Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

bilgin ve 3mfs ..ne kadar enerjiksiniz maşallah..gözetmen hikayesi harika.temettü temerrüd tereddütü de güzeldi:)

enerjiklikten değil aslında sıyırma noktasının eşiğine kadar gelmişiz bunu anladım ben ondan olayı makaraya vurmak en iyisi kanaatindeyim :D

temettü temerrüt terettütü :):):)
bana bişiler oluyo. gözetmen hikaye değildi ya valla bak rezilliğimin tavan yaptığı dakikalardı. gece kendime kıkır kıkır güldüm sinirden. 4 gün sonrada size açılıyım dedim.

e.smmm.a ' Alıntı:
bilgin ve 3mfs ..ne kadar enerjiksiniz maşallah..gözetmen hikayesi harika.temettü temerrüd tereddütü de güzeldi:)

yaa neden rezillik olsun.bende 10.500 lük bişi vardı ya ne o?senetli alack
o 10.300 olması lazım yazım hatası die gözetmene söliim dedim.sonra boşver dedim allahından bulsunlar:)bissürü zaman kaybı hem bişey yapamıcaklardı.

arkadaşlar sizi takip etmekten yoruldum biraz yavaş yaa :D

Allah razı olsun başka hangisiydi takıldığım diye düşünüordum. evet o 10500 ya tabi. ön sayfada 10000 yazıyo bu hangi ara 10500 oldu diyorum. hadi 300 lük gideride maliyete kattı desek yanlışmı oldu acaba onuda sorsam mı dedim de dikkat çekmeyim dedim. hemde trip atmışım zaten ne gerek var 2. kez muhattap olmaya dedim. sonra o soruyu heralde başka bir senetten bahsediyo diyerek ayrı düşündüm.

e.smmm.a ' Alıntı:
yaa neden rezillik olsun.bende 10.500 lük bişi vardı ya ne o?senetli alack
o 10.300 olması lazım yazım hatası die gözetmene söliim dedim.sonra boşver dedim allahından bulsunlar:)bissürü zaman kaybı hem bişey yapamıcaklardı.

sınava hazırlandıktan sonra muhasebeye daha bir farklı bakıyorum. hesapların işleyişi, evrakların takip edilişi falan baya bi işe yarayacak galiba bu durum :)

evet benimde dün önüme bi iş geldi hatta burda kdv bölümünde sordumda daha cevap yok.
telefon geldi soru şu tabi aşağıda yazdığım gibi sorulmuyor.

A şahsı SM erbabı Sm faaliyetinden dolayı gv mükellefi gerçek kişidir.
Bu A şahsı aynı zamanda ticari bir iş ilede uğraşmaktadır.
bu a şahsı kendi kullanımı için ev yaptıracak. bu ev inşaatı sırasında malzemeden yüklendiği kdv yi diğer sm ve tic. kazancı dolayısıyla hesapladığı kdv den mahsup edebilirmi?
ve bu a kendi kendine fatura kesmek zorundamı ev inşaatı bitince?

ben hemen atladım hayır dedim mahsup edemez. kendi için ev yaptırıyor ticari ve ya sm kazancıyla o faaliyetleriyle bir alakası yok envantere kayıt edilmeyen bir şeyi ilişkilendiremezsiniz dedim. faturada kesmek zorunda değil dedim. özel inşaatta sadece işçileriniz diğer ücretli olacak karne aldıracaksınız. bide 5 yıl içinde satarsa değer artış kazancı olur dedim. ama bu sefer beni bi ufunet bastı ben böyle dedim ama bi genede bilen birine soruyum dedim. bundan 1 ay önce bu soru gelse önce bütün gün araştırırdım. sonra teyit için 4440189 u mutlaka arardım.
sınav aslında iyimi ne. ama işte keşke böyle uygulamaya dönük sorsalar. yoksa ben danıştayın görevini ezberlesem dahamı çok para kazanıp bu işte ilerlerim. ne diyosunuz.

bil_gin ' Alıntı:
sınava hazırlandıktan sonra muhasebeye daha bir farklı bakıyorum. hesapların işleyişi, evrakların takip edilişi falan baya bi işe yarayacak galiba bu durum :)

işin özünü anlayabilsek zaten sıkıntı kalmayacak. ben geçen yazılarımdan birinde soruların çoğunun kaliteli olduğundan dem vururken bunu kastediyordum. mesela bazen kendi kendime o vergi sorusundan 20 puan verirler belki diyorum :D tamam optimist olmamak lazım ama ben bütün kanun maddelerini yazmışım güzelce açıklamış ama o amortismanı-ah ahhhh- atlamışım yani bunun yüzünden bütün soruyu yapamamışım gibi değerlendirilmek istemem açıkcası. böyle bir hatayı yapmak nelere mal oluyor anladım ama :) bana stres dolu birkaç aya malolacak eğer o soruyu tam yapmış olsam gönül rahatlığıyla vergiden geçtim diyebilirdim. danıştaydan ziyade bence şirket birleşmelerini incelemeliyiz :P

Beklemek ne kadar zormuş yahu, hiçbir yerde cevaplar da yayınlanmadı

benim tahminim sonuçlar 10 eylülden sonra falan açıklanır yaz tatili falan derken geçen yılda temmuz sonuçları ramazan bayramına yakın açıklanmıştı

sınavzede arkadaşlarım herkese mrb. ancak kendime gelebildim... nasıl gidiyor

@ nasıl gitsin şöyle bi siteyi gez nasıl olduğumuzu anlarsın. 2 günde 10 ar saatten 7 ders kabus gibi nasıl toparlandın bi formulu varmı arkadaşım.

@rk ' Alıntı:
sınavzede arkadaşlarım herkese mrb. ancak kendime gelebildim... nasıl gidiyor

arkadşlar bilgisi olan varsa lütfen bana cevap yazsın VERGİ dersinde 4 sorudan her birine de yarım yamalak cevapladım. geçme ihtimalim var mı ayrıca sadece vergiden çakılıyım...

sevgli @rk mart sınavında vergiden kalacağımı düşünüyordum ama 52 ile geçtim ve sadece 1 sorum dan emindim 2 sorumda yarımdı ve geçtim bende şaşırmıştım o üzden geçme ihtimalin yüksek.

Şu analiz ve denetimden bir geçebilsem......

DEHANIN KİTABINDAN AÇLIŞTIM YORUMLAR GÜZEL AMA SEDECE ÇIKMIŞ SORULARDAKİ SORU KALIPLARI VE ORANALAR VAR YENİ TAMAMEN ÖNCEKİ SINAVLARA ENDEKSLİ BİR KİTAP BEDNE AÖF KİTABINDAN ÇALIŞAGAGIM
BAŞKA YOLU YOK.