KIRAÇE ' Alıntı:Merhaba forum arkadaşlarım.
Asgari ücretli bir kişinin ödemiş olduğu bireysel emeklilik priminin düşümünün nasıl yapıldığı ve bunla ilgili bir ücret bordrosu örneği olan varsa,göndermenizi rica edicem.
Şimdiden teşekkür ederim.Hepinize iyi çalışmalar.
mes_ar ' Alıntı:asgari ücretin %10 unu mu geçemez yoksa kişininin kendi brütünün %10 unu mu?
GV matrahı sütünundan sonra Matrahtan İndirim ve Net GV Matrahı diye iki sütun açın yeter.mes_ar ' Alıntı:teşekkürler turkasia, hesap olarak yapıp netini çıkartabiliyorum ama buna uygun bir bordrom yok, sizde varsa bana gönderir misiniz?
mes_ar ' Alıntı:diyelim ki kişi 100,00 tl bireysel emeklilik primi ödedi. bu 100 tl.yi vergi matrahından düşürdüğümüzde kişinin netinde 15 tl. gibi bir artış sağlıyor. yalnız aklıma takılan şu; araştırırken internette bulduğum bir ücret bordrosunda bu ödenen bireysel emeklilik primini vergi matrahından düşüyor fakat kişinin neti de 100 tl. eksik çıkıyor, acaba böyle birşey olabilir mi?
mes_ar ' Alıntı:benim bahsettiğim bu değil aslında, kişinin ödediği bireysel emeklilik netinde artış mı meydana getirir azalış mı?
Ya üstat netinde azalma olsa sen bireysel emeklilik ödemeni bordroya dahil ettirirmisin.mes_ar ' Alıntı:benim bahsettiğim bu değil aslında, kişinin ödediği bireysel emeklilik netinde artış mı meydana getirir azalış mı?