Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

Arkadaşlar, bence şu saatten sonra artık kendinizi rahat bırakın. Hala güneş var, çıkıp bir yürüyüş yapın. Güzel bir akşam geçirin. Eminim ki herkes yeteri kadar çalıştı ama hafızayı yoklayınca hiç bir şey hatırlanmıyormuş gibi geliyordur. Çalışmayan da zaten bu saatten sonra kendine eziyet eder. İşiniz biraz da şansa ve sınavı yapanların niyetine bağlı. Merak etmeyin soruları gördüğünüzde cevaplar aklınıza gelecektir. Daha fazla kafanızı karıştırmayın. Yalnız, sabah sınavlardan önce, şu dersanelerin dağıttığı soru cevap kitapçıklarına bir bakmanızı öneririm. En az bir soru denk gelebiliyor.
Herkese kolay gelsin, şansınız bol olsun. :)

herkese başarılar yarınn akşam burada buluşuruz kritik yapmak için.

Vergi kesenlerin sorumluluğu konusuna bakın arkadaşlar soru gelebilir..

arkadaslar bol sans umarım cok kolay cıkar vergı bu sefer..

arkadaşlar herkese başarılar ve bol şans diliyorum..umarım bu sınava son kez gireriz...

hepimize başarılar diliyorum ;D

Allah yardımcımız olsun.
Amin.

cicibonus...arkadaşım senden allah razı olsun..sınava girmeden 1 saat önce senin yazını gördüm ve bu konuya tekrar baktım..
bazı hatalarım var diğer sorularla alakalı...dua etmekten başka çarem yok

VERGİDEN1 SORUDAN ACİZ HALİNİ TAM İLK İKTİSAP TAM HİSSE DEĞİĞİMİ MALESEF :( VERGİ KESENİN SORUMLUSU MİRASÇILARIN SORUMLULUĞU TAM GÜMRÜK İDARELERİNDEN ALINAN KDV YARIM YAMALAK İÇİNDE GÜMRÜK KELİMESİ GEÇEN HER KONUDAN ORTAYA BİR KARIŞIK YAPTIM 4. SORUDA MALESEF ÇORBA SADECE 1.ÜCRETLE MESKEN KİRA GELİRİNİ ALDIM :((( DÜKKAN KİRASINI ALMAM GEREKİYORMUŞ :((( ŞİMDİİİ ASIL SORUM SİZCE 60 I GEÇER MİYİM? :(((( BENİM BİRDE MESLEK VARDI O BERBATTI GİRENLER BİLİR :(((( OFFFF 60 GÜN NASIL GEÇER ?...

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız.

sınav nasıldı açıkcası bende pek emin değilim ama herhalde en az 50 alırım gibime geliyor ilk soru doğru mirasçıların sorumluluğu nu tam doğru yaptım vergi sorumluluğunuda yaptım ama çok ayrıntılı değil.2 cümle gibi yazdım.kdv yide kitaptan baktım 3 madde şeklinde yaıyo ben sadece türkiyeden çıkan kişilerin gümrükte kdvsinin iade edildiğini yazdım çok sinirim bozuldu aslında tüm maddelerini biliyordum ama o sıra aklıma hiçbişey gelmedi:(son sorudada şimdi baktım ve salak gibi işyeri kirAasını almadım ordaki neti farketmedim:(ama işçi ücretinin beyandışı olduğunu ve mevdat faizinin belirttim sadece orda mesken kirasını hesapladım tabii..çok sinirim bozuldu farkedince ......sizce nolr arkadaşlar en azından 50 alırmıyım bunlarla:(tek dersimdi:(

VERGİ MEVZUATI VE UYGULAMASI SINAV SORULARI
Soru 1: Aşağıdaki kavramları, ilgili oldukları vergi kanunları hükümlerini dikkate alarak kısaca açıklayınız.
- Hisse Değişimi (5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu)
- Aciz Hali (6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun)
- İlk İktisap (4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu

Soru 2: 213 Sayılı Katma Değer Vergi Usul kanunu (VUK) hükümleri çerçevesinde, ?vergi kesenlerin sorumluluğu? ve ?mirasçıların sorumluluğu? konularını kısaca açıklayınız

Soru 3: 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi (KDV) Kanununa göre, Gümrük İdarelerince alınan KDV?ye ilişkin hükümleri belirtiniz.

Soru 4: Bay (A), 2011 yılında aşağıdaki gelirleri elde etmiştir.
- Birinci işverenden alınan ücret 30.000TL
- İkinci işverenden alınan ücret 15.000TL
- Üçüncü işverenden alınan ücret 5.000TL
- İşyeri olarak kiraya verilen dükkan kirası (net) 17.600TL
- Mesken olarak kiraya verilen dükkan kirası 10.800TL
- Banka Mevduat Faizi

Ücretler ve işyeri kirası ile mevduat faizi ödemelerinden, ilgililerce gerekli vergi kesintileri (stopaj) yapılmıştır. İşyeri kirası %20 stopaj sonrası net tahsil edilen tutardır. Kira gelirlerinin beyanında götürü gider usulü benimsenmiştir. 2011 yılına ilişkin

Gelir Vergisi Tarifesi aşağıdaki gibidir:
9.400 TL?ye kadar %15
23.000 TL?nin 9.400 TL?si için 4.130TL, fazlası %20
53.000 TL?nin 23.000 TL?si için 4.130TL (ücret gelirlerinde 80.000TL?nin 23.000TL?si için 4.130TL),fazlası %27
53.000TL?den fazlasının 53.000TL?si için 12.230TL (ücret gelirlerinde 8.000TL?den fazlasının
80.000TL?si için 19.520 TL), fazlası %35

Gelir Vergisi Kanunun (GVK) hükümleri çerçevesinde, Bay (A)?nın 2011 yılı gelirlerinin beyan edilip edilmeyeceklerini, beyan edileceklerse beyan tutarlarını ve ödenmesi veya iadesi gereken gelir vergisi tutarını hesaplayınız

gsgül ' Alıntı:
VERGİDEN1 SORUDAN ACİZ HALİNİ TAM İLK İKTİSAP TAM HİSSE DEĞİĞİMİ MALESEF :( VERGİ KESENİN SORUMLUSU MİRASÇILARIN SORUMLULUĞU TAM GÜMRÜK İDARELERİNDEN ALINAN KDV YARIM YAMALAK İÇİNDE GÜMRÜK KELİMESİ GEÇEN HER KONUDAN ORTAYA BİR KARIŞIK YAPTIM 4. SORUDA MALESEF ÇORBA SADECE 1.ÜCRETLE MESKEN KİRA GELİRİNİ ALDIM :((( DÜKKAN KİRASINI ALMAM GEREKİYORMUŞ :((( ŞİMDİİİ ASIL SORUM SİZCE 60 I GEÇER MİYİM? :(((( BENİM BİRDE MESLEK VARDI O BERBATTI GİRENLER BİLİR :(((( OFFFF 60 GÜN NASIL GEÇER ?...

inşallah alırsın arkadaşım...ama notları nasıl verceğide önemli not vermeyi bira kasarsa zor ama ama ilk iki sorudan zaten 40 alıyorsun diğer iki sorudan da 5 5 versede geçersin..inşallah emeklerimiz boşa gitmez

vergiden bi aksilik olmaz ise geçtim inşallah arkadaşlar. son sorum doğru.ilk soruda 2 şıkkı doğru.vergi kesenlerinde ,mirasçıların sorumluluğu doğru ama bu kadar ayrıntılı yazmadım tabi cevapları bi aksilik olmaz ise 50-60 rahat alırım sanırım değilmi.yalnız denetimden emin değilim,meslektende ilk 3 soruyu yaptım.Sınava giren tüm arkadaşlarım inşallah istedikleri lazım olan puanları alırlar.Herkesede ayrıca teşekkür ederim.Tüm paylaşımar için.Hepinizin eline sağlık.Denetim ve meslek beni hayal kırıklığına uğratmaz ise sanırım kurtuldum sınavlardan.

hocam, uygulama sorusuna çorba dedin ya, al benden de o kadar...
aslında kolay soru sayılır, daha zorlarını da gördük ama karıştı.
merak ettiğim, uygulama sorusunda, acaba sonuca mı bakıyorlar yani vergiyi ne çıkardın, yoksa diğerlerinin açıklamasını da kaale alıyorlar mı, örneğin ücretler mantıklı açıklandı ise puan verirler mi??
Uygulama sorusu nasıl değerleniyor?

vallaha onun hakkında benim pek bilgim yok ama maliyet gibi olmaz sanırım.Maliyetçi bana 900 yerine 9000 e böldüğüm için sıfır vermişti ilk sorudan.diğerinden 50 alıp geçtim.Ama vergicinin bazı hesaplamaları dikkate alacağını düşünüyorum.

uygulama sorusunun cevabı sizce neydi ben dehanın ki gibi yaptım ancak en sondaki 370 yerine 270 yazmışım hiç farkında bile değilim

ARKADAŞLAR SORUNA YAPTIĞINIZ YORUMLAR VE İYİ NİYETLİ TEMENNİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER AMA BEN TEMMUZA MESLEĞİ BIRAKTIM SANKİ VERGİ İTE KALKA 50-55 OLSADA MESLEK MALESEF TOPLASAM 3 SORUYU NET CVPLAYAMADIM ORTALAMAM 5 DERS VE STAJ PUANIMLA ANCAK 60 BUDA BENİM BU DERSLERDEN 60-65 GİBİ ALMAM GEREKTİĞİNİ GÖSTERİYOR OKADAR KÖTÜYÜMKİ ŞİMDİ STAJ YAPTIĞIM MESLEK MENSUBUNA ÖYLE GÜZEL TEMENNİLERDE BULUNUYORUMKİ AĞLAMAK İSTİYORUM BU ORTAMI KENDİME YAKIN BULDUĞUM İÇİNDE İÇİMİ DÖKMEK İSTİYORUM KUSURA BAKMAYIN 3 YIL GECE GÜNDÜZ HATTA AKŞAM EVE İŞ GETİRİM AYLIK 200 TL ÇALIŞTIĞIM İŞVERENİM KENDİLERİ MALİ MÜŞAVİR BANA 80 PUAN VERDİ 100 VERİNCE SANKİ CEBİNDEN PARA ÇIKACAK YADA MALİYE PEŞİNE DÜŞECEK O KADAR EMEĞİME Mİ YANAYIM ŞİMDİ ONUN O PUANINDAN DOLAYI BİR DÖNEM DAHA UZAYACAĞINA MI YOKSA AYNI STRESİ TEKRAR YAŞAYACAĞIMAMI TABİ BUNUNLA BERABER BELGEMİ ALIP DENETMENLİK İÇİN HAZIRLIĞA BAŞLAMAK İÇİN KURS KAYITLARINI KAÇIRACAĞIMA MI? BU SINAVLAR BİTİRDİ BENİ ÇOK YORGUNUM ..... :(((((

Umarım güzel gelişmeler olurda,hiç bir kötü duruma maruz kalmazsınız.Gerçekten can sıkıcı bir durum olmuş.bende meslekten 3 soruyu cevaplayabildim.denetim herşey olabilir.Vergi tamam sanırım.

UMARIM KİMSENİN HAYALLERİ BOŞA ÇIKMAZ EMEĞİ HEBA OLMAZ SINAVDAN 1 GÜN ÖNCE BİR ARKADAŞ BURADA BİLEYİM BİLMEYİM AKLIMA GELENİ YAZACAĞIM GİBİ BİRŞEY YAZMIŞTI O TAKTİĞİ UYGULADIM VERGİNİN 3.SORUSU İÇİN AKLIMA GÜMRÜKLE ALAKALI HERŞEYİ YAZDIM :)) KOMİK AMA GERÇEK NE YAPAYIM BOŞ ŞIK GEÇMEMEK İÇİN UMARIM BİR YERDEN TUTTRMUŞUMDUR :))

arkadaşlar sizce ben geçmişmiyimdir:((ilk soru tam mirasçının sorumluluğu tam vergi keseninki yarım yani okadar uzun yazmadım gümrükte kdv den bir madde yadım oda doğru son sordada ücrettin mevvduat faizinin beyandıiı olduğunu yazdım mesken kirasını hesapladım orada işyeri kirasını farkettmedim yani net yadığını oda beyan sınırını aşmıyo dedim burda en azından bi kaç puan verirmi sizce ????geçermiyim kii??