Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

TEALİGHT :)))) UMARIM VERİRLER GEÇEN KOMİSYON NOTLARI OKADAR BOLDUKİ MESELA BEN VERGİYE ARALIKTA ÇALIŞMAAN GİRDİM KAFAMDA MARTA BIRAKMAK VARDI O SINAVDA SADECE 1.SORUDAKİ 1 TEK ŞIKTA SAÇMA SAPAN ŞEYLER YAZDIM 20 VERDİ UMARIM BU KOMİSYONDA ÖYLE BOL NOTLUDUR :)))

geçmiş olsun millet :)

okuyanlada insan yav.makine değil ???
gidişata verirler heralde üj-bej ::)

neyse.. güzel düşünelim güzel şeyler olsun

ücretler msi beyan olmaz sadece kiralar beyan edilir. 10800+22000=32800-2800=30000-7500=22500Matrah 4030 hesaplanan gelir vergisi 4030-4400=-370 vergi ödemeyecek kesintiden alacağı ben böyle yaptım

üfff içim sıkıldı şimdi yaaa..bidaha aynı stresi yaşaak istemiyorum....böle tam hesaplayamamak çok can sıkıcı..60 günde geçmez şimdi...bi de tek ders yaaa :'(

benimde tek dersin hesaplamada vergiyi bulurken en sonda yanlış toplama yapmışım 1410 yerine 4130 almışım şimdi fark etdim gider mi bütün soru oraya kadar Hepsi doğru puan verirler mi ???

Geçmiş olsun arkadaşlar, orta düzeyde bir sınav geçirdim ama sanırım 50 alabilirim. Aciz Hali - Hisse Değişimi şıklarını yaptım ama 5 puanlık ÖTV sorusunu yapamadım. ikinci sorum tam sayılır, KDV sorusu %80 tam çünkü "matrah farklarına uygulanacak işlemler" ve "maktu vergi" ile ilgili açıklama yazmadım, umarım buradan 20 puan verirler. Hesaplama sorum full yanlış :( neyse iyi düşünelim iyi olsun.. Ama değinmeden edemeyeceğim, vergi soruları hala çok ters, umarım insaflı davranırlar :(

arkadaşlar ben çok arada kaldım..yardım edin lütfen!! ilk soruda aciz halinin tanımını yaptım sadece.. 2.sorudada yıne tanımını yaptım detayını açıklamadım..3.soruyu yapamadım.4.sorudada sadece sonuç olara 370 yazdım ama hıçbır acıklama yapmadım..sızce bana 50 gelır mı kı?? en alttada not düştüm tek dersım vergı mevzuatı kaldı yardımcı olun lutfen dıye bır ıbare koydum.( acaba bu ıbareden dolayıda puanımı kısarlarmıkı..sızce 50 alabılırmıyım kı..çok aradayım..(

arkadaşım öncelikle hepimize geçmiş olsun.Eğer son soruda tüm hesapları yapıp 370 tl vergi iadesi deseydin bence bu iş olurdu.Hani seni üzmek için demiyorum ama durum öyle bence.Ben ilk soruda hisse devrinş yadım,aciz halini yazdım vergi kesenlerin sorumluluğunu ve mirasçıların sorumluluğunu yazdım.hepsinden kısa ve öz yazdım ve son soruyuda tamamen yaptım.Yinede 50 almamda bi sıkıntı olurmu yada 60-70 mi olur diye düşünmeden kendimi alı koyamıyorum.Keşke 50 alsanda geçsen kurtulsan:(

aslında bazen bi umt oluyo baende içim daralıyo :( çok karışığım tamamen not verenin insafına kalmış...gerçi geçen dönem bol notlar vermişti aslında hiç bişey yapmayanlara bile 23-30 verişti diye hatırlıyorum ...gerçi bazılarımızda geçeriz diye umut edip kalmıştık...hep böle ikidemde kalıyorum..ama benim tahminim son soruda hem beyan edilip edilmeyeceklerini hemde hesaplamayı sorduğu için bence açıklama yapıp beyan edilip edilmeyecekleri açıklayanlarada 5-10 puan verir diye düşünüyorum.gerçi ben o soruyu yanlış yağptım ama üfcretleri mmesken kirasının mevduat faizini açıkladım işyeri kirasında netti farkettmedim v e yanlış yatım ...ama açıklamalşarı yaptığım için en aından 0 vermez diye düşünüyorum..ama kendim için yine kararsızım ilk soru tam ikinci soruda vergi kesenlerinki iki cümleyle açıkladım ..ya diyorum 40-60 arasında bişey alırım en kötüsünden en iyisine

arkadasım gmsi hesapladım sadece 370 iade çıkar dedım o kadar bır de damga vergısını oder dedım o kadar.acıklama yapmadım...olmaz dıyorsun yanı..offf yaaa:(((
sızce not yazmıs bu dıye punımı dusurur mu..tek dersım kaldı yardımcı olun dedım:)

şimdi şöyle bir durum var,sen diyorsun ki! ben hesaplamaları yaptım ama herhangi bir açıklamamı yapmadın.Biliyorsun o zaman neden yazmıyorsun güzel kardeşim.Deseydin ya,1. işverenden alınan ücret gelirini hesaba almıyacağız.2.ve 3. ücret gelirlerinin toplamı beyan sınırı aşmıyor bildirmeyeceğiz.İş yeri net kira geliri neti bu kadar brütüde bu kadar tek başına beyan sınırı aşmıyor ama mesken kira geliri ile birlikte geçiyor.Mesken kira gelirinde sınır 2800 ,mesken kira gelirimiz aşıyor bildireceğiz diyip,işlemleri yapmaya başlasaydın.ben öyle yaptım.en son 370 tl çıktı bende 370 tl vergi iadesi yazıp bıraktım.Birde 34,50 damga vergisi ödiyecek dedim.Ya umarım geçersin,bende geçerim,hepimiz geçeriz inşallah.

arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun bende malesef verginin son sorusunda işlem kısmında hata yapmışım iş yeri kirasını iş yeri olarak 17600/0,80=22000 olarak yazdım ama meskene sehven tekrar mesken diye 17600 yazmışım hesaplamam doğru ama yanlışlık yapınca sonuç değişti haliyle... buradan gidişten puan alabilir miyim?

sınav heyecenından sanırım..:(( ama yınede umutluyum ben sonuçta 370 iade çıkar yazdım..kırsa kırsa 10 puan kırar açıklamadan heralde..

belli olmaz tamamen insifiyatine kalmış,belki 10 puan verip geçer soruyu.inş. iyi olan olur.bende o kadar şey yaptım yinede bi sıkıntı olurmu,50 alabilirmiyim diye düşünüp duruyorum.son sorum tamamen doğru.1.soruda ikisine cevaplarım oldu.2.soruya ikisinede cevaplarım oldı.3.soruya öylesine bişey yazdım.4.soru tam. 50 olur değilmi.

ne ellisi arkadasım 70 almıssın sen..:) sevin bence!! ne mutlu sana..ayrıca da su gumruk sorusundan da bır seyler yapmıssın ki ben onu baz almadan soyluyorum sana..:)bana işte 10 puan yetmıyor kı..o sorudan 15 almam gerekıyor:( ben su halımle umutluyum yanı..gecen hıcbır yapmamıstım 25 vermısler..

hay ağzına sağlık:):):) hadi inşallah geçerizde,şurdan sevinçli sevinçli yazarız:D:D

yok yok sen kutlamalara başla..:) bak sende bana 10 puan verdın 45 te kaldım..45 te bırakacak kadarda serefsız degıllerdır..ben bıle oldu dıyorum sen hepten dee bence..:)

takıldıgım tek nokta tek dersım vergı mev.dedım 50 almam gerekıyo lutfen yardımcı olun dedım sonuna da..ben gibi yazan hiç mi olmadı acaba..bı de gececek kagıdımızı bu ıbareyı koyduk dıye sıfırı çakmasın adam..tek endısem bu suan.:( hıç mı yok arkadaslar yazan ..bii benmıyım yanı..

:):):) gönlümüz bunu istiyor,inşallah öyle olur.Cevap kağıdına öyle yazdığın için kötü birşey olacağını hiç sanmıyorum,hatta iyi yapmışsın.Çünkü en azından 45 filan çıkarsa 50 ye tamamlar.Yazmasaydın öylece bırakırdı.Benim geçen vergi sınavım 40 tı.İyiki yazmışsın,aklına takma bunu;)

hadı bakalım ınsallah arkadasım..tam bır surpsız olacak benım ıcın..2 ay gecmez artık..:(( boyle arada kalmak ta ne zormus..şımdı az da olsa ders calıscam yıne sonuctan emın olmadıgım ıcın..off off..bıtse dırek kıtaplarımı bırıne hedıye edecemm o gun!!