VUK Genel Tebliği Sıra No.405 [e-beyanname gönderme].!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan milayda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: VUK Genel Tebliği Sıra No.405 [e-beyanname gönderme].!

Karsi taraftan tahsilat ettigim damga vergisi tutarini karsi taraf hangi belge ile muhasebesinde gosterecek ?

Buna göre, özelge tayin ettiğiniz limited şirketin, bir anonim şirket ile yapmış olduğu taşeron sözleşmesine ilişkin olarak anonim şirket tarafından ödenen damga vergisi tutarının sözleşme uyarınca yarısının fatura ile limited şirkete yansıtılması işleminde KDV uygulanmasına gerek bulunmamaktadır.?

kdv siz serbest meslek makbuzumu kesecegim bu ozelgeye gore

Ant Z ' Alıntı:
Yani burdaki herkes tam tutarlar uzerinden damga vergilerini odedi mi
sozlesme tarihine 1 mart dersem ilk 2 ay beyannamelerini nasil Verdin demezler mi?

onu derlerse, geçen sene beyannamelerini nasıl verdin diye de sorabilirler :) yani öncesiyle ilgileneceklerini sanmıyorum, nasıl verdinse verdin, şimdiden sonrası önemli :)

:) bundan sonrakileri sorarlar mi acaba :)

bu elektronik sözleşmede yer alan bütün satırları doldurmak gerekiyor mu?

Her satırı doldurup öyle mi? göndereceğiz? ticaret odası no su vb. bilgiler tamam yazılırda.. mesela diş hekimi diş tabibleri odasına bağlı.. numara mı araştıracağım şimdi :(

gerçi eksik ve yanıtıcı bilgi, cezayı gerektiriyormuş ama :( buradaki eksik bilgi yada yanıltıcı bilgiden kasıt sanırım hizmet sözleşme tarih ve numarası ön planda gibi? yoksa her satırı didik didik dolduracakmıyız..

kurumlarda sorun yokda, gerçek kişiler farklı mesleki odalara kayıtlı ve sicil numarası istiyor..
boş mu? geçsem, karar veremedim.

Merhaba ;

Daha sonra da güncelleme yapılabilir diye düşündüğüm için boş geçtim.

Eşimle beraber Adi ortaklık şeklinde muhasebe ofisimiz var.kendimizle ayrıca EK3 imzalayacağız anladığım kadarıyla.ama aramızda hizmet sözleşmesi yok.hizmet sözleşmesi yapıp bir de onun damga vergisini vermek durumunda mıyım?

İrem35 ' Alıntı:

Her satırı doldurup öyle mi? göndereceğiz? ticaret odası no su vb. bilgiler tamam yazılırda.. mesela diş hekimi diş tabibleri odasına bağlı.. numara mı araştıracağım şimdi :(

gerçi eksik ve yanıtıcı bilgi, cezayı gerektiriyormuş ama :( buradaki eksik bilgi yada yanıltıcı bilgiden kasıt sanırım hizmet sözleşme tarih ve numarası ön planda gibi? yoksa her satırı didik didik dolduracakmıyız..

kurumlarda sorun yokda, gerçek kişiler farklı mesleki odalara kayıtlı ve sicil numarası istiyor..
Bana ne mükellefin kayıtlı olduğu odadan veya sicil numarasından. İş takipçisimiyim meslek mensubumuyum? Keserse kessin cezayı.

rooniin ' Alıntı:
İrem35 ' Alıntı:

Bana ne mükellefin kayıtlı olduğu odadan veya sicil numarasından. İş takipçisimiyim meslek mensubumuyum? Keserse kessin cezayı.

:) kessin yaa.. ne olacak dimi? ama..
kesilsin ömrü onların

2011 yılı içinde terk edenler için bugün sistemde iptal sözleşmesi girilmeli mi ? eğer iptal edersek nisan ayındaki muhtasarı mayıs ayındaki geçiciyi 2012 yılındaki yıllığı nasıl verecez?

Merhaba arkadaşlar,
Adi ortaklık şeklindeki müşteriler için;
Adi Ortaklık ve Kollektif Şirket Şeklinde müşterisi olan üyelerimiz, Bilgi girişlerini yaparken Adi ortaklık veya Kollektif Şirketin Vergi numarasını yazacaklardır.
Adi Ortaklığın veya Kollektif şirketle yapılacak mesleki sözleşmenin ve (3) Nolu Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesinin yanı sıra Adi Ortağın veya Kollektif şirket ortağının Geçici vergi ve Yıllık Beyannamelerinin gönderilebilmesi için bu kişilerle ayrıca (3) Nolu ?Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi? de yapılacaktır.
denmektedir...
Ortaklık için hizmet sözleşmesi ve ek3 Nolu Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesini düzenledik. Burda sorun yok tamam, peki ortaklar için ayrıca ayrı ayrı mı tekrar ek3 düzenleyeceğiz.. Yani tek Hizmet sözleşmesi 3 tane de ek3 mü düzenlenecek.. Ortaklar için ek4 düzenlenmesi daha uygun değilmidir, ismmmo sının ilk açıklaması bu yöndeydi..

İsmmmo ilk açıklamasından sonra değişikliklere gitti, onlarda bizim gibi yeni yeni öğreniyorlardır.
Bence Tek hizmet sözleşmesine, 3 adet Ek-3 yapılması en uygunudur.Sonuçta ortakların gelir ve geçici beyanamelerinden dolayı da sorumluluğumuz vardır.3 adet Ek-3 de tek hizmet sözleşmesinin numara ve tarihinin kullanılması en mantıklısı gibi geliyor bana.

GMSİ için gelen kişilerle EK-4 yapıyorum ancak iptal etmedim daha..
Bununla ilgili uygulama yapan oldu mu?
Bu sözleşmeler ne olacak. iptal mi? olacak yoksa süresi sona erdi kategorisinde mi? değerlendirilecek

Formun zaten altında

(*) Adi ortaklık şeklindeki mükellefiyetlerde ortaklığa ait bilgiler yazılacaktır.
.............
yazıyor

rooniin ' Alıntı:
Formun zaten altında

(*) Adi ortaklık şeklindeki mükellefiyetlerde ortaklığa ait bilgiler yazılacaktır.
.............
yazıyor

ortaklığa ait sözleşmede evet, peki ortakların kendileri için düzenlenecek sözleşmeler? Bu sözleşmelere de ortaklığın bilgileri yazılırsa ilk düzenlenen sözleşmeden farkı ne bu durumda?

ZİNDAN ' Alıntı:
İsmmmo ilk açıklamasından sonra değişikliklere gitti, onlarda bizim gibi yeni yeni öğreniyorlardır.
Bence Tek hizmet sözleşmesine, 3 adet Ek-3 yapılması en uygunudur.Sonuçta ortakların gelir ve geçici beyanamelerinden dolayı da sorumluluğumuz vardır.3 adet Ek-3 de tek hizmet sözleşmesinin numara ve tarihinin kullanılması en mantıklısı gibi geliyor bana.

Odayı arayıp sordum, sayın ZİNDAN'ın yorumu doğrudur. Ortaklık adına hizmet sözleşmesi buna bağlı olarak ek3 (ortaklık bilgileri yazılacak) ve ortaklar adına ayrıca ayrı ayrı ek3 düzenlenecek (ortakların kişisel bilgileri yazılacak). Yani Tek hizmet sözleşmesi 3 ayrı Ek3 düzenlecek...