Ticaret Sicil Tasdiknamesi İle İlgili

Evet daha önce aldık, asıl nüshaları vergi dairelerine teslim edildi. Elimizde ki fotokopileri kabul ederler mi acaba?? Ve bazı noterler sicil tasdiknamesi olmadan onay yapıyormuşşşş
 
Ticaret odası ile görüştüğümde şöyle demişlerdi..
Soru: 2013 yılında kurulmuş şirketlere de alınacak mı?
Hayır elinizde tasdiknameler varsa,onlar 1 yıl geçerli.2012 ve öncesi kurulan şirketler için almanız gerekiyor.Tanesi 30 lira..
Son ana kadar bekleyelim diyoruz ama,bu seferde noterlerde yığılma olur endişem var..Gerekirse 2013 öncesinde olanları alıp,tasdik işlemlerini bitirip kafamdan atmak istiyorum..
 
bu uygulamanın kaldırılması için bir girişimde bulunmak gerekmez mi? bir esnafın yasal olarak tutması gereken defterlerin onaylanması için ticaret odası kayıtının kontrolü hangi mantığa sığmaktadır.bizlere ekstra iş ve esnafa para yükü veren uygulamanın hiçbir akla mantığa uyan bir yanı yoktur. bu uygulama mutlaka başlamadan kalkmalı.
 
Ekte ki evrakta girişimde bulunulmuş ve olumsuz sonuç alınmış zaten. Her zaman ki gibi uyarı ve ikaz; son güne kalmayın!!!!
 
ticaret sicil tasdiknamelerinin geçerliliğinin 1 yıl olduğu ile ilgili herhangi bir resmi dayanak bilen varmı. ben elimdeki 2012 yılı içerisinde alınan bir tasdiknameye bakıyorum üzerinde böyle bir ibare yok. ayrıca gerek istanbul gerekse ankara odası tarafından yapılan açıklamada da süre bazında bir ibare yok. sadece mevcut bilgilerde değişiklik olmaması şartı var. fakat zonguldaktaki noterler son 1 yılda diye diretiyorlar. an itibari ile tasdik yaptıran arkadaşların karşılaştığı uygulamalar nedir?
 
Ticaret odası ile yaptığım sözlü görüşmede "2013 yılında kurulupta değişiklik olmayan firmalar için almanıza gerek,onların süresi 1 yıldır ama 2013 öncesi şirketler için alınması lazım" şeklinde söylenmiştir.Dayanak bende bulamadım araştırmadım da....
 
Noterler birliği ile görüşmem neticesinde almış olduğum cevap şudur.

"Sicil tasdiknamesi tasdikname de yer alan bilgilerde herhangi bir değişiklik olmadığı ve yenisi düzenlemediği sürece geçerlidir." ibaresi 27.01.2013 tarihli resmi gazetede yayınlanan yeni ticaret sicil yönetmeliğinde geçtiğinden dolayı , bu tarihten sonra düzenlenen sicil tasdiknameleri için geçerli olacaktır.
Sonuç olarak bu sene elimizde 2013 yılında alınmış bir tasdikname yoksa yenisi alacağız. yanlız asıllarını isteseler bile kesinlikle vermeyin.
 
Bu tasdikname işi sadece ticaret odasına kayıtlı sermaye şirketleri için geçerli değil mi? Esnaf odasına bağlı olan şahıs işletmeleri bu uygulamaya dahil mi dir?
 
Bu gün İzmir 29. noterinden arayıp işletme defteri içinde istediklerini söylediler. Kaydı olmayanlar için, "kaydım yoktur" beyanı alınarak yapılacakmış ama sadece işletme defterleri için. Bu nedir anlamadım gitti. Yasal olarak tutulması gereken defterlerin sicil tasdiknamesini neden ararlar. Hadi kaydı var mı diye merak ettiniz, noterler birliğine kayıt girerken zaten veriyoruz. Bunun kontrolunu orada yap. Neden insanlara eziyet etmeyi marifet sayıyoruz sürekli. TÜİK işlemleri, Noter işlemleri, Sicil işlemleri, Sanayi sicil işlemleri, Sigorta işlemleri, Vergi dairesi işlemleri herşeyi muhasebeciler yüklediler. Memurlara neden maaş veriliyor ki o zaman..? Birini vermesen küt, bilgi vermedin ceza 1200 TL... Tam kölelik düzeni.
 
Ticaret Siciline kayıtlı büyük deftere göre (Yevmiye/Kebir/Envanter) kayıt tutan şahıs işletmeleri için de isteniyor mu? Yoksa sadece şirketler için mi isteniyor?
 
Üst