Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

yeterlilik bence 60 alır geçersin

mali tatili temmuz 26 dedım ödeme gününün son günü olduğü için

26 temmuz pazarageldıgı ıcın 27 temmuz oldu malı tatıl o yuzden puan verırler kdvnın son gunu 24 du ama pazara gelınce 25 oluyo ama mevzuatta sıon gun 24 yınede dımı buda onun gıbı bırsey

mali tatil 20 temmuzda sona erer süreler son günden itibaren 7 gün uzar ve 21 ile 27 arasında beyannameler verilir yani beyannamelerin son günü ayın 27 si olur hersene 27, bu son gün pazara denk gelirse 28 olur. ama 27 temmuz kesin olandır. diye biliyorum. 26 da da verirsin pazara denk geldiği için 27 si diye bişi yok. son gün 27

Analiz çok canımı sıkıyor moralim alt üst oldu 30 puanlık soru yaptım nakit akım ve çalışma sermayesine aklımdakileri yazdım 50 alabilirmiyim

Arkadaşlar rica etsem şu denetim sınavının ilk sorusunun c şıkkını tartışabilir miyiz? Ne anladınız o sorudan merak ediyorum

Ben cevap olarak karşılık ayrılan hesaba reeskont ayrılmaz dedim. ve 1.000 lira için de reeskont yapılmalıdır dedim.

bende karşılık ayırabilmek için gerekli olan şartları belirttim bunları sağlayamadığı için karşılık ayıramaz dedim reeskont doğrudur ama borç senedine de reeskont ayırmalı dedim. yani çok yuvarlak bir soru vadesi geçmiş demiyor senet için. birkaç yazı karıştırdım onlarda genel kanı şu eğer bir alacak senedi için bir karara dayanarak karşılık ayrılmışsa reeskont uygulanamayacağı konusunda birleşiyor. bu açıdan bakınca benim vardığım sonuç doğru gibi geliyor çözemedim gitti :)

bil_gin ' Alıntı:
Arkadaşlar rica etsem şu denetim sınavının ilk sorusunun c şıkkını tartışabilir miyiz? Ne anladınız o sorudan merak ediyorum

Benim cevabım, karşılık ayırarak zaten işletme bunu giderleştirmiştir. Dolayısıyla karşılık ayrılmış bir hesap için reeskont hesaplanmaz bu mükerrer gidere sebep olur. Borç senetleri içinse. Eğer işletme alacak senetlerine reeskont uyguluyorsa borç senetlerini de reeskonta tabi tutmalıdır dedim. Doğrusu da budur. Şayet yanlış diyorlarsa keyifleri bilir. Saygı duyarım çünkü bu böyle yapılır. Onlara kalmış

Bu kadar araştırdığına göre benim cevabım doğrumudur ?

senin mantığında yanlış değil kerem81 ama benim düşünceme ne diyorsun yani doğruluğunu tasdik ettirmek için sormuyorum gerçekten bence ucu çok açık bırakılmış bir soru ne dersin?

umutyaylagul ' Alıntı:
valla ben dehanın cevaplarına göre maliyet ve analizden geçemiyordum ama ikisinden de 50 ile geçtim. komisyona bırakın kendinizi sonuçları hep birlikte göreceğiz. zaten itirazlardan da pek iyi haber alamıyoruz. o yüzden şafak saymaya devam

Komisyona bırakın kendinizi ;D
Galiba başka şansımız yok :)

komisyona bıraktık zaten o olayın başka bir yönü.ben şöyle düşünüyorum bu sınavlara girdik çıktık yanlış yapmışta olsak bazı şeyleri öğrenmek tartışmak için bundan daha iyi bir zaman bulamayız

bil_gin ' Alıntı:
bende karşılık ayırabilmek için gerekli olan şartları belirttim bunları sağlayamadığı için karşılık ayıramaz dedim reeskont doğrudur ama borç senedine de reeskont ayırmalı dedim. yani çok yuvarlak bir soru vadesi geçmiş demiyor senet için. birkaç yazı karıştırdım onlarda genel kanı şu eğer bir alacak senedi için bir karara dayanarak karşılık ayrılmışsa reeskont uygulanamayacağı konusunda birleşiyor. bu açıdan bakınca benim vardığım sonuç doğru gibi geliyor çözemedim gitti :)

Bana düşmez ama bi değerlendireyim :)
Şimdi işletme zaten karşılık ayırmış diyordu yanlış hatırlamıyorsam. O yüzden karşılık ayırmanın şartları gerekli değil kanımca. Adam zaten ayırdım diyo ! Sonra diyoki bu kaleme gittim reeskont hesapladım. Burda istediği ben karşılık ayırdığım hesaba reeskont hesaplayabilir miyim. Hadi sen reeskont hesapla deyince şıp diye kayıt atıyorsun. Atıyorsunda acaba ayrıntıyı biliyor musun. Her istediğime reeskont hesaplar mısın. Yoksa yoo olmaz kardeşim çifte gidere sebebiyet verirsin diye itiraz eder misin. Sonrada ihtiyari olan reeskont işlemi için bana tabi tabi borç senetlerine kesinlikle reeskont uygulamalıdır der misin ? ;)
Valla Tesmerin bu sözleri kulaklarımda çınladı ve yukarıda ki gibi cevap yazdım.
Ancak seninde ordan puan alacağını düşünüyorum.

Heralde herkesin analiz sınavı iyi geçti hiç tartışılmıyor. ters köşe yaptılar resmen borç devir hızı 15 puan gitti.

Bence de herkesin analizi iyi geçmiş.... Analizin zorluk derecesi diye anket açtım 7 kişi oyladı biri zaten benim oyum ;)

stajyer2007 ' Alıntı:
Heralde herkesin analiz sınavı iyi geçti hiç tartışılmıyor. ters köşe yaptılar resmen borç devir hızı 15 puan gitti.

stajyer2007 ' Alıntı:

Borç devir hızı : kredili satışlar / ort tic alacak (d.başı+sonu/2) yada yoksa kredili satışlar bilgisi net satışlar / ort tic borç
Ben bunu yüz bin defa okudum ezberledim ancak bunu yazdığım yerde hemen bunun altında stok devir hızı vardı :)
oda smm/ort stok
ben ne yaptım borç devir hızı : smm / ort tic borç = x 360/X
İşte ben çok akıllıyım:)

Arkadaşlar deha da yayınlanan vergi dersi cevaplarına kafam takıldı. Özel Tüketim Vergisi Beyannamesinin mali tatil nedeniyle verilme süresini 27 temmuz olarak yazmışlar. Bence mali tatil nedeniyle verilme süresininde 15 temmuz olması gerekiyor. Bir yanlışlık var gibi geliyor. Ayrıca soruda vergi beyannamelerini soruyorlar oysa deha Bs formunuda yazmış cevaplar arasına. Bs bildiriminin vergi beyannamesiyle bir ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. Bs yalnızca bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin aylık satışlarını bildirmesiyle ilgili bir konu.

Bu konuyla ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum.