Temmuz 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı İçin Toplu İtiraz Metinleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zeyna78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Temmuz 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı İçin Toplu İtiraz Metinleri

ya savun kurnaz diye isimmi olur Allah aşkına ben gene diyorum bu adam bu adam %999 bu siteden birisi. Hocanın zeynaya cevabı burada yayınlandı eleman sonra aynı cevabı face e yazdı bizde yedik ha pehhhhhh >:( >:(

Bu vatandaş ya stajı başlatmayı bile kazanacak kadar bizde olan meziyetlere sahip değil yada belgeyi aldı piyasada iş bulamadı belgeyi duvara astı sonrada vay herkes smmm oldu ben ondan aç kaldım dedi ;D ;D ;D :D :D yoksa ortalığı karıştırmak için kimse bu kadar tepki vermezzzz uğraşmaz.
Neymiş smmm çokmuş yahu insanlar kendi başarısızlıklarının ,beceriksizliklerinin nedenlerini başkalarında aramayı ne kadar çok seviyor

Evet bir güne daha başladık...

hemen duyurumuzu yineleyelim..

Arkadaşlar

Yeterlilik sınavlarındaki sınava girme hakkının 7'ye çıkarılması ve / veya sınavlardan başarısız olanların 2 yıllık bekleme süresinin kaldırılması veya azaltılmasına yönelik bir dilekçe hazırladık.

Bu dilekçeyi [email protected] adresine mail atarak istemenizi rica ediyoruz.

dilekçeyle birlikte size fax numaramızı da göndereceğiz.

meslek mensubu olarak bizi destekleyeceğinizi umuyor teşekkür ediyoruz.

imza çalışmamız dün başlamış olup ilk gün 32 imza toplanmıştır.

saygılarımızla

arkadaşlar hoca istifa etmiş diyorlar ettimi etmedimi bilgisi olan yazabilir mi?

İstifa etmediğini dün yazdığı maillerden öğrendikdi..

Değerli arkadaşlar

özellikle candan arkadaşımın dikkat çekmesi ve dilekçeyle ilgilenme ricasıyla konunuzdan ve girişimizden haberdar oldum.

zamanında bu yollardan geçmiş sizi çok iyi anlayan, sadece anlamakla ve üzülmekle kalmayıp BİZZAT odamın GENEL KURULUNDAN bunu dile getirmiş bir arkadaşınız olarak benimde bazı acizane tavsiyelerim olacak kabul buyurursanız.

http://www.dailymotion.com/video/xdqubq_staj-2010_school

İki yöntem tavsiye edeceğim.

Bir, bu girişimleri kenara koyup (bırakın demiyorum) bütün gücünüzle derslerinize yoğunlaşın.

Bunu da iki sebebten söylüyorum;

1- Sınav sonrası başlayan öfke saman alevi sönmekte ve timura giden nasreddin hoca gibi yapa yalnız kalırsınız.

2- Yöneticilerin sizlerin (bazı istinalar hariç) feryadını duymak gibi, duyanlarında somut adım atmak gibi bir DERDİ YOKTUR.

Ama illa bir girişimde bulunmak istiyorum diyorsanız kısaca şu tavsiyelerim olacaktır.

1- Sizin birinci muhatabınız Odanızdır. ( Türmoba yazılmaz demiyorum, oraya da yazılabilir)

2- Önerilerinizi akıl verir gibi (şunları gözden geçir) değilde öneri tadında öneri gibi olursa daha iyi olabilir.

3- ortak metne altına bir grup değilde isim soyisim yazarak daha ciddiyeti olan , yazınızın arkasında duran bir metin çıkarılabilir.

Bunlar çoğaltılabilir.

Şunları da lütfen unutmayın.

Dilekçenize ben şöyle şöyle sıkıntı çektim dediğiniz kişiler, genellikle " ooo biz zamanında neler neler çektik, bu senin dediğin nee ki" gibi düşünebilirler.

Sizlere son olarak da şunu söylemek istiyorum, Lütfen mali müşavir olduğunuzda çektiğiniz sıkıntıları, belki sessizce döktüğünüz gözyaşlarınızı unutmayın.

Bu aslında kısır bir döngü, çünkü mali müşavir olunca zorlukların adı değişiyor, rengi değişiyor ama varlığı değişmiyor. O zamanda bu sıkıntılarınızı siz de unutuyorsunuz...

Ama yılmak bizlere yakışmaz. Mücadeleye devam.

saygıyla ve sevgiyle

HaCkHaN ' Alıntı:
deryatufekci ' Alıntı:
arkadaşlar ben de yeterlilik sınavının yazılı olması gerektiğini düşünüyorum. staj süresi kısaltılmalı, hatta staj başlatma sınavı kaldırılmalı... bu hiç bir meslekte olmayan bir şey... aday adaylığı :(((

yeterlilik sınavı her zaman yazılıydı,sen hiç test usulü yeterlilik sınavı gördün mü?

evet yeterlilik sınavı hep yazılı idi de, yukarıda arkadaşlar test usulü olmasını istediklerini yazmışlardı ben ona istinaden yazmıştım sadece...

pardon görmemişim,staj başlatmada yazılı usul olsaydı daha iyi olurdu bence

arkadaşlar yusuf hocanın facebookuna yazmayın bence tartışmaya gerek yok öğrencileri olayı saptırıp bizi sürmen düşmanı ilan etmelerine az kaldı..biz ancak birbirimizi anlarız...münaşaka etmeye gerek yok...

hocanın facebook a falan baktığını zannetmiyorum..
bunlardan haberi bile yoktur..

ktü de okuyan bi arkadaşım var

yusuf sürmeli hoca çok zor sorar ama notu boldur diyor

Sevgili arkadaşlarım yapmamız gereken tek şey çalışmak ve çok çalışmak...
Yapanlar nasıl yapıyor, onların bizlerden hiç bir farkı yok... Üniversite bitirmişiz, staja başlama sınavınıda vermişiz geriye ne kalıyor... Sadece ve sadece zor ve çok zor olan bir sınav... O sınavı vermiş olduğunuzu ve bunun anlatılmaz hazzını düşünün...

Bu tür şeylere kafa yorma yerine, kesinlikle ve kesinlikle çok daha fazla çalışmalıyız...
Başka bir alternatif yok... Çünkü insanoğluyuz ve değişiriz zamanla, bir gün o yönetimlere geldiğimizde belki bizde unuturuz...

Sevgi ve Saygılarımla,

Tekrar selamlar

yazılan görüşlere katılmamak mümkün değil.
derslere yoğunlaşarak, sınavları başarmak elbette ki süper.

Ancak eğer sınav hakkının 7'ye yükseltilmesine, sınavlarda başarısız olanların 2 yıl bekletilmemesine

destek vermek isterseniz [email protected] adresine bir mail göndermeniz yeterli..

10 dakikanızı almaz... derslerinizden zaman kısıtlaması yapmaz:)

hepinize teşekkürler

Umut insanın içindedir.... Zafer ise o umudun ve direncin meyvesi...

ve gün gelir görür herkes umududa, zaferide...

Çalışmakla Umut derken bende kurs araştırıyorum
İstanbulda murat dersanesinde bakırköy şubede Abdulkadir hoca varmış yani eşşeğe bile bağlasan maliyeti verdiyormuş hatta staja başlatmada dosya yakan sonra tekrar dosya açan bir arkadaş var o adama bile maliyeti verdirmiş, adam tam bir profesyönelmiş maliyeti yalayıp yutturan cinsten yani ancak murattan ayrılmış bu adamı bilen gören yeni yerini duyan gittiği yeni derrsaneyi bilen varmıdır acaba

ben size hiç bir dersaneyi tavsiyeetmiyorum,üniversiteden özel hoca tutun,dersaneye vereceğiniz parayı ona verin 1 günde herşeyi öğretir size,kurslarda hep geçmiş dönem sorularını çözüyorlar,ama artık sorular aynı gelmiyor

Adam staja başlatmaya 8 kere girip kazanamayan sonra dosya yakıp tekrar dosya açan adama maliyeti geçirtti ise ve o geçen adam eşşeği bağlasan bu adamın eğitimiyle maliyeti geçer diyorsa ben o adamı ararım öyle 1 günde >:( >:( >:(falanda maliyet öğrenilmez yazmak içinde yazı yazmanın alemi yok.
Maliyetten geçen yada bu hocayı tanıyan bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim

HaCkHaN ' Alıntı:
kurslarda hep geçmiş dönem sorularını çözüyorlar,ama artık sorular aynı gelmiyor

kurs muhabbeti öldü..

her gün 2 saat ,1 hafta da çok rahat maliyet öğrenilir,tabi adam salak değilse,ben normal bir insanı örnek olarak gösteriyorum..

çünkü maliyet çok karışık anlatıldığı için zor geliyor,kitaba bakıyorsun 2 sayfa cevap,olayın püh noktasını bilmek yeterli,mesela kademeli,matematiksel ve planlı dağıtım arasındaki fark.
örneğin lifoyla , ağırlıklı ortalama arasındaki fark,farklarda fiyat br,miktar toplam alınması gibi ..

evet kurs olayı bitmiştir,hiç bir hoca bu sorulara yeterli değildir ve yeteri kadar kurslarda kombine sorular sorulmuyor,düz mantık safhada lifo şöyle ağırlıklı ortalama şöyle,bitti,bi kaç tanede geçmiş dönem sorusu çöz tuz biber olsun..

Görüşlerinde süper haklısında adam soruda analitik bakış açısı olayının anasını ağlatıyor.

maliyetten önce 2 tane sağlam sınava giren adamın çok sakin kafayla analiz yapması gerekiyor soruları çözmek için.

bu adam bizden ne istiyor?
nerede tuzak veriler vermiş?

gibi soruları çok iyi sormak gerekiyor. tabii ki bu soruları sorabilmek için iyi derecede de maliyet bilgisi lazım.

yemekhanenin kendisine pay vermemesi gerektiğini belki çözecek adam, ama 15dk analiz süresi yetmiyor demekki.. herkes ısıtmadan başlamış.. gümlemişler tabi..

bence yoğun ders çalışmayla birlikte yoğun sakinlik, konsantrasyon kazandıran faaliyetleri tavsiye ediyorum.

artık herkese göre bu değişir.. kim nasıl sakin kalabilecekse ve psikolojik olarak hazırlanacaksa onu uygulamalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...