Kesinlikle yanılıyorsunuz.
Bakınız defter tek sayfadan ibarettir. Yetmezse arka sayfasını kullanamazsınız. 300 sayfalık bir defter 400 sayfalık veri yazdıramazsınız. Benim önerimde iki sayfada birden defter dökümü olmayacak. Tek sayfasında veri olacağı için hiç bir sıkıntı yoktur.
Saygılarımla,
Ben sorudaki duruma göre cevap yazıyorum.Yoksa tabiki ek defter yaptırılması oradan devam etmesi en güzelidir.
Ancak ek defter yaptırılmadıysa, 300 sayfa var elinizde 400 sayfalık kayıt varsa, yapacak birşeyiniz yok, ya yazı karakterleri ile oynayıp, yazdırma ayarları ile oynayıp, satır birleştirerek vs. kayıtlara sığdıracaksınız yada arka sayfasına kalanını yazdırıp, ılımlı bir incelme elemanına düşmek için Allaha dua etmeye başlayacaksınız.
Yada daha çok önemli olan faturalar ve kdv ile ilgili fişleri defterin ön yüzüne, daha az önemli olan tahsilat fişlerini de defterin arka yüzüne yazdıracak şekilde kaydırmak da bir diğer çözüm.
Yoksa arka sayfasını kullanın rahat edin diye bir çözüm sunmuyorum.Zorunluluktan doğan bir öneri sunuyorum.
Ayrıca yanlış anlamadıysam, sizin önerinizde de defterin ön yüzünde hiç birşey okunmuyor diyeceksiniz, onun yerine arka yüzüne yazdırdım diyeceksiniz, sanki biraz aynı şeymiş gibi.Ön yüz çorba olacak, ne yazıldığı belli olmayacak.Doğrusu arka sayfada var diyeceksiniz.Yine inceleme elemanının eline düşmüş olmuyormusunuz, okunaklı ve anlaşılır değil der defteriniz, arka sayfayıda kabul etmiyorum der ve yine cezayı basar.
Yine de fikir fikirdir, durumu soruyu soran arkadaş değerlendiri, ona göre hareket eder.