıntı:
Arkadaşlar bu hesap sınıfı nedir ya

glerli ' Alıntı:
ahududu ben ona baktım sadece 5 tane yapacaksın
Dönen Varlıklar
Duran Varlıklar
K.V.Y.K.
U.V.Y.K.
Özkaynaklar

Bunları bilanço toplamına mı oranlayacağız

yok onu anladım ama yuze ındırgenmemıs halı ne demek 100 carpmayacakmıyız ben yapmadım o soruyu hatalı soru degerlendırmeyı olumsuz etkıler yazısını gorunce korktum ya yanlıs olursa dıye

Dönen duran KVYK UVYk Özkaynak bilanço toplamına oranladım ve yüz ile çarpmadım ;D

hayırlısı ben sabahçıyım :) haşim hocayla görüştüm 2. soruyu çözüyormuş oda 1 i çözmüş doğru fazla puan kırmaz dio inş. kırmazlar ortalamayı yüksek tutmak lazım o 86.000 tl lik vergi hukuku sorusunuda sadettin hocaya gönderdim doğruymuş o soru

yuze ındırgenmemıs ne demek bılen varmı arkadaslar yoksa ben bosu bosunamı yapmadım o soruyu

ben o analizde % de oranlarını aldık gittimi soru şimdi allah allah ya

hadı ya bende ole yaptım sonra sıldım tuh

glerli ' Alıntı:
hayırlısı ben sabahçıyım :) haşim hocayla görüştüm 2. soruyu çözüyormuş oda 1 i çözmüş doğru fazla puan kırmaz dio inş. kırmazlar ortalamayı yüksek tutmak lazım o 86.000 tl lik vergi hukuku sorusunuda sadettin hocaya gönderdim doğruymuş o soru

Çok güzel :) Bilanço toplamımıydı oranlayacağımız rakam biliyor musun

arkadaşlar finansal muhasebede hisse senedine temettü tahakkuk etmiş banka komisyon kesip ödemiş. çok düşündüm. açılış kaydına baktım iştirakler yok ama genede kayıdı şöyle yaptım.

----------------,-----------
102 480
653 20
640 500
---------------,------------

Dikey yüzdelerin hesaplanmasında, tam sayıdan sonra, bir ya da iki basamak yürütülebilir. Ya da tam sayı olarak bırakılabilir. Ayrıca dikey yüzde yöntemi benzer biçimde satışların maliyeti ve üretim maliyeti tablolarında da uygulanabilir. Dikey yüzdeler mali tablolardaki tutarlarla beraber gösterilebileceği gibi ayrı ayrı olarak da gösterilebilir. Ayrı olarak gösterildiğinde, buna ?yüze indirgenmiş tablolar? ya da ?dikey yüzde tabloları? adı da verilir. Bu yolla gösterilen bilançoya ?dikey yüzde bilançosu? denir. Bu yolla gösterilen gelir tablosuna da? dikey yüzde gelir tablosu? adı verilir. Birkaç döneme ait dikey yüzde tabloları (Bilanço, gelir tablosu, satışların maliyeti tablosu, üretim maliyeti tablosu) yan yana sıralanarak bir çizelge biçiminde düzenlenebilir.

İstanbul, 03 Ekim 2003

Halil SÖYLER

(MÜSBE Muhasebe Finansman Bilim Dalı Doktora Öğr.)

Hoca da böyle yapmıştı sınıfta bende böyle yaptım. İştirak yok temettü var nasıl olduysa öyle yaptım ama

evet
hesap sınıf / aktif toplamı * 100

ben kaçıyorum arkadaşlar size kolay gelsin iyi akşamlar

Doğru galiba :) Neyse arkadaşlar ben çok bunaldım sınav muhabbetinde hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. İyi akşamlar şimdilik