Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

sınav sırasında net brüt ayrımını atladığım için net sanki brüt müş gibi işlem yaptım ama ücretin beyan edilmeyeceğini mevduatın beyan edilmeyeceğini yazdım ama sanırım puan vermezler >:(

bende seninle aynı durumdayım arkadaşım ama soruda zaten beyan edilip edilmeyeceğini bide hesaplamasını yapın dediği için bence 5-10 puan verir açıklama yaptıysan bende aynı senin gibiyim netti farketmedim bilee

Arkadaşlar ilk soruda hisse değişimini yaptım.2.soruda da mirasçıların sorumluluğ utam vergi kesenlerin sorumluluğu yarım bi şeyler karaladım.3.soru gümrük sorusundan aklımda kalanları yazdım.Ama iki cümle o da.Birde uygulama sorusunda tevkifatı düşmedim ve vergi dilimini de heyecandan yanlış hesapladım.Ama açıklamaları tek tek yaptım.Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz ne olur ne biter 50 çıkar mı bu kağıttan genel de bol not verildiği söyleniyor ancak bilemiyorum gerçekten.ve bu benim 4.hakkımdı.Geçek düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

bir de arkadaşlar tek dersi olup geçenleri belge almaya hak kazananları ne zaman arıyorlar.açıklanmasından 1 hafta öncemi 18 mayıs yazanlar var nereden aldınız bilgiyi.

tealiht arkadasım bende sınırdayım senın gıbı hesaplamam var açıklamam yok..sadece dedım ıkı ve üç beyan edılmez dedım o kadar..mıllet brutu ucretı bıle açık açık yazmıs..benım hesabım dogru ama brut ucretı açık açık yazmadım kı dırek kafamda hesapladım yazdım yanı buna kadar mı acıklayacaktık anlamadım..sonucuma verecektır heralde...pınar arkadasım sınav kagıdının en altında yazıyordu 18 mayıs açıklaanma tarıhı dıye..

pınar arkadsım senın durumunda benım gıbı rısklı...ama hesapladım senın ıcın 40 gıbı olur..senı uzmek ıstemıyorum ama ınsallah gıdısatına da verır de 50 alırsın..

Çok çok enteresan :) Hiç bir yeterlilik sınavından sonra bu kadar hareketsiz, bu kadar suskun bir alomaliyeforum görmedim. Derin mi derin bir sessizlik :) Eski tadı mı yok? Yoksa herkes çok mu mutlu? Ama burada mutlulukta mutsuzlukta paylaşılırdı.. Vallahi fena şaşkınım

Nursimel ' Alıntı:
Çok çok enteresan :) Hiç bir yeterlilik sınavından sonra bu kadar hareketsiz, bu kadar suskun bir alomaliyeforum görmedim. Derin mi derin bir sessizlik :) Eski tadı mı yok? Yoksa herkes çok mu mutlu? Ama burada mutlulukta mutsuzlukta paylaşılırdı.. Vallahi fena şaşkınım

Evet bende aynen sizin gibi düşünüyorum, eskiden sınav günü yorumlar yapılırdı soruların zorluğu hakkında, sanırım o eski grup tamamen geçti, yen, gelenlerde bu forumalrı bilmiyorsa bişey yazan yok, bende forumda baya bir sessizlik olduğunu düşünüyorum.

herkese selamlar.

Arkadaşlar herkez sınav stresini daha atamadı üstünden bende dahil bana kalırsa birazcık mutsuzluk var herkezde bir kaç güne herşey normale girer inş. Merakla ve sabirsizlıkla sonuçları bekliyoruz inş hayırlısı olur.

Arkadaşlarrrr ,

Hisse değişimini okumuştum ama hatırlamadım sınavda bölünme ve devir halinde olan değişimdir falan filan diye bir şeyler açıkladım ,
Aciz haline epey bir şeyler yazdım ama (haczedilecek malı olmaması durumdan bahsettim ama bulunan mallarının satışı karşılamaması falan yazmadım)
İlk iktisap anlattım hatta örnek verdim arabanın ilk alınması sırasında ötv doğar ithalde doğar falan filan dedim
Vergi kesenleri anlattım tam olarak
Mirasçılar için sadece ölüm halinde borç mirası reddetmemiş mirasçılara geçer dedim.
Kdv için gümrük giriş beyannamesinde yazan matrah üzerinden kdv alınır falan diye bahsettim uzun uzadıya bir şeyler yazamadım
Uygulama sorusunda sonucum yanlış :S ama anlattım tüm bildiklerimi
1. İşverenden alınacak ücret hesaplamaya katılmaz dedim 1. Hangisi olacağına kendisi karar verir dedim,
2. 2+3 işveren toplamı 23.000 tlyi geçmediği için katılmayacak dedim (süslü püslü anlattım tabi)

Banka mevduatı kaynağında kesinti olduğundan dahil edilmez dedim
Götürü gideri seçtiği için % 25 indirebilir dedim,
2 yıl geçmedikçe bundan dönemez dedim
2800 lira konutta istisna sınır var ama bu işyeri için uygulanmaz dedim
İşyeri kirası net 17.600 ise brütü 0,80 = 22.000 Tl dir dedim

Gel gör ki hesaplama yaparken konut için 10.800-2800 = 8000 yazdım % 25 ini düştüm
İşyerini hesaplarken saçma sapan bir şey yapmışım (sonradan fark ettim )
Ödemesi gereken vergiyi 2.830 TL buldum 4400 ödemiş zaten dedim aradaki fark iade edilmesi gerek dedim 1570 TL

Off tek dersimdi ve 50 alsam geçiyorum ne oldu şimdi kıt kıt puanlayıp 50 altı verir mi ?(
Çok korkuyorum ??

abicim bu saatten sonra yapabileceğimiz tek şey dua etmek
::)

korkunun ecele faydası yok, moralinizi bozmayın

benimde tek ve son dersim.
konut istisnasını yaptığım halde sonra sildim ???

demek ki Allah dua etmemi istiyor diye düşünüyorum ;)

hepimiz için hayırlısı olsun inşallah

hedef1 ' Alıntı:
Arkadaşlarrrr ,

Hisse değişimini okumuştum ama hatırlamadım sınavda bölünme ve devir halinde olan değişimdir falan filan diye bir şeyler açıkladım ,
Aciz haline epey bir şeyler yazdım ama (haczedilecek malı olmaması durumdan bahsettim ama bulunan mallarının satışı karşılamaması falan yazmadım)
İlk iktisap anlattım hatta örnek verdim arabanın ilk alınması sırasında ötv doğar ithalde doğar falan filan dedim
Vergi kesenleri anlattım tam olarak
Mirasçılar için sadece ölüm halinde borç mirası reddetmemiş mirasçılara geçer dedim.
Kdv için gümrük giriş beyannamesinde yazan matrah üzerinden kdv alınır falan diye bahsettim uzun uzadıya bir şeyler yazamadım
Uygulama sorusunda sonucum yanlış :S ama anlattım tüm bildiklerimi
1. İşverenden alınacak ücret hesaplamaya katılmaz dedim 1. Hangisi olacağına kendisi karar verir dedim,
2. 2+3 işveren toplamı 23.000 tlyi geçmediği için katılmayacak dedim (süslü püslü anlattım tabi)

Banka mevduatı kaynağında kesinti olduğundan dahil edilmez dedim
Götürü gideri seçtiği için % 25 indirebilir dedim,
2 yıl geçmedikçe bundan dönemez dedim
2800 lira konutta istisna sınır var ama bu işyeri için uygulanmaz dedim
İşyeri kirası net 17.600 ise brütü 0,80 = 22.000 Tl dir dedim

Gel gör ki hesaplama yaparken konut için 10.800-2800 = 8000 yazdım % 25 ini düştüm
İşyerini hesaplarken saçma sapan bir şey yapmışım (sonradan fark ettim )
Ödemesi gereken vergiyi 2.830 TL buldum 4400 ödemiş zaten dedim aradaki fark iade edilmesi gerek dedim 1570 TL

Off tek dersimdi ve 50 alsam geçiyorum ne oldu şimdi kıt kıt puanlayıp 50 altı verir mi ?(
Çok korkuyorum ??

hedef arkadaşıom hemen hemen aynı durumdayız ben ilk soruyu tam yaptım vergi kesenlerinin sorumluluğunu senin gibi tam yazmadım 2 cümmle şeklinde mirasçıların sorumlulııığunu tam yazdım 3.soruda senin gibi uygulamada aynen açıklama yaptım ama kirayı almadım hesaplamaya....galiba bizim geçip geçmiyeceğimiz tamamen adamın insafına kalmış...umarım iyi anına denk geliriz..aslında hesaplarlen ilk soru 25 olsa 2 de yarısından biraz fazlasını verse 15 puan gibi son soruyla 3. sorudan 10 verse 50 ile geçerizde ..yinede insanın içinde şüphe işte..aslında bu puandanda az veremez yaa...

Niye hep Vergi'den bahsediyorsunuz.Diğer dersler nasıldı.mesala maliyet muhasebesi ????

tealight arkadaşım aslında çok kötü değil durumumuz bence ama emin olamıyorum
geçen sınav 50 alanlar ne yaptıki ben buradan 50 almıyayım diye düşünüyorum
bir yandan da içimden yok kıt olur bu sefer puanları diyorum :(

ilk soru 15
ikinci 15
üçüncü 10
dördüncü 15
verse 55 alırım diyorum
offf off
2 ay nasıl geçer

CEMDEDE ' Alıntı:
Niye hep Vergi'den bahsediyorsunuz.Diğer dersler nasıldı.mesala maliyet muhasebesi ????

vergi başlığındasın ya kardeş ondan

inşallah öyle olur..ama geçen sınavda hiç bişey yapmıyanlara bile 20-25 vermişti bence geçirecek adam bulamadı ondan bol diye düşünüyorum...ama bu sınavdada öyle düşünmek istiyorum:)

aslında yine oyuna getirildik gibi bir şey oldu.. Ters köşe yerlerden beklerken, göz önünde duran ama dikkat çekmeyen konulardan sordular..
Benim tahminim: puanlamada kısa ve öz de olsa bir şeyler bildiğini gösteren, yazanları geçireceklerdir.. Ancak notları geçen sınavdaki gibi bol bol dağıtırlar mı şüpheliyim.Hakkımızda hayırlısı diyelim :)

yawww bu 60 gün nasıl geçcek bilmiyorum...insan tamam geçtim diye düşünse ona göre haırlık falan yapar en azından mükellef bulmaya çalışır ama ne alcağını tam bilemediği için çok zor oluyo ....üff geçmez bu zaman:(

Nursimel ' Alıntı:
aslında yine oyuna getirildik gibi bir şey oldu.. Ters köşe yerlerden beklerken, göz önünde duran ama dikkat çekmeyen konulardan sordular..
Benim tahminim: puanlamada kısa ve öz de olsa bir şeyler bildiğini gösteren, yazanları geçireceklerdir.. Ancak notları geçen sınavdaki gibi bol bol dağıtırlar mı şüpheliyim.Hakkımızda hayırlısı diyelim :)

aynen senin dediğin gibi arkadaşım..aslında sorulara zor değildide beklenmedik yerlerdendi .....

tealight ' Alıntı:
inşallah öyle olur..ama geçen sınavda hiç bişey yapmıyanlara bile 20-25 vermişti bence geçirecek adam bulamadı ondan bol diye düşünüyorum...ama bu sınavdada öyle düşünmek istiyorum:)

ne haldeyim bilsen biri bişi desinde rahatlatsın diye bakıyorum
bol vermesin tamam yaa 50 versin :) smmm olayım artık
7/6 kolaydı
1/1 kasmasın bu kadar :)