Yeni Sınav Yönetmeliği

Ynt: Yeni sınav yönetmeliği

ben tarkan arkadaşımıza katılıyorum birilerinin hakkını savunmak ne zamandan beri suç olduda siz tarkan arkadaşımızın üyeliğini iptal edeceksiniz bu kadarmı haktan hukuktan mahrumsunuz kaldıki tesmerde türmobda bizleri kandırıyorlar maliye bakanı neden yönetmeliği kabul etmiyor araştırdım sonuç çok vahim burda sadece birtane sebep yazıyorum adamların derdi seçilme durumlarının zarar görmesiymiş yani rant kaybetme korkuları varmış maliye bakanı ek sınav konusuymuş bekleme süresi düşsün gibi şeylerle hiç ilgilenmiyormuş yani onlara tamamıyla oda ne derse uygulayacakmış ama dediğim gibi seçilme durumlarının tehliyeye girmeleri söz konusuymuş ondan yönetmelik bekliyormuş bunlar acı gerçekler ama malesef durum bundan ibaret

Bende Tarkan ve Doğan arkadaşıma katılıyorum. Seçilmeme korkusundan olduğunu bende biliyorum. Maliyeyle sadece yönetmeliğin seçilme konusunda anlaşılamıyor. Üyelikten atmakla tehdit ediyorlar ha. Alomaliye kime hizmet ediyormuş. Küçük bir eleştride tehdit... Zihniyete bak... ÇOK YAZIK.

Kim ne düşünürse düşünsün, ne yaparsa yapsın, gerçek şu ki bu dünyada herkez misafir ve zamanı gelince herkez ahirete göçecek. Dört günlük dünyada herkezin iyilik düşünmesi de, kötülük düşünmesi de tamamen kendine. Haksızlıkların da, iyiliklerinde hesabı şüphesiz görülecek. Birileri pastanın başında olmasına rağmen öbür taraftaki insanın yarım ekmeğine göz dikebiliyorsa o insanda asalet ne gezer. Bakın arslanlara, avı yakaladıktan sonra yerken kavga ediyorlar mı? Asla göremezsiniz böyle bişeyi. Ki bir insanı hayvana bensetseniz çok kötü tepki alırsınız. Ama arslana benzetilen bir insanın göğüsleri kabarır. Niye öyledir? Çünkü arslanların asaleti var. Asil oldukları için krallık onların. Kral olmak istiyorsanız asil olun. Asil olmak ve asil kalmak istiyorsanız birilerininde ekmeğine yardımcı olunuz. Affetmek büyüklüktür. Tek ders ile meslekten bertaraf edemezsiniz. bizlerin kimseye bi zararı olmadı olamaz da. Herkez, herşey affedilirken tek dersten affedilemiyorsak bari içeri atın da biz de büyüüükk bir suçlu olduğumuzu bilelim. yok değilsek affedilmek hakkımız.

Günlerdir aylardır çıkıcak yönetmeliği bekliyorum sınav hakkı değil bekleme süresinin düşürülmesini.Maddi imkanlardan dolayı sınava giremedim olamaz mı.Neden bekleme süresi var ki bunu da anlamış değilim.Buradaki amaç ne aralıkta hakkım doldu 1 yıl oldu nerdeyse şimdi girmek istiyorum ama yönetmelikte yönetmelik.Burda herkezin canı yanıyor sanki uzay mühendisi olucaz zamanında dağıtılan belgelerinin acısını bize inanılmaz zorluklar çıkararak enğelliyerek çıkarıyorlar.Meslekten soğuttular yok staj başlama sınavı yok çan eğrisi yok cd lerle sınav staj biter yeterlilik sınavı.Sınavı veremedin mi bekle canımız ne zaman isterse o zaman sınava girersin.Tamam mesleğin kalitesi yükselsin bu mesleği herkes yapamasın hakeden yapsın dedikte aylardır yönetmelik için bizlerin duygularıyla oynamaya kimsenin hakkı yok.Sınav parasını yatıramayınca sınava giremiyorsun sonra süren dolunca beklemeye alınıyorsun.Her gün umutlarımı yıkmaya kimsenin hakkı yok.Site yöneticileri sizde lütfen hakkını savunmak isteyen bir arkadaşımızı hemen tehdit etmeyin.Kişiler konuşamıycaksa bu forum ne anlamı var?

moderatör beyefendi benim sözlerimde bir hakaret yok neden alındın acaba bir gün karşılaşırsak aynı cesareti gösterebilecek misin? Hele şu yönetmelik masalı bir bitsin kim aslan kim fare göreceğiz.Rant yiyenlerin boğazında kalacaktır birgün.

volkan_ik ' Alıntı:
Bende Tarkan ve Doğan arkadaşıma katılıyorum. Seçilmeme korkusundan olduğunu bende biliyorum. Maliyeyle sadece yönetmeliğin seçilme konusunda anlaşılamıyor. Üyelikten atmakla tehdit ediyorlar ha. Alomaliye kime hizmet ediyormuş. Küçük bir eleştride tehdit... Zihniyete bak... ÇOK YAZIK.

Önce mesajımı iyi okuyun, sonra yorum yazın.

tarkan0333 ' Alıntı:
moderatör beyefendi benim sözlerimde bir hakaret yok neden alındın acaba bir gün karşılaşırsak aynı cesareti gösterebilecek misin? Hele şu yönetmelik masalı bir bitsin kim aslan kim fare göreceğiz.Rant yiyenlerin boğazında kalacaktır birgün.

Sizde yazdığım mesajı iyi okuyun. Ben sizinle yönetmeliği vs tartışmıyorum, moderatöre daha saygılı olmanız gerektiğini söylüyorum. Üstü kapalı değil açıkca söylüyorum, bu forumda saygıyı kaybettiğiniz an forumdan atılırsınız. Umarım birgün karşılaşmayız...

Tesmerciler, Türmobcular! lütfen insanların bazı sıkıntılarına kulak verin. Orası size baki değillll. Eserleriniz güzel olsun. Millet burda çığlık atıyor. Çığlıklara cevap verin ki büyüklüğünüzü bilelimm. Burdakiler de insaannnn insaaannn.

Sonuç olarak anlaşışmıştır ki hak verilmesi önümüze atılan bir yem sadece, oyalama taktiği ve tamammen siyasi.Dava açmak isteyen arkadaşlar varsa biz 4 kişi karar verdik arkadaşlar sonuç ne olursa olsun dava açıyoruz.Bize takacaklarmış adımız mimlenecekmiş niye mimlenelim hak arıyoruz sonuçta, hak dediğiniz şey meşru,örfe-adete uygun,yasal değil mi arkadaşlar,lamı cimi bırakıp elimizdeki son koz dava açma yoluna ben ve 3 arkadaşım gidiyoruz.Zaten yapacak birşeyde yok, olacak en kötü şey oldu ve dosyam yandı.Hem 2 sene sonra kim öle kim kala.

ha şöyle yaa kendinize gelin.Arkadaşlar ANGEL çok haklı dava açmak gerekiyor.Dünyanın hiç bir yerinde ayrı oturumlarda ve ayrı saatlerde girilmiş derslerden geçmiş iseniz bir daha o dersin sınavına girilmez.Diyeceksin ki sen neden dava açmadın.Çünkü bu davayı açan kişinin türmobun ikametgahında yani ankara da oturması çok önemli.Ben bir kaç avukatla görüştüm.Bölge idare mahkemesinde yönetmeliğin ilgili yani geçtiğin derslerin tamamınada girilmesi bölümüne bölge idare mahkemesinde duruşmalı olarak dava açmak gerekiyor.Çünkü olayın hakime izah edilmesi gerekli.Ben Trabzon'da oturuyorum burdan dava açarım ama duruşmasız olursa karşı taraf hakimi yanlış yönlendirebilir ve davayı kazanabilir.Yani ankara'da oturupta 2 yıl beklemeye girip bütün derslerden tekrar sınava girmeye maruz kalan birisi varsa davayı hemen açsın idari davalar kısa zamanda sonuçlanıyor.Masrafı ise dava dilekçesini bir avukata yazdırma 100 tl(tabii akraba varsa bedava) mahkeme masrafları 50 tl yi geçmez.Bana burdaki avukatların söylediği.Kazanmama ihtimali yok.Ayrıca smmm belgesi şartları özel smmm ile yerle bir edilmiştir.Bu konuda aynı davada bizlerinde maliyet ve finansaldan muaf tutulmamız sağlanabilir.En azından hakimin dikkatini çekebilir.Eğer bu konuda aramızda birlik sağlanırsa Ankarada oturan bir arkadaşımız masraflarıda paylaşmamız anlamında bu işi yürütebilir.

bende dava yolunu seçtim sizinle beraberim arkadaşlar nasıl bir yol izlememiz gerekiyor

Bende varım arkadaşlar. istanbuldayım. hep beraber hareket edelim...

Biz 4 arkadaş cumartesi günü toplanıp nasıl bi yol izleyecegimiz,neler yapılacak konuşacagız.Önümüzdeki haftada dava açmayı düşünüyoruz.Burda idare mahkemenin bir bölümü varmış oraya dava dilekçesini verebiliyormuşsunuz.Dilekçede ne kadar çok kişi dava o kadar çabuk sonuçlanırmış öle dediler.Ne yapılması gerekiyosa yapacagız artık başka yolu yok.keşkelrle yaşamaktansa yaptım olmadı demek daha iyi..Gerisi kısmet zaten...

rapunzell ' Alıntı:
volkan_ik ' Alıntı:
Gördüğünüz gibi TÜRMOB yönetim kurulunun almış olduğu karar. Hani Maliye bakanlığının onayı. isteseler bir genelgeyle AF sınavı yapabilirler.

evet aslında af sınavı yapablirler bu kendi insiyatiflerinde olan birşey..benim bildiğim kadarıyla en son 10 yıl önce böyle bir af sınavı olmuş galiba.. ek sınav hakkından gectim bari 1 defaya mahsus af sınavı çıkarsalar.

arkadaşlar( bende beklemedeyim bilgi olarak) .Şunu unutmayalım Odamız bizi İSTEMİYOR. işin gerçeği bu. topu Maliye Bakanlığına oraya buraya atıyorlar.Oda isteseydi bu iş olurdu.
Hepimiz bu mesleği yapıyoruz şöyle bit düşünün SMMM'leri YMM'leri ve alt elemanları hangimiz hak ediyoruz af sınavını hiçbirimiz veya daha gerçek y,azayım, hangimiz SMMM YMM unvanını hak ediyorz yuzde olarak cok az işini gerçekten bilen kendini guncelleyen var.,Bunuda heres biliyor ama ucret ama başka sebeplerden eyvallah diyorlarr.Bosuna ugras surdaki alt baslık.Eğerki bizler malesefki duzgun bir durusumuz olsaydı bu meslek boyle ayaklar altında olmazdı ( işin ne muhasebe ci )
kendimiz ettik kendimiz bulduk
sonuç ;
oturcaz çalışcaz sınavı vericez belgeyi alıcaz oda yönetimine giricez düzeni değiştircez budur

arkadaşlar dava dilekçelerinde: 1- soruların hatalı, gelişi güzel olduğu, (çünkü daha önceki türmob sorularına bakarsanız direk işçilik giderlerinde sabit değişken diye bir ayırım olmadığını, bunun yanında damga vergisi hatası vs. vs. görürsünüz.) 2- özel smmm (formalite sınavı) sonucu dağıtılan belgelerde maliyet muhasebesinin yanından bile geçilmediği, artı bu sınavlara giren muhasebecilerin cevap kağıtlarının nasıl değerlendirildiği (çünkü hiç kalan yok, herkeze bedava, ilkokul mezunu biri nasıl smmm olur?) 3- daha önce verilmiş olan bir dersten tekrar sınava girmenin, iki yıl beklemenin, tekrar tekrar haraç kesmelerin, hakla hukukla bağdaşır hangi yanının bulunduğu ve buna benzer aklımıza gelen bir sürü, rezil kepazeliklerden bahsetmemiz, gerekirse konuyu anayasa mahkemesine götürmemizin kaçınılmaz olduğu kanaatindeyim. Özellikle ve özellikle özel smmm sınav cevap kağıtlarının yeniden incelettirilmesi konusu mutlaka gündeme gelmelidir. Torpille geçirilen arkadaşlarınız, tanıdıklarınız, bildikleriniz varsa bunların da mutlaka cevap kağıtlarının incelettirilmesini sağlamalıyız.

smmm42 sana katılıyorum en azında onların kovanına çomak sokmuş oluruz vede netice alacağımızdan eminim

arkadaşlar yeni sınav yönetmeliği diye birşey yoookk. hepsi yalan uyutma taktiği , zaman kazanıyorlar. türmob ile hükümet taban tabana zıt düşüncedeler onun için birbirlerine puan kazandıracak hiçbir işleme imza atmazlar. stajyerler madur olmuş emekleri boşa çıkmış yok hayatları kararmış hiçbirimiz umurlarında değiliz. uyanın artık yeni yönetmelik beklemeyi bırakında birlik olalalım hukuki yoldan hakkımızı arayalım. yoksa yücel beyin uyutmalarına takılır haksız yere 2 sene bekler paşa paşa haracımızı verip verdiğimiz dersler için yine sınavlara girer keyifleri yerinde olursa ve yine başımıza yeni hocaları musallat etmezler ise 3 sene sonra ruhsat sahibi oluruz..........400'e yakın dosya yakan arkadaşız ama hala bir araya gelip hakkımızı arayamıyoruz. birlik bize ne yapsa azdır. sözün özü ben dava açacağım sonuçları ne olursa olsun. birileri dava açsın bizde ondan yararlanırız demeyin lütfen.

Dava konusunda kesin kararlı olan arkadaşlar.İletişim bilgilerinizi yazın görüşelim.Cumartesi günü detaylı görüşürüz.Ben İstanbuldayım.

MERHABA ARKADAŞLAR;

BENDE EN SON TEMMUZ SINAVINDAN TEK DERSİM MALİYET MUHASEBESİNDE KALDIM VE DOSYAM YANDI:(
BENDE SİZLER GİBİ YARI UMUTLA YARI HAYALKIRIKLIĞA YENİ YÖNETMELİĞİ BEKLİYORUM.
BENDE İSTANBULDAYIM GÖRÜŞME YAPACAKLARININ LÜTFEN GÖRÜŞME DETAYLARINI PAYLAŞIRLARSA
GÖRÜŞMEYE KATIMAYI DÜŞÜNÜYORUM.

HERKESE İYİ GÜNLER...

Mesaj İçeriğinde büyük harf kullanmayınız.

Bende istanbuldayım. Birlik olmamız lazım. Belli bir günde belli bir yerde buluşalım hep beraber hareket edelim.

Arkdaşlar dava için konuşmak isteyenler özelden mail atabilirler.