Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

kerem81 ' Alıntı:
Ebrulimm ' Alıntı:
Bu Deha'nın yayınları ile ilgili ben de cevap bekliyorum uzun zamandır.İzmir'de olsa gidip kendim bakacağım ama yok mu bir cengaver arkadaş İst'da bizzat kendisi inceleyecek ve önerecek?

Sevgilerimle

ben mart 2009 sınavı ıcın Deha nın kursuna gitmiştim. arkadaş tavsıyesı ıle deha ya yazıldım.Diğer kursları bılmedıgımden , karsılastırma yapamam. Ancak sınava dogru satmak uzere cıkarılan yenı basım kıtaplarından da verdıler bıze. Analiz ve denetimi cok bedendim. Vergi ve hukuk kııtapları nıspeten cok sayfalı ama konuların ozu geregı guzel ozetlenmıs denebılır. Meslek hukuku kıtabı kanun + tum yonetmelıklerı bır arada toplamıs (turmobun sıtesınde de toparlanabılır).

sınavda 7/6 verdım , temmuz sınavında analızden gırecegım. Mart sınavı gecmıse gore sozel dersler acısından kolaydı gercı ama sınıf genelınde 7/7 yapanlarda az degıldi.

Vergi , Analiz , Hukuk , Denetim kıtaplarını tavsıye ederim. Malıyet muh. kıtabında cok ca basım ve yazım ve orneklerde hatalar var , malıyet ıcın yurdakul çaldağ ın kıtabını , genel muhasebe ıcınde Ercan Beyazıtlının kıtabını önerırım.

tabi kitap almakla bitmiyor, acıp calısmak ve denetım , vergi , hukuk gıbı derslerde özellikli konuları ezberlemek de gerekıyor.

Merhaba Arkadaşlar,

Dün sınavlardan çıktık, inşallah sınavlara giren herkes için hayırlı olur,
ben eğer aksilik olmazsa (4 dersim kalmıştı) 4 dersimide veririm diyorum.
Stajı başlattıktan bu tarafa çok sorun yaşadım ve sizlerinde bu sorunları yaşamanızı istemediğim için
buraya naçizane önerilerimi yazmak istedim.

Eğer ilk defa sınava girecekseniz kesinlikle çok iyi hazırlanın ve mümkünse kursa gidin, İstanbul harici diğer illerin kurslarını bilmiyorum ama vergi dersinden Deha Bakırköy de Mevlüt Hoca var,
adam tam anlamıyla süper, şiddetle tavsiye ediyorum, Murat Dersanesinin de Maliyet Hocası Abdulkadir Bey çok iyi,

İlk sınavda çok ders veren sonraki dönemlerde de çok daha çabuk bitiriyor,

Ciddi anlamda zor bir süreç ama çalışınca da oluyor,

Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın

Başarılar....

hukuk dersine yönelik tavsiyeler için aşağıdaki ayri bir konuda incelenen başlığa bakılabilir:

"Temel Hukuk Sınavında Sorumlu Olduğumuz Kanunlar?"

Ankara için kurs tavsiyesi verebilir misiniz.Bir de maliyet ve analiz için kitap tavsiyesi lütfen.Ama sıfırdan anlatacak konuları.

hakankrl ' Alıntı:
Ankara için kurs tavsiyesi verebilir misiniz.Bir de maliyet ve analiz için kitap tavsiyesi lütfen.Ama sıfırdan anlatacak konuları.

Arkadaşım ben matematiği oldum olası sevmedim. ilkokuldan üniversiteye kadar hep zayıf. Staj başlatmada en çok bunda zorlandım. Şimdi kursa gittim ama bişey anlamadım. :) Özürlüyüm resmen maliyetmiş matematikmiş nefret ediyorum. Deha nın maliyet kitabı ( sade anlatımlı) var birde yurdakul çaldağ( Anlatmaktan çok soru) ikisini aldım evde kendim soru çözdüm. Ama kesin ben hepsinden geçerim maliyetten kalırım diyordum. Ama sınava bi girdim soruları görünce şok oldum. 2 soruyuda biliyorum. Heyecandan soruları zor çözdüm. Basit hatalrım var ama geçeceğime inanıyorum. Sözellerde ise tam ters. Demek korkmakta lazım, işe yarıyor :)

Nacizane tavsiye benden :)

Bende Yurdakul Çaldağ'ın kitabı var ama açmamla kapatmam bir oldu daha çalışamadım hiç,bir de karışık geldi,sırf konuları bilenlere yönelik soru var gibi.Ben hiç bilmeyen birine baştan anlatacak bişeyler istiyorum.Deha'nın kitabını tavsiye ediyorsanız alayım. Analiz için ne dersiniz.

hakankrl ' Alıntı:
Bende Yurdakul Çaldağ'ın kitabı var ama açmamla kapatmam bir oldu daha çalışamadım hiç,bir de karışık geldi,sırf konuları bilenlere yönelik soru var gibi.Ben hiç bilmeyen birine baştan anlatacak bişeyler istiyorum.Deha'nın kitabını tavsiye ediyorsanız alayım. Analiz için ne dersiniz.

Analiz Nalan akdoğanın kitabı iyi diyorlar ben bilmiyorum. Ama analiz de iş sana kalmış yorum kabiliyetin ezberin de iyiyse yapılamayacak ders değil. Maliyet için islam çankayayı da alan var. Tavsiyem bu kitabı incele. Diğer derslerde var. Olmadı dehanın kitabını alırsın.
İlk kez gireceksen önce sayısalları yut çünkü son iki ayın belki üç sözelle geçecek.

Maliyetten sıkıntı yaşamak istemiyorsan Efsane Hoca'yı kaçırmamanı tavsiye ederim. Kitaptan anlamak çok zor maliyeti eğer daha önce hiç bilmiyorsan. Hele Yurdakul hocanın kitabı anlatım açısından bana çok az geldi. Nacizane tavsiyem 5 tane kitap alacağına güzel bir kursa gidip bitir ;)

ben dehaya taktım. bugün siparişi veriyorum kitaplarını alıcam. kurs başlayıncaya kadar sözellerin özetini çıkaracağım. vakit kalırsa sayısallara da bakarım.sonunda karar verdim:)

Ebrulimm ' Alıntı:
Herkese günaydın,

İzmir Tesmerin kursuna giden var mı arkadaşlarrr??????

ben izmir tesmer staja başlama kursuna gittim ilk girişimde kazandım şimdi de yeterlilik için gitmeyi planlıyorum ama hocalar değişmiş yakın zamanda kursa gitmiş tavsiye edebilecek arkadaşımız var mı? izmirde yaşamadığım için bu benim için önemli sırf kursa gitmek için orada kalacağım bir müddet.cevaplayan arkadaşlara teşekkür ediyorum

Ebrulimm ' Alıntı:
Rainface kitaplar gelince bana da haber verir misin nasıllar diye:)Bi ikimiz varız herhalde bu dehaya takan.

Şimdiden sağol

Ben de varım..

arkadaşlar bende varım aralık 2009 sınavı için dehaya yazıldım bakalım....

Arkadaşlar
Yeterlilik yada Stajerlik Sınavları için terSmer mi dha iyi yokSa murat yada başka kurSlar mı ? kazanmak için şüpheSiz çok çalışmak lazım ama Sonucda kurSunda büyük kakıları olacaktır

Ben de taviyeler üzerine Deha'ya yazıldım.

Bu sayfaları okurken sınava henüz girmemiştim. Gözlerimi dört açmış siteyi yeni keşfetmiş biri olarak tüm yazılanları büyük merakla okumuştum :) Şimdi bende biliyorum nasıl olduğunu ve kendi tavsiyelerim var :) Çok güzel ya... Ama inanın ilk sınava girince tavsiyeye ihtiyaç kalmıyor, ne yapacağınızı gayet iyi biliyorsunuz. Ama ilk kez girenler bu satırları okusunlar gerçekten güzel paylaşımlar var.

;D

Merhaba,

Ben de Aralık ta ilk defa sınava gireceğim, siteye yeni üye oldum.

Biraz önce kaynaklar arasında İslam Çankaya!nın Staj Tamamlama kitabını gördüm. Bu Yeterlilik için mi ? Konu anlatıyor mu ? Bilgisi olan varsa paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler

Vergi dersi için Kazım Yılmaz - Türk Vergi Hukuku kitabını tavsiye ediyor musunuz ? İçinde Uygulama var mı ?

Uygulama olan başka bir kaynak önerir misiniz ?

(Aralık 2009 sınavı için)