Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vergiden ne alemdesiniz millettt..!!

:)) daha fazla zamanımız olsaydı neler çıkartırdık :))

daha fazla zamanımız olsaydı; sanırım sorulardan paylaşa paylaşa kitaplardan fazla bilgi olurdu ;D

gvk 86. madde toplama yapılmayan beyana dahil edilmeyen unsurlar önemlidir.....

kontrol edilen yabancı kurum kazancını anlatabilir mi biri bana

Kontrol edilen yabancı kurum kazancı;

Kontrol edilen yabancı kurum kavramı; tam mükellef gerçek kişi ve kurumların doğrudan veya dolaylı olarak ayrı ayrı ya da birlikte sermayesinin, kâr payının veya oy kullanma hakkının en az %50?sine sahip olmak suretiyle kontrol ettikleri yurt dışı iştirakleri ifade etmektedir.

Maddede sözü edilen ?doğrudan veya dolaylı? ve ?ayrı ayrı ya da birlikte? ifadeleri ile yurt dışındaki iştirakin ortaklık paylarının grup şirketleri veya gerçek kişiler arasında paylaştırılıp, maddede belirtilen kontrol oranının altında kalınarak kapsam dışına çıkılması engellenmektedir.

Örnek 1: Türkiye?de tam mükellef olan (A) Kurumu, (S) ülkesinde kurulu (B) Kurumunun sermayesine %100 oranında iştirak etmektedir. (T) ülkesinde kurulu (C) Kurumunun ise %50 hissesi (B) Kurumuna aittir. Bu durumda, (A) Kurumu, (C) Kurumuna dolaylı olarak (%100 x %50=) %50 oranında iştirak ettiğinden (C) Kurumu, diğer şartların da gerçekleşmesi halinde kontrol edilen yabancı kurum olarak değerlendirilecektir.

teşekkürler oky , bu konuyu çıkarsa anlatabilir miyim bilmiyorum nedense takıldım kaldım

anlatırsın ya aklına gelir yazarsın :)

sen istanbulda mı gireceksin ankara sanırım?

evet Ankara'da girecem.

çok stres oldum yine 2 gün kaldı :(( ah vergi ahh

O kadar çok soru sorulabilirki otursak en az 100 güzel soru çıkartabiliriz :S
Allah kolaylık versin bize

Bir sorudan Benden gelsin

Dar Mükelleflerde Münferit Beyanname Verilmesi ;
Dar Mükellefiyete tabi mükelleflerden yıllık beyanname vermeye mecbur olmayanlara ;

Gayri menkulun elden çıkırılmasından doğan diğer kazanç vve iratlar

menkul malların ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazanç ve iratların türkiyede elden çıkarılması

Arızı olarak elde edilen kazanç ve iratlarla serbest meslek faaliyetleri dolayısıyla elde edilen gelirler

Gerçek usulde vergiye tabi mükelleflerin terk ettikleri işler ile ilgili sonradan elde ettikleri diğer kazanç ve iratlar

Ayrıca Gelir vergisi tarh yeri, muhatabı ve tarh zamanı gibi konulardan soru çıkabilir.

hani şu alkol ve alkollü içkiler ile tütün mamullerine ait reklam ve ilan giderlerinin tamamı mı yazılamıyor şuan ?

reaye ' Alıntı:
Gelir vergisi genel tebliğlerinin yeni çıkanlarında türev işlemlerde vergi hesaplanması ile iligli uygulamalar var sizce çıkarmı onlardan uygulama sorusu?

http://www.alomaliye.com/2012/gelir_vergisi_tebligi_282.htm

buradan soru çıkarsa kalayım ben zaten yaa kurstaki hocamız bazı soruları örnek verip eğer böyle çıkarsa şerefinizle kalırsınız boşverin derdi :))

KVK ya göre Tam bölünme şartları ve sonuçları nelerdir?
1-Bölünen şirket tam mükellef bir sermaye şirketi olacaktır.
2 Tam bölünme de ,bölünen şirketin hukuki ve ekonomik varlığı sona erer.
3 Bölünen şirket tasfiyesiz olarak infisah eder.
4 Bilanço değerleri bütünü ile iki veya daha fazla sermaye şirketine devredilir ve karşılığında devralan
şirketlerin ortaklık payı alınır.

Bölünme ile tüzelkişiliğini kaybeden kurum bölünme tarihine kadar olan kazançları için vergilendirilir. Bölünmeden doğan kazanç hesaplanmaz ve vergilendirmez. Ancak bunun için bölünen kuruma ait kurumlar vergisi beyannamesini bölünen ve devralan tarafından imzalanır ve deviralan kurum vergi borçlarını yerine getireceğini gösteren taahhütname veririr beyanname ile birlikte. istenirse teminatta verir.