Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar merhaba. Odanın düzenlemiş olduğu 2013/1 smmm yeterlilik kursuna katılacak olan var mıdır aranızda?

ben düşünüyorum. birinci girişimde 3 ders verdim. 2. girişime doğru düzgün çalışamadım. 1 ders vermiş olsam geriye 3 dersim kalıyor. bi kursa gitmeyi düşünüyorum. belki oda belki özel

Selam arkadaşlar kesin bilgisi olan varmı acaba komisyon kaç dönemde değişiyor ona göre geçmiş yıl sorularına bakcam....birde kaç dönem kalıyorlar? şimdiden teşekkürler...

anladığım kadarı ile maliyet ve finansal sorularında mutlaka sakin olup soruları çözmek lazım heyecan stres ve aceleci olunursa işimiz yaş sözel dersler ise yoruma açık dersler belli kurallar çevresinde incelediğim kadarı ile dershane imkanınız varsa dershane desteği ile birlikte sıkı bir tekrar ve soru çözme işi özellikle maliyette gerekiyor vergi nin konusunun içeriği çok geniş gerçekten allah yardımcımız olsun

Herkese Merhaba,

Arkadaşlar Yeterlilik sınavı Finansal Muhasebe ile ilgili bir sorum olacaktı.
Çıkmış sorularda şirket ara bilançosunun verilmesi halinde, yevmiye kaydında ilk madde olarak açılış fişi yapılmış.
Bu doğrumudur?
Bu tarz sorunun sorulduğu dönemde sınava giren arkadaşlar varsa cevap verebilirmisiniz.
Sizler ne şekilde cevapladınız?

çalışılarak geçilecek dersler belli
1-muhasebe
2-maliyet
3-finansal
4-hukuk
5-meslek

bu dersleri çalıştım diyen herkes ilk 2sınavda rahatlıkla verir kanaatindeyim.
vergi çok farklı bir ders. sıfır beklerken 30, 30 beklerken 50-60 alabilirsiniz. o yüzden en azından 25 puanlık sorudan emin olduktan sonra bence geçiriyorlar.

geriye denetim kalıyor. bu ders son sınavlarda kazık olarak sunuluyor. ama bu sınavda da 40 larda falan bir notunuz varsa 50ye çekecekleri kanaatindeyim.
Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun

arkadaşlar komisyon değişmediği sürece dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ettiğim ders mali analiz hocanın notu çok kıt bilginiz olsun

arkadaşlar merhaba, geçen sınavda denetim vergi ve muhasebe derslerini verdim. kendimce bir yol belirledim ve bu sınavda sadece meslek hukukundan giricem,
sonraki sınav için de kalan diğer dersleri halletmeye bakıcam.
arkadaşlar ne kadar yararlı olur bilmiyorum ama ben meslek hukuku için bir analiz yaptım ve en çok soru çıkan konuları belirledim.
yaptığım bu duruma göre birlik ve odanın organları ile disiplin cezalarından bayağı soru geliyor.
zaten sınavda 5 soru var. bu konulardan iki soru gelse ve diğer sorulardan yarım yamalak bişey yapılsa hemen hemen geçilir.
ben bu şekilde bi çalışma yapıyorum. diğer konular içinde göz gezdiriyorum.
eğer sizlerinde bu şekilde bir çalışmanız veya çıkmasını tahmin ettiğiniz soru veya konular varsa paylaşmanızı bekliyorum.

SMMM Yeterlilik Kitabı

Arkadaşlar merhaba,

Elimde SMMM hazırlık kitapları var. İsteyen arkadaşa ücretsiz karşı ödemeli olarak gönderebilirim. Deha yayınlarının hazırlık kitaplarıdır. İlgilenen arkadaşlara duyurulur

Sınava ilk defa girecek arkadaşlara sınavla ilgili tavsiyem; sınava hazırlanırken kesinlikle geçmiş dönem sorularını sindirerek defalarca çözün, çünkü yıllardır yapılan bu sınavda artık farklı sorular sorma imkanı çok fazla değil, özellikle sözel derslerde bu hususa dikkat ederseniz rahat bir şekil de geçebilirsiniz.