Arkadaşlar hukuk çok zor olmamakla beraber ezbere dayanan ve tekrar edilmediğinde uçucu bir ders. Ben buraya yazarak ve burda yazılanları okuyarak yapılacak tekrarın yararı olur düşüncesindeyim. Ve çıkma ihtimali olan sorularıda paylaşabiliriz.
kerem81 ' Alıntı:Sanırım yokBir ikimiz giriyoruz sanırım
Eh iki kişiyide bırakmazlar herhalde![]()
kerem81 ' Alıntı:Arkadaşlar hep diyorlarki sözel derslerden yazarak çalışın ama bu çoğu zaman sıkıcı ve zaman açısından mümkün olmuyor. Ben daha kolay bir yol buldum çıkabilecek tarz soruları yazdım bir kağıda. Hemen her konuyu kapsıyor. Sonra defteri, kitabı kapatıp soruları alıp okuyorum ve cevap veriyorum YAZMADAN tabiçok faydası oldu özellikle temel hukuk . Tavsiye ederim
TIMARLI ' Alıntı:1 - borçlunun temerrüdü kavramını tanımlayınız şartlarını açıklayınız
2-danıştayın yargı ile ilgili görevlerini kısaca açıklayınız.
3 - kıdem tazmitını tanımlayınız ve kıdem tazminatı ödenmesinin koşullarını açıklayınız.
4 - t.t.k. hükümlerine göre şirket birleşmesini tanımlayınız ve şartlarını açıklayınız.
TIMARLI ' Alıntı:aynı türden şirketlerin malvarlıklarıyla birleşmesiyle mevcut olan tüzel kişilik altında yada yeni bir tüzel kişilik oluşturarak şirketlerini birleştirmeleridir. Yazdım birazda olsa ucundan tutturdum İNŞALLAH puan verirler.