kerem81 ' Alıntı:3M_FS ' Alıntı:ben temmuz 2009 sınavında örtülü sermaye ve transfer fiyatlandırmasından çok ciddi sıkacak bir soru geleceğini sanmıyorum. Çünkü uygulamada bile gerçekten oturmamış bir konu. Tanımları ve nelerin örtülü sermaye sayılacağını emsal bedel tespit etme yöntemlerini sorabilirler belki. Bence temmuzda mali tatil var buna göre süreleri ve süreler içinde mali tatili ve kimlerin etkilenip etkilenmediğini sorabilirler.
Valla biz hiç etkilenmiyoruz bu mali tatilden. Adı var sadece. Ama gerçekten hoş bir soru olur.
stajyer35 ' Alıntı:bir dönem yoklamanın maksadını sordular ve yoklama yapmaya yetkili olanları.. buna benzer soru tarzı olarakda incelemenin maksadını ve incelemeye yetkili olanları sorabilirler...
eğer stopaj %15 ise 7 200 tl oluyor. burada stopajın 9 600 tl çıkmasının sebebi % 20 olması mı? oranda ya da hesaplamada bir hata olabilir mi?BEN ' Alıntı:4-gmsi 48 000 12 000 (9 600) 36 000 %25 götüre gider. %15 stopaj. k.i.yok
(M.İ.N.E) ' Alıntı:sınava girmeden Asgari Geçim İndiriminin hesaplanması ve tanımını mutlaka öğrenin..
örnek soru olarak;
--VUK'da hüküm altına alınan Asgari Geçim İndiriminin tanımını yapınız?
-- (666.-TL)asgari ücretle çalışan, evlii eşi çalışmıyor, 2 çocuk yada 3 çocuk şeklindeki bir işçinin asgari geçim indirim tutarını hesaplayınız?
bu konuyada bakmanızı öneririm...
yeterlilik ' Alıntı:666*(0.50+0.10+0.15)=499.5
499.5*0.15=74.93