fonradar

Temmuz-2009 Vergi Mevzuatı ve Uygulaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nzl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz-2009 Vergi Mevzuatı ve Uygulaması

yeterlilik ' Alıntı:
yeterlilik ' Alıntı:
666*(0.50+0.10+0.15)=499.5
499.5*0.15=74.93

2 çocuklu için hesaplanmıştır.

kendisi için yüzde 50,eşi için yüzde 10,2 çocuğa kadar her biri için yüzde 7.5 , 2 den sonraki çocuklar içinde yüzde 5 olarak hesaplanır.

teşekkürler...

agi için eşinin çalışmadığını 4 çocuk sahibi olduğunu düşünelim.
asgari ücretin yıllık tutarının;
kendisi için %50
çalışmayan eş için %10
1.ve 2.çocuk her biri %7.5 %15
3.ve 4.çocuk her biri %5 %10

TOPLAM %85

666 X 12 =7 992.- X 0.85 = 6 793.20/12X0.15=84.92 TL. dır.

ücret geliri kısmi döneme ait olsa bile tam kabul edilecektir.

:) ben çok uzatmışım

Arkadaşlar ben uygulama sorusunun kdv vey vuk'tan geleceğini tahmin ediyorum.

geçen sene mart ta sorulan vuk tu vergi ziyaı keşke öyle olsa

Bence yine o tarz çıkacak gibi.yada bir olay verip hangi beyannameler verilir ödeme zamanları sorula bilir.Emsal bedel çıksın oda yapılabilir.Agi çıkmaz galiba keşke çıksa.Amortismanda çıkabilir keşke bu da çıksa :d Menkul kıymetleri sormazlar inşallah.

beyannameler temmuz 08 emsal de kasım 08 de çıktı biliyosun bu komisyonun tarzı sorular umarım ööle olur

BEN ' Alıntı:
beyannameler temmuz 08 emsal de kasım 08 de çıktı biliyosun bu komisyonun tarzı sorular umarım ööle olur

Beyanname Türü
Beyanname Verilme Zamanı(Son gün)
İlgili Verginin Ödeme Zamanı(Son gün)

Muhtasar Beyanname
23.01.2008
26.01.2008

Katma Değer Vergisi Beyannamesi
24.01.2008
26.01.2008

Geçici Vergi Beyannamesi
14.02.2008
17.02.2008

Kurumlar Vergisi Beyannamesi
25.04.2008
30.04.2008

Özel Tüketim Vergisi Beyannamesi
15.01.2008
15.01.2008

bu tarihler hala aynı mı?

dooru ööle

arkadaşlar gv ve kv de indirilemeyecek giderleri bekliyoruz inşallah
tütün tütün mamülleri ile alkol ve alkollü içeceklerin ilan ve reklam giderlerinin %100 ü oldu (bkk ile bu yıl)

Arkadaşlar geçici vergi 3 ayda bir olur sadece şubat değil. Şubat- Mayıs- Ağustos- Kasım 14 B.verme ödemesi de aynı ayların 17 si

kerem81 ' Alıntı:
Arkadaşlar geçici vergi 3 ayda bir olur sadece şubat değil. Şubat- Mayıs- Ağustos- Kasım 14 B.verme ödemesi de aynı ayların 17 si

yukarıdaki örnekte (temmuz 2008 sınavında) soruda 2007 sonundaki bir işlemden dolayı 2008'de verilecek beyannameler sorulduğu için yılın sadece ilk beyannameleri yazıyor. yoksa diğer beyannameler de yılda 1 kere verilmiyor zaten.

vergi kolay yarında kolay gelir
korkmayın notuda bol geçersiniz maliyet ah ah

Ynt: 4 temmuz 2009 vergi mevzuatı soruları

1)defter tasdik zamanları
2)Kurumlarda AR-GE indirimi
3)Bir ay içersinde işlem verdi hangi beyannameler verilir,beyan süreleri veeeeeeeeeeeeee Mali tatil nedeniyle hangi tarihte verileceği soruldu

elif26 ' Alıntı:
soruları paylaşır mısınız

Ve yıllara sari inşaat işinde 2 inşaat işi ve bir nalburiye işi bu işlerlerle ilgili hasılat gider ve genel giderlerin dağıtılması... Görünüşde kolay ama inceliklerini bilmeyene zor vegüzel bir soruydu...

arkadaşlar 1. soru tam doğru, beyanname verme zamanları sadece ötv ninki yanlış diğerleri doğru, uygulama sorusunu ise kanun maddesini yazdım adım adım hesaplamaları yaptım ama heyecandan genel giderler ve amortismanları matematik hatası ile yanlış dağıtmışım. Vergi matrahı 86.000 yerine 119.000 buldum. 50 alabilir miyim?

Ynt: Temmuz 2009 Vergi Hukuku

yeterlilik senlemi konuşmuştuk gene forumda içime doğuyor mali tatil zamanındayız mali tatilden kesin çıkıcak demiştim. sınav öncesi yutmuştum bende. umarım sende başarılı olmuşsundur.

yeterlilik ' Alıntı:
1)defter tasdik zamanları
2)Kurumlarda AR-GE indirimi
3)Bir ay içersinde işlem verdi hangi beyannameler verilir,beyan süreleri veeeeeeeeeeeeee Mali tatil nedeniyle hangi tarihte verileceği soruldu

Kerim01 le konuşmuşuz.

ben temmuz 2009 sınavında örtülü sermaye ve transfer fiyatlandırmasından çok ciddi sıkacak bir soru geleceğini sanmıyorum. Çünkü uygulamada bile gerçekten oturmamış bir konu. Tanımları ve nelerin örtülü sermaye sayılacağını emsal bedel tespit etme yöntemlerini sorabilirler belki. Bence temmuzda mali tatil var buna göre süreleri ve süreler içinde mali tatili ve kimlerin etkilenip etkilenmediğini sorabilirler.
[/quote]

Valla biz hiç etkilenmiyoruz bu mali tatilden. Adı var sadece. Ama gerçekten hoş bir soru olur.
[/quote]

içime doğuyor. Mart sınavında sorarlar belki demiştim ama temmuz daha yakışır hiç sorulmamış ve hatta yeni uygulamaya girmiş bir soru. Geçmiş yıllarda süreleri çok sormuşlar onlara çalışanın aklında mücbir sebep, zor durum, ölüm diip kalıyo ve geçiyosun akılda öyle kalıyor ama bi bakıyosun mali tatil diye bişi var.

Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin. Ve umarım gerçekten çalışan, işini alnının teriyle yapacak, mesleğimize yakışacak şekilde davranacak tüm arkadaşlarım, özelliklede benden daha çok ihtiyacı olanlar benden önce alırlar.
[/quote]

Arkadaşlar "kerem81" arkadaşımıza önce teşekkür ederim. Defter tasdik zamanı sorusunu tutturduğu için. Gerçi ben tam yazamadım ama. İnşaat sorusu dehanın vergi kitabında var. aynı soru. sınavda demişer iki inşaat bir nalbur işi. kitapta da nalbur işi. adamlar nalburu bile tutturmuşlar. Amortisman dağıtımı ve gider dağıtımı aynen var. sadece rakam farklı. isteyen bakabilir. sayfa 301-303. o uygulama sorusu sayesinde geçicem. Karı hesaplarken yanlış hesaplamışım ama kanun maddesi gidişat hepsi doğru. Umarım geçerim.