Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Temmuz 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

kazanan bütün arkadaşları tebrik ediyorum tabi kendimi de tebrik ediyorum :):)

carihesap ' Alıntı:
ya arkadaş kıskanıyor diyeceksiniz ama

bir insan staj yapıp nasıl 7/7 ders verir ben anlamıyorum ya ben ilk hakkımda BA larla uğraşmaktan mayısa kadar 2 sınavı yaktım işten çıkmak zorunda kaldım o yoğunlukta ders çalış bide 7/7 yap gerçekten bu şekilde sınav verenlere helal olsun ne diyeyim

ballı bunlar ballı :D

Balbal ' Alıntı:
İstanbul'dan aranan arkadaşlar hangi numaradan arıyorlar

telefonda kayıtlı olmadığı halde büyük harflerle oda arıyor diye çıkıyor. ismmmo tayyar bey sağolsun tebirk etti beni :)

:):) bu konuda kapanacak. bugünde geçecek elbet öğreneceğiz notlarıda. köprü kapanışınıda . şu mutlu gün bi geçsin bu sayfaya dönüp az önce kadınlara laf atan arkadaşla daha kavga edicem. :):)
şimdi mutluluğumuzu paylaşan herkesle mutlu olma zamanı. kazanamayanlar için dua etme ve onlarla beraber olma zamanı ama. şu gün geçseydi bi. sınavdan sonraki gün gibi aynen.

bil_gin ' Alıntı:
zaten memleketin genel hali bu değil mi? köprüde bakım yapılacaktır yol kapalıdır ama bunu sadece köprüde bakım yapacaklar bilir :)

7/7 di yapmak şart değil nasıl olsa, ben 4 sınava yaydım dersleri...herkesin algısı, ezberi,kapasitesi,tecrübesinin çeşitliliği ,zamanının rahatlığı, konsantrasyonu,motivasyonu farklı tabikii...

esesli ' Alıntı:
carihesap ' Alıntı:
bu arada evde patates soy
cbirhan79 ' Alıntı:
Evde patetes soyarken sınava girip kazanlar olduğu sürece bu meslek 3-5 yıl sonra daha da yerler de sürünür

o patatesçilere kıl oluyorum ben büroda çekmediğim sıkıntı kalmamış eleman evde yatıyor ders çalışıyor teknik bilgiyle sınav veriyor naylon stajla sigortasını ödeyip çalışmadan stajı bitiriyor
sonra kendine SMMM diyor o yattığı dönemde kursa girip ingilizcede yapıyor biz tabi 4 5 yıl asosyal faaliyet yok kurs yok sonra o büyük firmalar bu tipleri işe alıyor

sinir oldum yine :(

ne fesat adamsın sen ya bende evde ders calıstım sana ne ;Dsıgortayı yatırmıyorlar maas vermıyorlar nıye gıdıp mılletın hamballıgını yapıyım oturur dersımı calısırım.

fesatlıkla ne alakası var ben zaten dişimle tırnağımla kazımışım fesat diyemezsin bari saygı duy

7/7 yapmak çok zor değil bence. Soruları hepimiz gördük ki öyle çok çalışmak gerekmiyor diye düşünüyorum. Eğer ki işin içinde iseniz zaten %70 i tamam demektir. Biraz okumayla,formul ezberi ile,biraz da şansla 7/7 yapılır.

Bence önemli olan 7/7 yapmak değildir. Mesleğinde kaliteli bir mensup olabilmektir. Boş SMMM piyasada çoook var. Demem o ki mevzuat, yabancı dil vs konularda kendimizi yetiştirmeliyiz.

Bizim Bakkal Ahmet amcanın oğluda aöf ü bakkalda boş zamanında okuyarak bitirdi. Sonra muhasebecisinde stajını yaptırdı. Şimdi SMMM olmuş ama ezberleyerek sınav geçerek. Defterini kendi tutacakmış bana soruyor ne yapmak lazım diye? Bilgisayar programı mı almak lazım falan diyor.. Büroda açacakmış ama vergi dairesi nerede bilmez!.

Biraz kalite lütfen..

Sevgiler saygılar umarım herkes kazanır bu boş sınavları...Hayat SINAV...

soyadım t ile başlıyor az önce beni de aradı istnabul odasından İhsan Bey
yupppiiiiiii 533 690 10 57 den aradılar

ocelik çok güzel yazmışsın.bu mesleğin kalitesi bizlere bağlı.belgeyi 1.000 ytl ye kiraya verenler var

vergi ve denetimden girmiştim
vergi kötüydü : 54 gelmiş
denetim fena değildi : 50 gelmiş
ne gelirse gelsin bu iş bu kadar neticede bitti

umutyaylagul ' Alıntı:
vergi ve denetimden girmiştim
vergi kötüydü : 54 gelmiş
denetim fena değildi : 50 gelmiş
ne gelirse gelsin bu iş bu kadar neticede bitti

sonuçları nasıl öğreniyorsunuz? siteyi sabahtanberi takip ediyorum bişey yok hala..

simera ' Alıntı:
7/7 di yapmak şart değil nasıl olsa, ben 4 sınava yaydım dersleri...herkesin algısı, ezberi,kapasitesi,tecrübesinin çeşitliliği ,zamanının rahatlığı, konsantrasyonu,motivasyonu farklı tabikii...

aRKADAŞLAR SINAVDAN SONRA ANLADIMKİ 7/7 YAPMAK ÇOK KOLAY BİR OKADAR DA ZOR. BİR KERE FİNANSLMUHASEBE,DENETİM , MALİYET VE MESLEK HUKUKUNU ÖĞRENECEKSİN. İLK 3'ÜNÜ ADAM GİBİ BİR OKUL MEZUNUYSAN ZATEN BİLİYORSUN.DİĞERİNE ÇALIŞIRSIN.
ANALİZE GELİNCE ORANLARI YORUMLAMAYAN BU İŞİ HİÇ YAPMASIN ZATEN.
VERGİ VE HUKUKTAN İSE SADECE DUA EDECEKSİN BİLDİĞİN BİR KONU GELSİN DİYE. 7/7 YAPANLAR MUTLAKA ÇALIŞMASALAR BİLE BU DERSLERDEN BİLDİKLERİ BİR KONU DENK GELİP KAZANMIŞLARDIR.

dur yaw kavgayı falan boşver şimdi. dua etme ve dostlarla birlikte olma zamanı kavgayı nerden çıkartıyorsun :).
3M_FS ' Alıntı:
:):) bu konuda kapanacak. bugünde geçecek elbet öğreneceğiz notlarıda. köprü kapanışınıda . şu mutlu gün bi geçsin bu sayfaya dönüp az önce kadınlara laf atan arkadaşla daha kavga edicem. :):)
şimdi mutluluğumuzu paylaşan herkesle mutlu olma zamanı. kazanamayanlar için dua etme ve onlarla beraber olma zamanı ama. şu gün geçseydi bi. sınavdan sonraki gün gibi aynen.

bil_gin ' Alıntı:
zaten memleketin genel hali bu değil mi? köprüde bakım yapılacaktır yol kapalıdır ama bunu sadece köprüde bakım yapacaklar bilir :)

arkadaşlar biz sonucumuzu daha öğrenemedik nasıl oda dışında nasıl öğrenebiliriz bir yardımcı olsun yoksa kafayı yiyecem hepiniz vebal aldında kalırsınız :)

Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum . herkese başarılar dilerim önemli olan kazanmaktı 7/7 olsa ne olur olmasa ne olur ben 4 defa girdim ve bitti yavaş yavaş kendimi üzmeden :)) arada bir ankara ekonomisine katkıda bulunmak lazım demi :))

ya sonuçlar odalara verilmiş
tanıdığınız varsa öğrenebilirsiniz

tezcanzbt ' Alıntı:
soyadım t ile başlıyor az önce beni de aradı istnabul odasından İhsan Bey
yupppiiiiiii 533 690 10 57 den aradılar
ay hala mı arıolarrrrrrrrrr kaçta acıklıcaklar yahuuuuu

carihesap ' Alıntı:
ya arkadaş kıskanıyor diyeceksiniz ama

bir insan staj yapıp nasıl 7/7 ders verir ben anlamıyorum ya ben ilk hakkımda BA larla uğraşmaktan mayısa kadar 2 sınavı yaktım işten çıkmak zorunda kaldım o yoğunlukta ders çalış bide 7/7 yap gerçekten bu şekilde sınav verenlere helal olsun ne diyeyim
Anlamadıysan kısaca özetleyeyim müsadenizle. Bu sıkıntılar sadece senin değil herkesin ortak sıkıntısı bu bir. ikincisi ben 7/6 beklerken şükür 7/7 yapmışım. Nasıl veriyorlar diyorsun ya çok basit. Şirinevler haftasonu TESMER kursuna gittim. sınavdan 3 ay önce bitti. o üç ay sabahlara kadar çalışmadım. Vergi vs. sözel konuları fırsat buldukça evde arabada işde günde 30 dk. zaman ayırdım. sonra mı? sınava 1 ay kala mesai yaparak tüm işlerimi hallettim ve sınava 2 hafta kala yıllık iznime ayrıldım. Ha bu arada dünyalar güzeli bir kızım oldu artık hastane stres vs. 2 haftalık yıllık iznim de Allah var fena çalışmadım. günde 8-10 saat bazen 15-16 saat çalıştım bu belki benle alakalı çok da zeki bir insan da değilim ondan olabilir. Bir de sınavın son çare olmadığını bilerek hiç stres yapmadan girdim sınavlara ve son dakikaya kadar bir şey ekleyebilir miyim diye bekledim. hepsi bu kadar. Yeni girecek arkadaşlara ve aralıkda gireceklere faydalı olması dileğiyle. (bu arada nasip de çok önemli. derler ya "nasibin yoksa dayak bile yiyemezsin" işte o hesap. herkese bir nasip zamanı kılınmış belli ki. Selam ve dua ile.

diyorum ya zaten mutluyum mutlusun mutlu olsun herkes. bide 7/de 7 ye ruhsatta indirim promosyonu için baskı yapmalıyız.

bil_gin ' Alıntı:
dur yaw kavgayı falan boşver şimdi. dua etme ve dostlarla birlikte olma zamanı kavgayı nerden çıkartıyorsun :).
3M_FS ' Alıntı:

bil_gin ' Alıntı: