Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

vergi ile ilgili düşüncelerinizi o kadar iyi anlıyorumki.günlerdir fırsat buldukça vergi çalışıyorum. tekrar etmeye çalışıyorum olmuyo yazarak çalışmayı deniyorum bir süre sonra yazmaktan sıkılıyorum.aynı şeyleri okumaktan ve bir hafta sonra cümleleri hatırlayıp toparlayamamaktan sıkıldım valla. En başta vergiyi denetimi ve maliyeti bitireyim diğerleri
sonra olur demiştim ama olmayacak galiba ..
bütün dersleri çalışın hangi dersin kolay geleceği belli olmuyor demiş arkadaşlar. iyide bütün dersleri çalışmak için iyi bir zamana ihtiyaç var. ev ,iş ,çocuk derken birde evli bayan iseniz o zaman nasıl yaratılacak bilemiyorum.
en iyisi vergiden pas demek galiba diğerlerine başlamak olacak gibi en azından diğerlerini düşünmemiş olurum.zaman o kadar çabuk geçiyorki..

Aslında benim tahminim Vergi usul kanundan 2 soru ve bir tane problem kesin gelecek deniyor ya örneklere ağırlık vererek olayı 60 puanla kapatabiliriz diye düşüniyorum tabi bu bencesi. :)

mesela aklınızda kesin çıkar dediğiniz soru veya konu var mı ?

bence mart ayı olmasından dolayı GMSİ hesaplama ile ilgi soru çıkabilir diye düşünüyorum.

onu bende düşünüyorum gmsi ile ilgili ama o kadar da sazan olmazlar herhalde diyorum bir yandan da

çok stres oldum
6 dersin hiç birinde bu kadar gerilmemiştim
rahatça girdim çıktım ve 7/6 yaptım şimdi
1/1 gözümde büyüyor

Keşke o kadar iyi niyetli olup GMSİ sorsalar, ben bir çok geliri birlikte soracakları bir soru bekliyorum gv il ilgili. Örn. Ticari kazaç+ gmsi+ menkul sermaye iradı gibi... yada smk +gmsi+ msi gibi... ama bunlardan sorarlarsa gerçekten gene iyi olur yoksa geçen sınavdaki gibi a.ş. de şarkı söyleyen ses sanatçısını soraralarsa yandık o zaman,

bi kaç soru paylaştım bakabildiniz mi?

özellikle kira gelirinde gerçek gider hiç sorulmamış bugüne kadar önemlidir diye düşünüyorum

ayrıca her mart dönemi bir gvk uygulama sorusu sorulmuş...

saygılar, sevgiler, hörmetler

Transfer fiyatlandırması nedir - yöntemleri

Örtülü sermaye nedir

Emsal bedel nedir

Kurumlar vergisinden indirilecek / indirilemeyecek giderler

Gelir vergisi uygulaması - Kira geliri ile ilgili ...

benim bu sınav için bakmadan geçilmemesi gereken konular yukarıdakiler sizde kendi açınızdan paylaşırsanız belki atladıklarımız olabilir , yararlı olur kanısındayım..

Şimdiden hayırlı sınavlar dilerim.

Bu şekilde ciddi soru tahminlerinde bulunmalıyız düşünüyorum en kısa sürede yazacağım

Arama inceleme ve yoklama nedir ve kimler yetkilidir.Mücbir sebep ve zor durum halleri nelerdir.Kooperatiflerin kurumlar vergisi muafiyetinden yararlanabilmesi için aranan şartlar nelerdir?. iş ortaklığı nedir? Kurulacak olan iş ortaklığının kurumlar vergisi mükellefi sayılabilmesi için gereken şartlar nelerdir?Risturn istisnası nedir?Kanuni merkez ve iş merkezi ne demektir? Tam mükellef dar mükellef ve türkiyede yerleşme nedir?

Kurumlar vergisinde istisnalar var, epey fazla. madde 5 sanırım. ben de bu maddeden korkuyorum, bir soru gelmişti önceden. hepsi sorulmaz ama gelme ihtimali var. Bunları ezberlemek akıllı işi değil o yüzden ezberlemedim.:((

bende şaşırmış durumdayım hangisini ezberlesem, hangi maddeyi bilsem diye, hepsinide bilip akılda tutmamız imkansız bence, az çok fikir yürütürsün okuduğun için aklında birşeyler kalır ama bütün kanunlardaki maddeleri tek tek yazmak için fotoğrafik hafıza gerekli oda bende yok malesef... Neyse asıl demek istediğim dün gece sm leri smmm yaptıkları özel smmm sınavı sorularına baktım, sizlerde bakarsanız görürsünüz soruların ne kadar basit, ne kadar kolay, bizlerle onlar arasında nasıl ayrımcılık yapıldığını, onları nasıl kolay smmm yaparız diye uğraşmış komisyon, bizide nasıl smmm yapmayız diye baya bir kastırmış anlayacağınız. Bu adaletsizlik nasıl önlenir, napmak lazım, bir sonuç alınır mı?

Vergiden sürekli yazarak çalıştım şimdiye kadar, 1997 den bu yana sorulan soruları çözdüm yazarak, son günlerde sağ bileğimin ağrısına dayanamayıp, fizik uzmanına gittim, oda mr çektirtti bana, dün mr sonucunu alıp doktora gösterdiğimde '' sen bu kola naptın, acayip zorlamışsın'' dedi. Skafoid kemikte medüller kemik ödemi gözlenmiş... Yani arkadaşlar vergiye çalışırken kolumu sakatladım ve muhtemelen artık ömür boyu kolumda problem olacak... Bu çekilenler bize revamı, sağlığımızdan bile olacaksak çok mu gerekliydi bu sınav, tabiki sınavın ruhsal etkilerini buraya yazmıyorum bile hepinizin nasıl bir psikoloji içinde olduğunu çok iyi anlıyorum ben sadece onları Allah a havale ediyorum, öbür dünyada hesaplaşırız diyorum....

arkadaşlar 2 sorum olacak
1) sizce sayısal soru hangi yıl baz alınarak sorulur. istisna ve oranları ona göre çalışalım
2) 2010 takvim yılına ilişkin olup, yıllık gelir vergisi beyannamesinde 50.000 TL'yi aşacak şekilde, ücretle birlikte diğer gelirlerin de beyan edilmesi durumunda, 50.000 TL'yi aşan tutarın ücret gelirine isabet eden kısmına daha düşük vergi oranının uygulanması gerekmekte olup, ücret geliri nedeniyle eksik hesaplanması gereken vergi tutarı

2011 ve 2012 takvim yılına ilişkin böyle birşey varmı?

teşekkürler

Gelir vergisi veya Kurumlar vergisinden indirilecek veya indirilemeyecek giderler nelerdir ?
Kdv ye göre özel matrah şekillerini sayınız ?

gelir mi ?

hedef1 ' Alıntı:
onu bende düşünüyorum gmsi ile ilgili ama o kadar da sazan olmazlar herhalde diyorum bir yandan da

çok stres oldum
1/1 gözümde büyüyor

7/6 Nasıl yaptınız... ? Nasıl Çalıştınız.. Paylaşın lütfen..

KEMALİST ' Alıntı:
hedef1 ' Alıntı:

çok stres oldum
1/1 gözümde büyüyor

7/6 Nasıl yaptınız... ? Nasıl Çalıştınız.. Paylaşın lütfen..

çalıştım ama korkmayın fazla kasmadan çalıştım inanın korkacak bir şey yok
ortalamamda çok iyi siz elinizden geleni yapın kendinizi eksik hissedeceksiniz ama sakın onun heyecanına stresine kapılmayın herşey düşündüğünüzden daha kolay olacak vergi hariç :)

yaseminbb,geçmiş olsun kardeşim...emeklerimizi araya vermesin...!!

çok geçmiş olsun yasemin arkadaşım.o kadarda kendi bunaltma ya,hiç birşey sağlıktan önemli değil.Yaparız elimizden geldiğince ne yapalım,vergide şans olayı etki ediyor.İstediğin kadar çalış belki konu denk gelmiyor yada hiç çalışmada girceksin fakat girmeden bazı konulara baktın diyelim şansada sınavda onlar çıktı pat yapıyosun geçiyorsun.Bu iş böyle sanırım.Bende Martta tekrar gircem vergiden,çalıştımmı desen yok malesef:S

sn.kemalist
hangi kaynaklardan çalıştınız diğerlerine ?
en önemli tavsiyem finansalda bol bol soru çözün oda zaman kazanmak için pratik olmak için çünkü 3 saat süre yetmiyor
tabi diğer dersler içinde özellikle geçmiş yıllar soruları kesinlikle çözülmeli

nefesini__tut arkadaşlarım teşekkür ederim. Söylediklerine bende katılıyorum tamamen vergi şans, uğraşım şansımı biraz daha arttırmak için, dayanamadığım nokta yapılan haksızlıklar... Sen istediğin kadar çalış bir taraflarını yırt, sıkıntılardan patla, paşazadelerin gönlü öyle istiyor diye 2 dönem üst üste kal vergiden, bir yandan kolay soruların geldiği dönemde birileri şans eseri girsin ve geçsin, sen giremeyip zor döneme kaldıysan vay haline...

Özel smmm lere sorulan sorularla, bizlere sorulan soruların zorluğuna dikkat ederseniz sanki biz yıllardır sm'lik yapmışız da ondan bu kadar zor soruyorlar... özellerede balık sorular soruyorlar...

İnsaf el insaf...