Yıllık izin

Ynt: Yıllık izin

ibrahim1979 ' Alıntı:
keremcem ' Alıntı:
ibrahim1979 ' Alıntı:
Hafta içi çalışmış cumartesini izin ve Pazar günüde hafta tatili olarak hak etmiş bir personelin ilk iş günü Pazartesi günüdür.

Saygılar
Kızmayın ama hemen :)

Haklısınız,
ilk iş günü pazartesi, ilk izin günü cumartesidir :)
:) madem ki izin günümden düşeceksiniz, o zaman hafta içi fazla çalıştığım sürelerin %50 fazla mesai farkını sizden alırım:)

Bu konuda size katılmıyorum.Forumda diğer konularda yorumlarınızı ilgiyle okuyorum.
Saygılar
Hafta içi fazla çalışmanız olursa ( 45 saati aşan :) ) elbette alabilirsiniz.

[/quote]
Hafta içi fazla çalışmanız olursa ( 45 saati aşan :) ) elbette alabilirsiniz.

[/quote]

Haftaiçi fazladan 7,5 saat çalışıyorum.Madem ki cumartesi günüde iznimden düşeceksiniz.Kanuna göre iş günü diyorsunuz.O zaman iş günü olduğuna göre işyerini açmalısınız.İş gününde bende gelip cumartesi günü 7,5 saat çalışırım.Hafta içi çalıştığım 7,5 saat mesai içinde %50 fazla mesaimi alırım.İzinde kullanmak için ufakta olsa cep harçlığı yaparım:)

Bence bu konu yeteri kadar tartışıldı. Nokta koyalım isterseniz. :)

Ben sonuç olarak 6 gün hesaplayıp personele imzalattım. İlk ctesi pazarı zaten önceki hafta 5 gün çalıştığı için haketmişti. Sonraki ctesi gününüde izine dahil ettim, pazar günü hafta tatili olarak değerlendirildiği için onu düşmedim. sonuç olarak 6 gün izinli saydım.

02/07/2011 tarihinde izine çıkan birisi 14 gün izin kullanınca iş başı tarihi 20/07/11 olarak hesaplıyorum(c.tesi-pazar çalışılmayan işyerinde) doğru mudur?

stajyer32 ' Alıntı:
Ben sonuç olarak 6 gün hesaplayıp personele imzalattım. İlk ctesi pazarı zaten önceki hafta 5 gün çalıştığı için haketmişti. Sonraki ctesi gününüde izine dahil ettim, pazar günü hafta tatili olarak değerlendirildiği için onu düşmedim. sonuç olarak 6 gün izinli saydım.

02/07/2011 tarihinde izine çıkan birisi 14 gün izin kullanınca iş başı tarihi 20/07/11 olarak hesaplıyorum(c.tesi-pazar çalışılmayan işyerinde) doğru mudur?
Hala doğrumudur diyorsun arkadaşım.Sen sordukça yorumlar uzayacak ve Nizam hocam bize fırça atacak artık. :)

C.tesi çalışılacak süre hafta içi 5 gün içinde çalışılarak c.tesi çalışılmıyor ise izin başlangıcı 02/07 olamaz. Yıllık izin başlangıcı olarak 04/07/2011 tarihini 1. gün olarak hesaplamalısınız. Bu durumda son izin günü 19/07/2011 işe başlama tarihide 20/07/2011 olur.
Bu arada c.tesi çalışması yerine p.tesi ve salı günü çalışması gerekirken izinde geçtiği için işv. alacaklı olur. ;D

stajyer32 ' Alıntı:

İŞÇİLERİN İZNİ
İşçilerde izin olayı, buna hak kazanabilmeye bağlı. İşçinin, yıllık ücretli izne hak kazanabilmesi için en az bir yıl çalışmış olması gerekiyor. Bir yıldan az çalışanın izin hakkı yok.
Yıllık izin hakkı hizmet süresi;
- 1-5 yıl olanlara (5 yıl dahil) 14 gün izin hak ediyor.Yıllık ücretli izin süresi, işveren tarafından bölünemiyor. Ancak, tarafların onayı ile bir bölümü on günden az olmamak üzere en çok üçe bölünebilir.Siz 1 hafta izne karşılık 6 gün izinden düştünüz.Personelin 8 günü kalmıştır.İşverenler kanunlarda işçiye verilen en az tutarları en fazla verilmiş hak gibi görürler.Kanunlara göre 8 gün izin kullandıramazsınız.2 gün daha ekleyip 10 gün izin kullandıracaksınız.İşvereniniz 16 gün izin veririm derse sorun yok.Beni neden uyarmadınız da diyebilir.İş hayatında çok şeylerle karşılaşıyoruz.2-3 gün izin alırlar çok defa yıllık izinden düşün derler.Birde onların muhasebesini tutarız.Bizim personel de aynı tekliflerle geliyor.Bizde personelin izinlerini istediği zamanlarda kullandırıyoruz.Resmi yıllık izin formunu ve yıllık ücretli izin kayıtlarını, izne hak ediş tarihlerine göre serbest zamanlarda kullanmış gibi gösteriyoruz.

g705 ' Alıntı:
Yazdıklarımı okumuyorsunuz galiba, baştan sona bir kez daha okuyun.
Forumda daha önce bu konuda duayenlerin yazdıklarını okuyun. Sizden başka c.tesi gününün yıllık izin günü olmadığını yazan var mı? Hatta bölge çalışma müd. iş müfettişlerine danışın.

"""C.tesi çalışılacak süre hafta içi 5 gün içinde çalışılarak c.tesi çalışılmıyor ise izin başlangıcı 02/07 olamaz. Yıllık izin başlangıcı olarak 04/07/2011 tarihini 1. gün olarak hesaplamalısınız. Bu durumda son izin günü 19/07/2011 işe başlama tarihide 20/07/2011 olur.
Bu arada c.tesi çalışması yerine p.tesi ve salı günü çalışması gerekirken izinde geçtiği için işv. alacaklı olur. """

Bu yazıyı yazarken bölge çalışma müd. iş müfettişlerine danıştınız mı? merak ettim.