Yıllık İzin Devri

Üyelik
18 Kas 2015
Mesajlar
6
Konum
istanbul
İstanbulda bir kamu hastanesinde taşeron firmaya bağlı olarak çalışan personel (herhangi görevlendirme vs yok) istifa edip yine istanbulda başka bir bölgedeki kamu hastanesinde başka bir taşeron firmasında işe giriyor.bu durumda personelin eski işindeki yıllık izin hakkı aynı şekilde yeni işyerine devrolur mu,yoksa sıfırlanırmı?
 
Önce çalıştığınız taşaron firma bir özel kuruluş. Daha sonra çalıştığınız ise ayrı bir özel kuruluş. Eğer ortakları aynı değilse izin hakkınız devretmez.Sıfırlanır.
 
Malisef sn.Nizam beye katılmak zorundayım:)
("malisef "diyorum,esasen böyle olmamalı,inşallah bundan sonra düzelir...)
 
Bu noktada,
54 cü madde(yıllık izin yönetmeliğinin,4 cü madde)nin son fıkrası,olayımıza ilişkin olarak y.izin kullanmaya müsaade etmez mi?
 
Son düzenleme:
Aralarında hiç bir bağ olmayan 2 firma ( örneğin Tofaş ile Renault ) arasında , herhangi bir şey ifade etmeyecektir Şeref bey.
 
Evet,bende sizin gibi düşündüm,haklısınız,
("aynı bakanlığa bağlı işyerleri ile aynı bakanlığa bağlı tüzel kişilerin işyerlerinde geçen süreler.................,işcinin yılllık ücretli izin hakkının hesaplanmasında göz önünde bulundurulur."hükmü çerçevesinde;
ortada sağlık bakanlığı na bağlı iki hastane var,çalışan kimse aynı ve buralarda geçen/geçecek hizmet süreleri de var,buraya kadar tamam,ancak işci sözkonusu bu bakanlığa bağlı işyerleri ile aynı bakanlığa bağlı tüzel kişilerin işyerlerinin işcisi değil,başkaca bir işverenliğin(yani taşeronun)işcisi olduğu için çalışanımızın bu durumuna mevzuat müsaade etmiyor,etmiyor AMA hakkaniyet ve adalet ilkesine de uygun düşmüyor desek yanlış olmaz!..bu durum tabiri caizse "üvey evlat"muamelesine benziyor!..:)yani ana kendi evladına salkım salkım üzüm veriyor,sıra üvey evla da gelince bir tane üzüm bile vermiyor,oysa o üvey evlat da o babanın evladı,neymiş efendim "ana"sı ayrıymış,bu sebeble üzüm yemesi uygun düşmüyor:))
 
Burada yapılacak tek işlem, ayrıldığı işyerinden, hak edipte kullanmadığı iznin parasını talep etmektir. İstifa ederek ayrılmış olsa bile izin hakkı ölmez.
 
........................bu durumda personelin eski işindeki yıllık izin hakkı aynı şekilde yeni işyerine devrolur mu,yoksa sıfırlanırmı?
Netice itibariyle bu olayda "devir" sözkonusu değil,önceki işverenlik(hastane)ki hizmet süresi dikkate alınmaz/alınmıyor,"sıfırlanma"noktası ise sabit kalır,yani eğer ileride aynı işvrene bağlı olarak burada(önceki hastanede)tekrar çalışma durumu olursa, bu defa buradaki sabit/kalan bahsekonu süre y.izin yönünden dikkate alınır.

Burada yapılacak tek işlem, ayrıldığı işyerinden, hak edipte kullanmadığı iznin parasını talep etmektir. İstifa ederek ayrılmış olsa bile izin hakkı ölmez.
evet haketmiş ise alır ama hak kazanmamış ise o hizmet süresi orada durur.

İşi uzatmak istemiyorum ama(konu konuyu açıyor)
ayni işci önceki hastanede çalıştığı aynı işverene(taşerona)ait veya bağlı başka bir işyerinde işe başlar ise y.izin yönünden önceki hastanede çalıştığı süreler bu defa dikkate alınır.
 
Bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederim, kafamdaki bu tezatlık netleşmiş oldu. Sonuç olarak bir ortaklık, bağlılık ilişkisine bakılacak
 
Üst