Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

sınav sorularını görmeden hazır diyebilmek mümkün değil. tamamen şansa kalmış işimiz :)

oky ' Alıntı:
sınav sorularını görmeden hazır diyebilmek mümkün değil. tamamen şansa kalmış işimiz :)

kesinlikle haklısınız
tek ders mi ?

hayır ilk defa sınava gireceğim. 7 ders :(

senin tek ders mi?

Aralıkta girdim ilk 7/6 yaptım şimdi tek vergi kaldı :(

inşallah dilerim bende ilk girişte 7/7 yaparsın

diğer derslerden ne alemdesin ?

dershaneye giderek hazırlandım. maliyette biraz eksik hissediyorum kendimi. olağan bir sınav olursa yapabileceğimi umut ediyorum.

oky ' Alıntı:
dershaneye giderek hazırlandım. maliyette biraz eksik hissediyorum kendimi. olağan bir sınav olursa yapabileceğimi umut ediyorum.

olur olur kesinlikle iyi düşün iyi olsun
7/7 yapmak çok kolay inan bana benim ramak kalmıştı
Şu vergi belası kaldı aralık sınavında kendimi yeterli hissediyordum ama şimdi maalesef hissetmiyorum
Bakalım normal sorular gelirse 50 alırım herhalde inşallah

hedef1 ' Alıntı:
oky ' Alıntı:

olur olur kesinlikle iyi düşün iyi olsun
7/7 yapmak çok kolay inan bana benim ramak kalmıştı
Şu vergi belası kaldı aralık sınavında kendimi yeterli hissediyordum ama şimdi maalesef hissetmiyorum
Bakalım normal sorular gelirse 50 alırım herhalde inşallah

inşaalh alırsın. benimde dershanedeki arkadaşlarım. 7/6 yapmıştı. onlarda vergiden kaldı. ben vergiden geçeni duymadım. ama bu sefer hepsi verir inşallah.

siz burada sözel sorula bilecek her şeyi yazmışsınız buradakileri çalışsa millet 50 alır

hesaplama soru olarak ne sora bilir veya hesaplama sorularında nelere dikkat edeceğiz.

valla bundan 50 alında diğer derslerden 65-70 alırsınız emin olun ortalama bir şekilde tutar e staj notuda malum yüksek oluyor herkesin zaten.

inşallah herkez en az 50 alır :)

Mükellef Esra KARA, Adana?da bulunan dairesini konut olarak kiraya vermesi sonucu, 2011 yılında 13.000 Türk Lirası kira geliri elde etmiştir. Beyana tabi başka geliri olmayan mükellef, gerçek gider yöntemini seçmiş olup, bu konut ile ilgili gerçek giderleri toplamı 6.500 Türk Lirasıdır.
Gerçek gider usulünü seçen mükellefler, vergiden istisna edilen kısma isabet eden giderleri hasılatlarından indiremeyecekler, sadece vergiye tabi hasılata isabet eden giderleri indirebileceklerdir. Vergiye tabi hasılata (13.000 ? 2.800) isabet eden gider aşağıdaki formüle göre hesaplanacaktır.

Vergiye Tabi Hasılat x Toplam Gider 10.200 TL x 6.500 TL / Toplam Hasılat 13.000 TL = 5.100 TL

Mükellefin kira gelirine ilişkin gelir vergisi aşağıdaki gibi hesaplanacaktır.
Gayrisafi İrat Toplamı 13.000 TL
Vergiden İstisna Tutar 2.800 TL
Kalan (13.000 ? 2.800) 10.200 TL
İndirilebilecek Gerçek Gider Tutarı 5.100 TL
Vergiye Tabi Gelir (10.200-5.100) 5.100 TL
Hesaplanan Gelir Vergisi 765 TL

hedef1 ' Alıntı:
27- Kurum kazancını tanımlayıp kurumlar vergisine tabi kurumları sayınız.
Kurum kazancı, gelir vergisinin konusuna giren gelir unsurlarından oluşur.
Aşağıda sayılan kurumların kazançları, kurumlar vergisine tâbidir:
a) Sermaye şirketleri.
b) Kooperatifler.
c) İktisadî kamu kuruluşları.
ç) Dernek veya vakıflara ait iktisadî işletmeler.
d) İş ortaklıkları.

bu soru çıksın :)))

Bazı kaynaklarda Spk denetimine tabii fonlarda vs Kurumlar vergisine tabii diyor,bunları da dahil edecekmiyiz sorarlarsa..??

KDV kanununa göre telafi edici vergilendirme usulü
1. Maliye ve Gümrük bakanlığı perakende mal satışı ile uğraşan mükelleflerden belirleyeceği iş gruplarına veya sektörlere dahil olanları telafi edici vergilendirme usulüyle vergilendirmeye yetkilidir.
2. Telafi edici vergilendirme usulünde KDV, mal alış bedellerine mal alışları sırasında, kanuni vergi nispetinin %30 fazlası tutarındaki nihai vergi nispeti uygulanmak suretiyle hesaplanır.
3. Bu usule tabi mükellefler, mal ve hizmet satışları dolayısıyla, KDV uygulamazlar. Bu mükelleflerden mal ve hizmet satın alanların, bu alışları için vergi indirim hakkı yoktur.
4. Bu usule tabi tutulan mükellefler diledikleri takdirde, genel esaslara göre KDV ye tabi tutulurlar.
5. Bu usul, Kanunun yürürlük tarihinden sonra gelen 10 yıl süre ile uygulanabilir.

waaoww "tev" güzel bir konu akıllarına gelir mi acaba :)

KDV Kanununda Matraha Dahil Olan Unsurlar

Madde 24 - Aşağıda yazılı unsurlar matraha dahildir:

a) Teslim alanın gösterdiği yere kadar satıcı tarafından yapılan taşıma, yükleme ve boşaltma giderleri,

b) Ambalaj giderleri, sigorta, komisyon ve benzeri gider karşılıkları ile vergi, resim, harç, pay, fon karşılığı gibi unsurlar,

c) Vade farkı, fiyat farkı, faiz, prim gibi çeşitli gelirler ile servis ve benzer adlar altında sağlanan hertürlü menfaat, hizmet ve değerler.

Matraha Dahil Olmayan Unsurlar

Madde 25 - Aşağıda yazılı unsurlar matraha dahil değildir:

a) Teslim ve hizmet işlemlerinde fatura ve benzeri vesikalarda gösterilen ticarî teamüllere uygun miktardaki iskontolar,

b) Hesaplanan katma değer vergisi.

Değerlemeyi kısaca anlatınız. Değerleme ölçütleriniz sayınız.

Değerleme, vergi matrahlarının hesaplanmasiyle ilgili iktisadi kıymetlerin takdir ve tesbitidir.

Değerleme, iktisadi kıymetin nevi ve mahiyetine göre, aşağıdaki ölçülerden biri ile yapılır:

1. Maliyet bedeli;
2. Borsa rayici;
3. Tasarruf değeri:
4. Mukayyet değer;
5. İtibari değer;
6. Vergi değeri;
7. Rayiç bedel;
8. Emsal bedeli ve ücreti.
9. Alış Bedeli

TBMMVERİA diye baş harfleri ile aklınızda tutabilirsiniz bunu :)

rica ederim ne demek
bir tane daha var ...

Aşağıda sayılan kurumların kazançları, kurumlar vergisine tâbidir:

S ermaye şirketleri
i ş ortaklıkları
D ernek ve vakıflara ait iktisadi işletmeler
İ ktisadi kamu kuruluşları
K ooperatifler