Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

ya sorma aynısını geçen sınavda maliyette yaşadım.geçmek bilmedi 60 gün.Aslında sadece maliyet için değil sadece,hepsi için öyle.İnsan ekranda sonucu görmedikçe emin olamıyor,çünkü nasıl okuyacaklarını bilemiyor insan.Şimdide ne derse başlanıyor nede başlamadan oluyor.öyle bir durum işte.Hayırlısı bakalım arkadaşım.Meslekten 3 soruyu yaptım sence bi aksilik olsada 50 alırmıyım.Diğer 3 soruyada yazdım ama onlar yanlıştır.

azda olursa alırsın bence puan.. ben gecen vergı mevzuatındada 4 soruyu da bılmıyordum bos kalmasın dıye kagıdım kel alaka konuları anlattım bak 25 vermısler..bır seyler karalamıs dıye..o kadarda gaddar degıller yaa..ben bugune kadar ne bekledıysem o geldı hatta fazlası geldı..hıc 50 beklıyorumda 20 geldı demedım..ıcını rahat tut bence..

eyvallah,sağolasın.bu arada yanlış yazmışım.5 sorudan 3 ünü yaptım,ikisine öylesine bişeyler karaladım.50 olur belki ya,değilmi:)

yawww ...nefesini_tut banada bişey deseneyaaa:)))cidden içim içimi yiyiyo ..sormadığım kişi kalmadı ama tabii sınava girmedikleri için durumudua bilmiyorlar :(

yaw arkadaşım sana da güzel bişeyler yazmak isterdim,böyle içini rahatlatacak şeyler ama deseydin bana son soruyu full yaptım,olurdu.Şimdi beklemekten başka çaren yok:( inşallah güzel bi sonuç olur.

katamaran çok doğru söylüyor geçen sınavda vergiye kalem oynatmadım desem yeridir 20 aldım hukukta kendimde bile değildim resmen saçmaladım geçtim ben kendime 30 bile vermezdim mesela :))) onun için "nefesini-tut" bırak o nefesi hatta önce deriiiin al bir ohhhh çek :))) birde meslekte 3 soruya verecek cevap bile bulman mucize ben 1.soruda beynim durdu ek mali tablolardan 2 sini yazdım ama açıklamaları tam yaptım birde 2.soru tam yaptım yarım sayfa anlattım :) 3 soruda 3 yıl süreyi doğru yazmışım ötesi zırvalama oldu full yanlış mesleği temmuzda tekrar yaddd edeceğim :)))

Sn. Nefesini tut! Aynı kaderi paylaşıyoruz. Bende Hisse devrini yazdım. 2. soruyu cevapladım ama çok uzatmadım. 4.ü ise full yaptım. ama insan düşünmeden edemiyor 50 mi olur 60 mı? yoksa 45 gibi bir puandan çakarmıyım diye. Ama ben güzel düşüneceğim. Son dersim vergi idi. Allahın izni ile Müşavirim artık. Bence sende nefesini artık tutma. Bırak gitsin :) İyi akşamlar..

:):):):) arkadaşlar güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Bundan sonra nefesimi biraz daha rahat alıp vermeye çalışacağım,sizi dinleyeceğim;) benimde aynen öyle, bi hesaplıyorum kafama göre 60 rahat çıkıyor sonra diyorum hadi 45 olursa,sonra yok en az 50 olur ya diyorum ama dediğiniz gibi güzel düşünelim güzel olsun:) meslek huku inanırmısınız ben sınavlara başlamadan en güvendiğim en yüksek notu alırım dediğim bir dersti.Bu benim ikinci sınavımdı ve en çokta bu derse çalıştım.İnanırmısınız 2 sınavdır en kötü geçen dersimde bu oldu.Ama bu sefer 3 net oldu sanırım bi aksilik olmaz ise geçerim bundanda.Ama en sona 4. ve 5. sorulara yine öyle kıyıdan köşeden bi sorular eklemişlerki çok canım sıkıldı.Atmak için bişey bile bulamadım:D:D artık heralde 50 puan verirler ilk 3 sorudanda bu sınavlardan da yırtmış oluruz.Sonra biraz dinlenip yeni ttk - ufrs - tfrs ye başlamamız lazım.

arkadaşlar vergiden hiçbişey yazmadığı zaman alınan o 20 ler laf olsun diye verilmiş bi puandır....yani notu bol olduğu için değil..ben bunun derin araştırmasını yaptım kaç kişi üstünden...hepsindende aynı cevabı aldım..1-2 satır bişi yazdım, aldığım not 20-25.....adam gibi bişiler yazarsınız o zamanda 40-45 verirler...iyice döktürürseniz o zaman sınavı verirsiniz...

ufak tefek yaptığım hatalar yüzünden soruları çizer atarsa 40la kalırım..bazen ööle de yaptıkları oluyor çünkü..bu kadar basit sınavda hata kabul etmem diyorlar....

ama bu sınav okadar basit bi sınav değildi aslında ...haa çok zorda değildi ....umarım insaflı not veririler ben şu vergi sorumluluğnda sadece tanımını ve rucu edemez dedim mirasçının sorumluluğunu tam yazdım sizce bundan tam puan verirmi??

arkadaşlar bugünkü sınavlara bi bakayı dedim maliyet ve finansal tablolara baktım ve gerçekten iki sınavda çok kolay çıkmış ..geçen dönem ve bu dönem sınava girenler çok şanslı aslında...

2012/1 sınav sorularını şimdi inceledim de, denetim ve vergi dışındaki diğer sorular bence gayet rahat yapılabilir, özellikle maliyet çok güzel sorulmuş. Denetim ve vergide yapılmayacak sorular değil. Bu arada Forum da hareket durmuş resmen eskiden ne çok yazı olurdu. Sınav hakkında yorum yazacak konuyu zor buldum.

cicibonus ' Alıntı:
Vergi kesenlerin sorumluluğu konusuna bakın arkadaşlar soru gelebilir..

bu kadar bol konu arasında bu kadar nokta atışı yapmanız enteresan tebrik ederim.

Finansal muhasebe son 4-5 sınavın en zor olanıydı .. 22 adet direkt yevmiye sorusu vardı . neyse artık olan oldu bize beklemek düşer bu saatten sonra.. inşallah hepimiz adına en hayırlısı ne ise o olur..

herkese geçmiş olsun..şimdi 18 mayısa kadar bekleme süresi başladı.

arkadaşlar iki soruyu tam yapanlar hatta diğerlerinede bişeyler yazanlar neden stres yapıyo kiii...aten iki soru demek geçmek demek :))şimdiden tebrik ederimm onları ...benim gibi olanların durumu adam insafına kalmış yaniii...sınırda kalanlar varmıydı acaba hiç denk geldinizmi öyle??

reaye ' Alıntı:
Birinci işverenden alınan ücret 34.000 TL
İkinci işverenden alınan ücret 17.000 TL
Konut kira geliri 18.000 TL
İşyeri kira geliri (Brüt) 14.000 TL
Beyan edilecek gelir tutarı ?

REAYE NERDEYSE AYNISI ÇIKTI NOKTA ATIŞ DİYE BUNA DERİM

TEŞEKKÜRLER

reaye ' Alıntı:
smmmokahya ' Alıntı:
arkadaşlar bu hesaplama soruları çok güzel bunları bugün yarın hep çoğaltalım çünkü bana çok faydalı oldu , eminim ki benim gibi hesaplamanın mantığını anlayaman arkadaşlar içinde yararlı olacaktır.

Birde sizden ricam bu hesaplamalarda bilinmesi gereken püf noktalar nelerdir , yani hesaplamaların mantığını çözmüş olanlar bize yol haritası gösterirlerse duacı oluruz..

şimdiden teşekkürler...

-kira gelirlerinde konut kira geliri istisnası 2,800 TL , bunu aşanlar beyan edilir
-iş yeri kira gelirinde istisna yok yıllık 23,000 Tl yş aşan beyan edilir
-hem işyeri hem konut kira geliri varsa konutun istisna sonrası tutarı+iş yeri kira geliri toplamı 23.000 Tl yi aşanlar beyan edilir
-tevkifata ve istisnaya konu olmayan kira geliri varsa( örneğin basit usul mükellefe kiraya verdik) 1,170 tlyi aşıyorsa beyan edilir.
-matrak tespitinde 2 yöntem var gerçek gider yöntemi(vergiye tabi hasılat*indirlecek gider toplam)/ toplam hasılatla hesaplanıyor 2. yöntem götürü yöntem verigye tabi hasılatın %25 i gider yazılıyor

- birden fazla işverenden elde edilen üücret gelirinden 1 den sonraki işverenlerden alınan ücret toplamı 23.000 tl yi geçtiğinde tevkif yolu ile olsa bile beyan edilmesi gerekiyor

-ücret geliri ile birlikte diğer gelir unsurları da beyan ediliyorsa beyannamedeki gelir toplamı 53.000 Tly igeçtiği durumda ücret gelirinin 53.000 TLyi aşan kısmı için %8 lik vergi indirimi uygulanıyor ( ki ben bunu soru olarak bekliyorum)
-konut kira geliri ile birlikte ticari zirai mesleki kazanç varsa istisnadan yararlanılmaz

benim önemli gördiğim püf noktaları bunlar atladıklarım varsa ve eklerseniz sevinirim

ARKADAŞIM

ALLAH NE MURASIN VARSA VERSİN DAHA NE DİYEYİMM BİLDİĞİM TEK SAYISALDA FORUMDA OKUDUĞUMDAN SINAVDA ÇIKTI ÇOK SAĞOL PAYLAŞTIĞIN İÇİN