Temmuz 2010 Dönemi Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HaCkHaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Temmuz 2009 Dönemi Yeterlilik Sınavı

HaCkHaN ' Alıntı:
arkadaşlar bazı yanlış söylemlerden dolayı,konunun maksadını aşması ve bazı arkadaşların konuyla ilgili tedirginliginden dolayı , benim ve bir kaç arkadaşımın talebi üzerine konuyu kapattırdık.konu çöp e gitti ve tüm yazılanlar silindi.konuyu kapattıran metnimi isterseniz sizinle paylaşabilirim ama buna gerek yok burda amaç mesleki paylaşımdır , sayfaların çok veya az olmasının önemi yoktur,ilgili kişilerle görüşüldü ve bu karara varıldı.burdan devam edebiliriz.

yanlız 2009 olarak açılmış,yanlışlık olmuş,2010 olarak düzeltilmesi için ilgili kişiye danışıldı..

teşekkür ederim

Sana mı kaldı arkadaşım konunun silinmesi. Yanlış hatırlamıyorsam silinmesini istediğin o konuda fal bakan sendin. Her türlü konu dışı konuyu yaz sonrada aynı gerekçe ile konunun kapatılmasını iste.

Forum yöneticilerinede bravoo yani o kadar yazılan şey nasıl silinir. O kadar söylenen laflar boşa mı gitti yani. Belli ki uyarı almışsınız. Yazılanlar birilerini fazlasıyla rahatsız etti.

Ynt: Temmuz 2010 Dönemi Yeterlilik Sınavı

Ayrıca 5 yıldızımı alın sildiren arkadaşlara takın. Hakettiler....

Arkadaşlar, bu saatten sonra Forum Kurallarına uymayanlar banlanacaktır. Burada laf attığınız moderatörler 23.000 kişiyi idare ediyor ve kurallara uymanızı sağlıyorlar. Anlayışlı olalım, anlayış göstermeyen arkadaşlar veya konuları saptıran arkadaşlar derhal banlanacaktır.

admin_fast ' Alıntı:
Arkadaşlar, bu saatten sonra Forum Kurallarına uymayanlar banlanacaktır. Burada laf attığınız moderatörler 23.000 kişiyi idare ediyor ve kurallara uymanızı sağlıyorlar. Anlayışlı olalım, anlayış göstermeyen arkadaşlar veya konuları saptıran arkadaşlar derhal banlanacaktır.
Kusura bakmayın ama kurallara uyulmasını istiyorsanız bir çok insanın takip ettiği konunun neden kapatıldığınıda açıklamak göreviniz.
Siz uyum isterseniz kullanıcıda bilgi edinme hakkını ister.
MEvcut konunun neden kapatıldığını öğrenmek istiyoruz ?
Buda forumkurallarına uygundur herhalde!

hackhan ayrıca tek basına karar veremezsin onca insanın takip ettiği bir konuyu.
ve ukalaca bir cevapta veremezsin insanlara.
neyin paylaşımı oldugunu biliyorlar bu sitenin.
iyi akşamlar.

noluyo burda.. 1 gün foruma girmedik..uçmuş herşey..bir açıklama da yok....

HaCkHaN kardeş Sana mı kaldı arkadaşım konunun silinmesi. 360. derece dönüyorsun millete gaz veriyorsun ondan sonra geri plana çekiliyorsun tutarlı değilsin lütfen...

hemen peşinden konuyuda açmışsın...

konunun kapatılmasına karşı gelen çoğu kişinin mesaj sayısının azlığına baktığımızda,konuya hakim olmadıklarını anlayabilir ve bu nedenle sayfanın kapanma sebebinin bilmemelerini gayet doğal karşılayabiliriz ama bilgi paylaşımında bulunmamız için bize bu imkanı sunan yöneticilere üslup kullanırken daha dikkatli olunması kanatindeyim.

konuyu takip eden biri olarak ben durumu size açıklayım.

sınav sonuçların geç açıklanmasıyla ilgili bir arkadaşımız , kendisini destekleyen diğer arkadaşlarıyla birlikte,türmoba karşı olan mağduriyetlerini, basın yoluyla bildirerek iyi niyetli ama yanlış bir yol izlemiştir..meslek mensubu olduğumuzda üyesi olacağımız birliğimizi,yanlışlarıda olsa kendi aramızda halledeceğimiz meseleleri basın yoluyla halka sunmuş ve basında kötü bir izlenimin doğmasına vesile olmuştur.

bu durumu gören bazı çıkarcı arkadaşlarımız ise , bu mağduriyetini bildiren kişilerden bir tanesinin ismini ve mail adresini kullanarak,tesmere mailler atmış ve hakaretlerde bulunmuştur.ve bu arkadaşımız zan altına düşmüştür, aynı basın yoluyla bildirimi destekleyen diğer arkadaşlar gibi.
sonuçta bu sayfada bir çok kimlik bilgisi deşifre olmuş,bir çok makbuz,belge forward edilmiş ve listeler yayınlanmış
ve kötü niyetli kişiler bunları çıkarları doğrultusunda,yukarıda örneğini verdiğim gibi kullanmaya başlamışlardır.

özgürce fikirlerimizin paylaşılmasına kimsenin birşey dediği yoktur,öyle birşey olsaydı zaten 400 lü sayfalara ulaşan bu sayfa daha önceden çoktan kapanmış olurdu.bu sayfa ,bazı kişilerin zan altına düşmemesi için yöneticilerin iyi niyetleri sonucu kapatılmıştır.

konuyla ilgili olmayıpta düşüncelerinin eski sayfalarda kaldığını söyleyip,bu kapamayı protesto eden arkadaşların fikirlerini beyan etmesi için aynı konu başlıklı ,devam nitekli bu sayfa açılmıştır.

sizleri hoşgörüye davet edip,sadece saygı çerçevesi içinde fikirlerinizi paylaşıp ve mesleki paylaşımlarda bulunmanızı rica ediyorum.

saygılar sunuyorum

malesef birlik yok biz böyle hiçbir şeyi halledemeyiz...

herkes bireysel kendi düşüncelerini ifade ediyor...

LevenTR ' Alıntı:
Öncelikle belirteyim forumu sınava girdiğim Mart ayından beri takip ediyorum yeni değilim..

Yüzlerce sayfa yazı yazılmış ve 3-5 kendini bilmiş kişinin kararıyla tüm konu silinmiş. O halde bundan sonra sadece karar veren kişiler yazsın çizsin haklarıdır!!

Yöneticiler de konunun silinmesini talep eden kişilerin isteklerini dikkate alıp konuyu komple silmiş(konuyu hergün takip eden en az 250-300 kişi varken hem de!!).

Ve işin daha enteresan kısmı yöneticiler, eleştirenlerin de üyeliklerini silmiş!! Ve bu mesajım nedeniyle muhtemelen beni de silecekler. Bunun forum kurallarının ihlali ile ne ilgisi var bir yönetici açıklayabilir mi?
+1

levent bey forum sayfasını yanlızca takip eden 300 kişiden biri olarak,bu sayfayıda takip etmenizi,bu takibin sizin açınızdan herhangi bir olumsuz sonuç doğurmayacağını bildirmek ve zan altında kalan meslektaşlarımızın daha fazla tedirginlik yaşamalarını dilemeyecek kadar hoşgörülü olduğunuza inanmak,bir meslektaşınız olarak beni gerçekten onure etmektedir.

teşekkür ediyorum

HaCkHaN ile Fener_1907 aynı kişinin, farklı nickleri mi?

Evet yine türkiye gerçekleri susturma yoluna gidildi ... bu insanlar 2.5 aydır sınav sonuçları bekliyor ama sesimiz duyan yok çıkmış birileri aramızda çözelim diyor kimle çözücez tesmer bilgisi yok odaların bilgisi yok bizle dalga geçer gibi bekletiyolar.

Peki benim 20 gündür psikolojim ne olacak diğer sınava tekrar nasıl adepte olacağım bunun hesabını kim verecek onların keyfine kalmış sonuçları açıklamak biz köleler her gün işimiz yok sınav sonucu açıklanmış mı diye deli gibi internette dolaşalım. İnanın ben meslekten irendim artık 4 yıl üniversite staj başlama sınavı 2 yıl staj ama gel gör ki kaderim insanların keyfine kalmış neyse ne kadar yazsak da boş nasıl olsa onların cebi dolmuş bizi düşünen yok inşallah bizde birgün yukarlara gelince onlar gibi olmayız.

Artık açıklamasınlar sınavı bütün heyacanımı kaybettim....

iki gün foruma bakamadım neler olmuş.. arkadaşlar bende durumu anlayamadım yazılan yazının örneğini forumdan bende okudum, kötü bir şey yazılmamıştıki, sınavların açıklanmamasından kaynaklanan mağduriyetti sadece, bunu söylemek ne zamandan beri suç oldu? arkadaşımızın başına gelen mail konusu evet can sıkıcıydı sonuçta zeyna78 rumuzlu arkadaşımız gerçekten iyiniyetli olduğunu hepimize gösterdi ama buda oda aranarak çözülmeye çalışılmıştı, önemli olan bunun arkadaşımızla ilgisinin olmadığını göstermekti, yazılanlar silinince odaya kötü niyetli insanlar tarafından gönderilen mailler yokmu oldu sanki?
hem o kadar sayfanın içinde yazan sadece bu konular değildiki.. bir sürü not alışverişi, bilgi alışverişi vardı.. madem arkadaşlarımız zor durumda kaldı diyosunuz sadece bu konuyla ilgili şeyler silinemezmiydi?

En son baktığımda bu başlık 430 sayfa civarındaydı.

Bu başlık ilk açıldığından beri tüm sayfaları yakından takip ettim. Mesaj sayısına çok aldanmayın yani. Ayrıca bir yorum yapmayanları ve katılamayanları da sadece izleyen, yukarıdan sizi gözetleyen olarak görmeyin, en azından herkesi.

Yapılan eylemler bana kalırsa normaldi, gazete ilanı falan bizim mesleğimizi kötü göstermez. Ayrıca kötü gösterecekse de bunun sorumluluğu bizde değil, bu haksızlığı yapanlardadır.

Güzel paylaşımlar oldu ve arkadaşlıklar kuruldu. Çok kısa sürede güzel para da toplandı (ben katılmadım). Bana kalırsa gereken yapıldı.

Daha sonra bir talihsizlik oldu heralde ve bir arkadaşımız adına mailler atıldı vs. (atılan mail illa ki o arkadaşımızı mağdur etmiştir ancak olumsuz bir şey olacağını sanmıyorum, yine de o arkadaşımız için ve onun adına bizim için kötü bir durum bu)

Tamamen iyi niyet üzerinle yapılan bu eylem, herkese açık bir ortamda olası bir sorunu beraberinde getirdi. Yaşanması üzücü ama çok da beklenmedik bir şey değil bana kalırsa.

Bu durumun üzerine yöneticilerden bu başlığın silinmesinin istenmesi ve yaşanan mağduriyetin devamının gelmemesini sağlamak için başlığın silinmesi bence yerinde olmuş.

Ancak, başlık silindikten sonra bu başlığı açarken yöneticilerden neden silindiğinin açıklayan bir mesaj olsa daha hoş ve şık olurdu. Ayrıca mesajı silinenlerden de anlayış beklediklerinin söylenmesi heralde daha güzel olurdu. Kimsenin de anlayışsız davranacağını sanmıyorum.

430 küsür sayfa olan bu başlıkta elbette çok değerli mesajlar vardı ancak bir çoğu sınav heyecanı ve sonrasında açıklanma sürecinde yazılmış çok mesaj da vardı. Bu başlığın silinmesi ve olayların olması üzücü ancak kaybedilen çok da bir şey yok bana kalırsa.

Bu olaylara tecrübe gözüyle bakmak lazım. Umarım kimse mağdur olmaz. Ben sanmıyorum gerçi. Tabi bu durumda insanların şevkleri kırılıyor, iyi niyetleri suistimal ediliyor. Benim takıldığım nokta o.

İyi geceler.

zeyna hanım radyo ve gazete yoluyla mağduriyetinizi halka sundunuz,amacınıza ulaştınız. bu benim için doğrudur veya yanlıştır,bunun önemi yoktur.sizin görüşünüze saygı duyarım.
sizin için önemli olmayabilir ama şuan görüştüğüm,konuyla ilgili mağdur olan arkadaşlar var ve bundan sonrada mağdur olması muhtemel arkadaşlar.

diğer arkadaşlarda şikayetinizi özel bir yazıyla admine yollarsa bir açıklamada bulunurlar elbet.uslup bozuluğuyla yöneticileri eleştirmek yanlış bir tutumdur.

lütfen konuyu daha fazla uzatmayalım

saygılar sunuyorum

sayın iso

öncelikle sayın adminin dediği gibi forumun nizamını sağlamak için yaklaşık 24000 kişiyle uğraşıldığı söylenmişti,herkezin kendine ait özel bir hayatı ve işi var , her yönetici,her durumda,anında olaylara müdahale edemeyebilir,bu gibi durumlarda birbirimizi bilgilendirmek ve yanlış olan konularda birbirimizi uyarmak burda sadece benim değil bütün forumdaşların görevi olsa gerek.sonuçta bu site hiç bir ticari amaç gütmeyen,sadece kendi yararımız için açılmış bir paylaşım sitesidir.

silinmesi gereken yazıların çokluğu sebebiyle,zaman gerektiren bir konu olduğundan dolayı,tek tek uğraşılmak istenmemiş olabilir,sitenin kapatılması için 100 lerce kişinin tek tek fikrinin sorulması uğraştırıcı olabilir,nihayetinde bu yüzlerce kişinin çoğu olayların içinde olmayan izleyen gurubunu oluşturmaktadır ve hiçbir paylaşımda bulunmayan kişilerin böyle bu durumda ortaya çıkıp yorum yapmalarınıda anlamış değilim.

içimizdeki irlandalılar söz gerçekten çok ağır bir itham olmuş,benim forumun yönetim yapısıyla hiç bir ilişkim yoktur , sadece sıradan bir forumdaşımdır.

bir şikayetiniz,bir arzunun varsa yöneticilerle bire bir görüşebilir,mail atıp durumun izahını isteyebilirsiniz,ben yukarda açıklamaya çalıştım ve tekrar söyleyeyim .

burda çok önemli fikirler paylaştığınızı,çok faydalı olduğunuzumu düşünüyorsunuz ? meslek mensublarının hayatlarına tesir edecek çok gerekli uzlaşmalar içerisindemi olduğunuzu düşünüyorsunuz ? evet diğer eleştirenler. siz ? ne gibi katkılarınız oldu buraya ,ne gibi ilmi bilgiler paylaştınız,birbirinize karşı çokmu hoşgörülüydünüz ? peki o arkadaşımızın mail adresi ve ismi yanlış yollarda kullanılırken,o kullanan kişide bu yüzlerce kişi dediğiniz bu sayfanın içerisinde değilmiydi ? ve yine bu tarza insanların çokluğunun bu sayfada bulunması muhtemel olmayan birşey midir?

gerçekten yapıcı , hoşgörülü ve paylaşımcı biri , yapacağı paylaşımları her sayfada yapabilir , burada veya diğer sayfalarda yapabilir,hatta birebirde yapabilir.

burda paylaştığınız çok değerli bilgilerinizin silinmesi! , bir kaç arkadaşımızın sıkıntı içinde ve diğer arkadaşlarımızın tedirginlik içinde yaşamalarına neden olmasından daha mı önemlidir ? ve bu gerçekten bu sizin için hayati bir meselemidir ki bu şekilde itiraz ediyorsunuz.

sayfanın silinmesi yöneticilerin tamamen iyi niyetiyle yapılmış bir uygulamadır.bu iyi niyeti suistimal etmemeye özen göstermeliyiz.

daha hoşgörülü ve paylaşımcı bir ortam olması dileğiyle

saygılar

yarın aramalar başlayabilir. Soyadı A ile başlayanlar,

arandıktan sonra yapacağınız ilk iş foruma anında yazmak olsun :)

forumu takip edip izleyen sözkonusu 300 kişi

mağduriyetinizle ilgili bir uğraş verilip para toplanırken nerdeydiniz ?

basın yoluyla sesinizi duyurmak için çabalar sarfedilirken,nerdeydiniz ?

'bizi destekleyen arkadaşlar lütfen sessiz kalmayın' diye iletiler yazılırken nerdeydiniz ?

300 kişi arasından zar zor topu topu 15 kişi toplanırken nerdeydiniz ?

başkasının isim ve mailiyile insanları zan altında bırakan o izleyici gurubuyla aynı safta yer alırken nerdeydiniz?

ve şimdi kendinizde konuşma hakkını nasıl buluyorsunuz ?

o zamanlar sadece izleyip konuşmazken,şimdimi konuşacağınız tuttu.izlemeye devam etseydiniz.

pravakatörmüsünüz ? boş muhalefetmisiniz ?

yarın sınav sonuçları için aramalar başlanacak,daha faydalı paylaşımlarda bulunmanızı son bir kez rica ediyorum.

forumun düzenini sağlamak için çalışan ve böyle güzel bir paylaşım alanı sunan admin ve yönetimi üslup bozukluğuyla , konulara vakıf olmadan eleştirdiğiniz için sizleri kınıyorum.