Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

Yok ya o kadar da iyi değilim bakma böyle durduğuma
benimde 2.girişim ilkinde 7 de 6 yaptım
tek vergi kaldı çok stresim
sen ne alemdesin? bittimi çalışmalar?

bu arada nasıl ya kaptı kaçtı nasıl güncel bir konuydu ben kaçırmışım demekki :)

:) bende 7/5 yaptım çalışmalar devam ediyor ama çok sıkıldım çokkkk evet sınavdan birkaç hafta önce gıb de kaptı kaçtıyla alakalı güncelleme vardı büroda paket program var orada güncellemeler geçiyordu ama nereden bilirdim onun soru olarak geleceğini gerçi ilk sınavda vergiyi hiç çalışmadım diğer derslere ağırlık verdim isteyerek marta bıraktım iyiki öyle yapmışım yoksa saçma sapan soruların emeğimi yok etmesine dayanamazdım bakalım bu sınavda ne olacak ....

ben en çok vergiye çalışmıştım vergiden kaldım :((
yoksa 7/7 yapmış olacaktım

şimdi mart sınavına o kadar oturup çalışmadım yani canımda istemedi açıkçası
bakalım göreceğiz
ortalamam çok iyi 50 alsam geçiyorum

27- Kurum kazancını tanımlayıp kurumlar vergisine tabi kurumları sayınız.
Kurum kazancı, gelir vergisinin konusuna giren gelir unsurlarından oluşur.
Aşağıda sayılan kurumların kazançları, kurumlar vergisine tâbidir:
a) Sermaye şirketleri.
b) Kooperatifler.
c) İktisadî kamu kuruluşları.
ç) Dernek veya vakıflara ait iktisadî işletmeler.
d) İş ortaklıkları.

bu soru çıksın :)))

evet geçmiş yıl sorularında 10 larca defa sorulmuş bir soru, keşke sorsalar, şu sınav olsun bitsin artık ve lütfen kolay sorsunlar, stresine dayanacak gücüm kalmadı artık, kabuslarım oldu bu vergi benim...

keşke Yasemin hanım keşke
okudum sizin yaşadığınız sağlık sorunlarınıda çok çok geçmiş olsun
umarım çok iyi olur herşey
şöyle bir duyum alsak
2012/1 mart döneminin en kolayı vergi olacak herkes sınava girsin :))
hayat bayram olsa

madem istek şarkı bölümüne geçtik,
bende değerleme yöntemlerini isterdim :)

arkadaşlar benimde içimden geçen sorulardan biride serbest meslek erbabında yada tüccarlarda işe başlamanın belirtileri.ikmalen ve resen vergi tarhiyatının arasındaki varlar.kdv kanunda teslim sayılan haller.ya heryer soru vergiden ne yapacağız biz ya,bunun ucu bucağı yokki.

Dua etmekten başka yapacağımız şey kalmadı. Vakit iyice daraldı. Giriş belgeleri hala yok gerçi ortada ama ... allah herkezin yardımcısı olsun. İnşallah hepimizin umduğu gibi sorular kolay gelir.

nefesini__tut ' Alıntı:
arkadaşlar benimde içimden geçen sorulardan biride serbest meslek erbabında yada tüccarlarda işe başlamanın belirtileri.ikmalen ve resen vergi tarhiyatının arasındaki varlar.kdv kanunda teslim sayılan haller.ya heryer soru vergiden ne yapacağız biz ya,bunun ucu bucağı yokki.

bende öyle düşünüyorum güzel düşünelim güzel olsun lütfen , çok iyi olacak 50 alıp geçeceğiz inşallah

A.A.T.U.H.K?na göre, Tecil ile ilgili hükümleri yazınız.

Amme borcunun vadesinde ödenmesi veya haczin tatbiki veyahut haczolunmuş malların paraya çevrilmesi amme borçlusunu çok zor duruma düşürecekse, borçlu tarafından yazı ile istenmiş ve teminat gösterilmiş olmak şartıyla alacaklı amme idaresince veya yetkili kılacağı makamlarca; amme alacağı 36 ayı geçmemek üzere ve faiz alınarak tecil olunabilir.
Şu kadar ki, amme borçlusunun alacaklı tahsil daireleri itibarıyla tecil edilen borçlarının toplamı ellibin Yeni Türk Lirasını (bu tutar dahil) aşmadığı takdirde teminat şartı aranılmaz. Bu tutarın üzerindeki amme alacaklarının tecilinde, gösterilmesi zorunlu teminat tutarı ellibin Yeni Türk Lirasını aşan kısmın yarısıdır.

Yenileme Fonu Ayırma Koşullarını yazınız.

Yenileme fonu bilanço esasına göre defter tutanlarca ayrılabilir.

1- Satılan kıymetin amortismana tabi iktisadi kıymet olması gerekir. (Örnek; boş arsa arazi için ayrılmaz.)

2- Satılan iktisadi kıymetin yenilenmesinin zorunlu olması veya işletmeyi idare edenlerce bu konuda karar verilerek girişimde bulunulması.

3- Yeni alınan iktisadi kıymetle, satılan iktisadi kıymet aynı nitelikte olmalıdır. Ancak, teknolojik gelişmelere bağlı olarak satılan ve alınan amortismana tabi iktisadi kıymet aynı özelliklere sahip olmamakla birlikte aynı amaç için kullanılacaksa yenileme fonu ayrılabilir.

V.U.K?na göre, defter tutmada maksat hükmünü açıklayınız.
Mükellefler bu kanuna göre tutacakları defterleri vergi uygulaması bakımından aşağıdaki maksatları sağlayacak şekilde tutarlar:
a) Mükellefin vergi ile ilgili servet, sermaye ve hesap durumunu tespit etmek;
b) Vergi ile ilgili faaliyet ve hesap neticelerini tespit etmek;
c) Vergi ile ilgili muameleleri belli etmek;
d) Mükellefin vergi karşısındaki durumunu hesap üzerinden kontrol etmek ve incelemek;
e) Mükellefin hesap ve kayıtlarının yardımıyla üçüncü şahısların vergi karşısındaki durumunu (Emanet mahiyetindeki değerler dahil) kontrol etmek ve incelemek

yokmu arttıran

KVK?na göre kurumlarda tasfiye hakkında bildiklerinizi yazınız.
1) Tasfiye dönemi: Her ne sebeple olursa olsun, tasfiye haline giren kurumların vergilendirilmesinde hesap dönemi yerine tasfiye dönemi geçerli olur.
a) Tasfiye, kurumun tasfiyeye girmesine ilişkin genel kurul kararının tescil edildiği tarihte başlar ve tasfiye kararının tescil edildiği tarihte sona erer. Başlangıç tarihinden aynı takvim yılı sonuna kadar olan dönem ile bu dönemden sonraki her takvim yılı ve tasfiyenin sona erdiği dönem için ilgili takvim yılı başından tasfiyenin bitiş tarihine kadar olan dönem bağımsız bir tasfiye dönemi sayılır.

b) Tasfiyenin başladığı takvim yılı içinde sona ermesi halinde tasfiye dönemi, kurumun tasfiyeye girdiği tarihten başlar ve tasfiyenin bittiği tarihe kadar devam eder.

c) Tasfiyenin zararla kapanması halinde tasfiye sonucu, önceki tasfiye dönemlerine doğru düzeltilir ve anılan dönemlerde fazla ödenen vergi mükellefe iade edilir.

ç) Bir yıldan fazla süren tasfiyelerde tarh zamanaşımı, tasfiyenin sona erdiği dönemi
izleyen yıldan itibaren başlar.

d) Tasfiyeden vazgeçilmesi halinde, kurum hakkında tasfiye hükümleri uygulanmaz. Böyle bir durumda, tasfiyeden vazgeçme kararı, bu kararın alındığı dönemin başından itibaren geçerli olur. Tasfiyeden vazgeçme kararının alındığı tarihe kadar verilen tasfiye dönemi beyannameleri, normal faaliyet beyannamelerinin yerine geçer. Tasfiyesinden vazgeçilen kurumun geçici vergiyle ilgili yükümlülükleri, tasfiyeden vazgeçilmesine ilişkin kararın alındığı tarihi kapsayan geçici vergilendirme dönemi başından itibaren başlar.

2) Tasfiye beyannameleri: Tasfiye beyannameleri, tasfiye memurları tarafından tasfiye dönemlerinin sonundan itibaren Kanunun 14 üncü maddesinde yazılı sürelerde; tasfiyenin sona erdiği döneme ilişkin tasfiye beyannamesi ise tasfiyenin sonuçlandığı tarihten itibaren otuz gün içinde kurumun bağlı olduğu vergi dairesine verilir.

3) Bu madde gereğince verilecek olan beyannamelere, bilânço ve gelir tablosu ile tasfiye bilânçosuna göre ortaklara dağıtılan paralar ve diğer değerlerin ayrıntılı bir listesi eklenir.

4) Tasfiye kârı: Tasfiye halindeki kurumların vergi matrahı tasfiye kârıdır. Tasfiye kârı, tasfiye döneminin sonundaki servet değeri ile tasfiye döneminin başındaki servet değeri arasındaki olumlu farktır.

5) Servet değeri: Tasfiye döneminin başındaki ve sonundaki servet değeri, kurumun tasfiye dönemi başındaki ve sonundaki bilânçosunda görülen öz sermayesidir. Bir yıldan fazla süren tasfiyelerde izleyen tasfiye dönemlerinin başındaki servet değeri, bir önceki dönemin son bilânçosunda görülen servet değeridir.

6) Aşağıda belirtilenler dışında kalan her çeşit karşılıklar ile dağıtılmamış kazançlar bu sermayeye dahildir:
a) Vergi kanunlarına göre ayrılmış olan her türlü amortismanlar ve karşılıklar ile sigorta şirketlerinin teknik karşılıkları.
b) Hissedar veya sahip olmayan kimselere dağıtılacak olan kazanç kısmı.

güzel soru

Tahsil zamanaşımı süresini durduran halleri yazınız.

Borçlunun;

1- Yabancı memlekette bulunması,
2- Hileli iflas etmesi,
3- Terekesinin tasfiyesi.

dolayısıyla hakkında takibat yapılmasına imkan yoksa bu hallerin devamı müddetince zamanaşımı işlemez. Kalan zamanaşımı süresi sebeplerinin kalktığı günün bitmesinden itibaren yeniden işlemeye başlar.

GVK?na göre ticari kazancı tarif ederek özel olarak ticari kazanç sayılan halleri yazınız.
Ticari Kazanç; ?Her türlü ticari ve sınai faaliyetlerden doğan kazanç ticari kazançtır? (GVK.Md.37)
Özel olarak ticari kazanç sayılan haller:
- Maden, taş ve kireç ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri ile tuğla ve kiremit harmanları işletilmesi,

- (Coberlik) bu tür işlerinden,

- Özel okul ve hastane işletilmesi,

- Gayrimenkul alım, satım ve inşa işleriyle sürekli uğraşma,

- Kendi nam ve hesabına menkul kıymet alım ve satım işleriyle uğraşılması,
- Satın alınan veya trampa suretiyle elde edilen arazinin 5 yıl içinde parsellenerek bu süre içinde veya daha sonraki yıllarda kısmen veya tamamen satılması,

- Diş protezciliği,

KDV Kanuna göre teslim sayılan halleri yazınız.

Aşağıdaki haller teslim sayılır:

a) Vergiye tabi malların her ne suretle olursa olsun, vergiye tabi işlemler dışındaki amaçlarla işletmeden çekilmesi, vergiye tabi malların işletme personeline ücret, prim, ikramiye, hediye, teberru gibi namlarla verilmesi,

b) Vergiye tabi malların, üretilip teslimi vergiden istisna edilmiş olan mallar için her ne suretle olursa olsun kullanılması veya sarfı,

c) Mülkiyeti muhafaza kaydıyla yapılan satışlarda zilyedliğin devri.

.A.T.U.H.K?na göre Aşağıdaki hallerde zamanaşımı kesilir:
1. Ödeme,
2. Haciz tatbiki,
3. Cebren tahsil ve takip muameleleri sonucunda yapılan her çeşit tahsilat,
4. Ödeme emri tebliği,
5. Mal bildirimi, mal edinme ve mal artmalarının bildirilmesi,
6. Yukarıdaki 5 sırada gösterilen muamelelerden herhangi birinin kefile veya yabancı şahıs ve kurumlar mümessillerine tatbiki veya bunlar tarafından yapılması
7. İhtilaflı amme alacaklarında kaza mercilerince bozma kararı verilmesi,
8. Amme alacağının teminata bağlanması,
9. Kaza mercilerince icranın tehirine karar verilmesi,
10. İki amme idaresi arasında mevcut bir borç için alacaklı amme idaresi tarafından borçlu amme idaresine borcun ödenmesi için yazı ile müracaat edilmesi.
11. Amme alacağının özel kanunlara göre ödenmek üzere müracaatta bulunulması ve/veya ödeme planına bağlanması

harbiden ne alemdeyiz vergide :))