personel maaş programı

YMM lere muafiyet tanındı

Ynt: YMM lere muafiyet tanındı

:D
İlan edilen haberin ilk cümlesine mi yorum yapsam, ikincisine mi karar veremedim. >:(
Hangi çelişkili açıklamayı ele alsak ? Neyse, bilmesi gerekenler zaten artık biliyor diyelim :)

Bugün "ayrımcılık" diye eleştirdiği durumu, bir gece yarısı gönderdiği smslerle kutlayan, yaptığı lobilerle destekleyen bir oda!!!

Yeterlilik sınav arifesinde çok büyük moral oldu... Hadi hayırli işler, bol güneşler...

ZİNDAN ' Alıntı:
Bugün "ayrımcılık" diye eleştirdiği durumu, bir gece yarısı gönderdiği smslerle kutlayan, yaptığı lobilerle destekleyen bir oda!!!

umarım oda seçimlerinde bu yapılan haksızlıklar aklımıza gelirde ona göre oy kullanırız

394733 ' Alıntı:
ZİNDAN ' Alıntı:

umarım oda seçimlerinde bu yapılan haksızlıklar aklımıza gelirde ona göre oy kullanırız
+1

Üyelerini 10 yıllık ve altı diye sınıflayarak ayıran bir oda şimdi ayrımcılık bitti diyor. Cep telefonundaki mesaj hala duruyor yapılan haksızlık giderilecek 10 yıllık smmm lerde bağımsız denetim belgesi alacak diyor. Oda seçimlerine kadar silmeyeceğim artık bu saatten sonrada meslekdaşlar oylarını 25 yıl sonra inşallah bu sefer bilinçli kullanırlarda şu çektiğimiz çileden kurtuluruz.

ZİNDAN ' Alıntı:

Önemli Duyuru!
Bağımsız denetimde yapılan ayrımcılık geri çekilmiştir.

Bağımsız denetimde SMMM'lerin yetkilerini yok sayarak yapılan ayrımcılık torba yasa görüşmelerinde verilen bir önerge ile geri çekilmiştir.

Buna göre bağımsız denetçilerde yetkilendirme meslek mensubu olanlar arasından kamu gözetimi kurumu tarafından yapılacaktır.

http://www.istanbulsmmmodasi.org.tr/html.asp?id=12472

Herşeyde bir hayır vardır.
Bütün bu olanlardan sonra İsmmmo' nun, Türmob' un nasıl bir yanar döner olduğunu görmüş olduk.
Bu süreçte herkes safını, düşüncesini, amacını belli etmiş oldu.
Benim zaten şüphem yoktu ancak, çoğu meslek mensubu da anlamıştır umarım artık...

Hayırlı olsun.

anlamadığım konu bu bizim için iyimi kötümü valla kafam karıştı.
Yani SMMM lerede yetkimi verecekler veya Bizim gibi çaylak SMMM ler saf dışımı

Tebdilli mekanda ferahlık vardır demiş atalarımız. 25 yıldır aynı yerde kalan adamdan hayır beklemek bence hayalcilikten öteye geçmez ha bu saatten sonra hala ben bu adamlara oy veririm diyen varsada yarın öteki gün vuk mük 355 e bağlanmış yeni bir angarya çıktığında orda burda ağlamasın
Mükellef bildirimi geldi ne oldu Yahya ne açıklama yaptı bu angarya değildir 100 TL ücreti var dedi hangimiz 1170 TL cezası olan bir bildirim için o 100 TL yi mükelleften tahsil edebildi. Oda başkanı bu angaryadır diyeceğine 100TL makbuzunu kesmeyenleri takip edeceğiz demedimi gidin bakın diğer forum sitelerine elemanı vermeyi unutan, yapıpda onaylamayı unutan yok şubeyi unutan bir sürü meslekdaş var şimdi maliye alayına 1170 TL cezayı kitleyecek hakkımızı savunması gereken adamlar tersine bize yükleniyorlar bizim halimizden anlamıyorlar yada anlamamazlığa getiriyorlar.
Biz mükellefle anlaşırken senin kdv ,muhtasar ba-bs şukadar diye anlaşmıyoruz adamlara ortalama bir fiyat belirliyoruz şimdi aynı adama ben şunu bildiricem ver 100 TL diyemiyoruz hoş bunu oda yönetim kurulunda olanların kendileride diyememiştirde neyse bugün başımıza ne geliyorsa bu adamlar yüzünden geliyor Türkiye eski Türkiye değil ancak 25 yıldır bu adamlar aynı adamlar ha bu saatten sonrada bu adamlar başımızda kalırsada tekrar ediyorum kimse angarya diye ağlamasın kimse mük 355 den büroyu kapattım haciz geldi yada mükellefle karakolluk oldum diye ağlamasın çünkü müstahak kardeşim

10 yıl saçmalaığını savunan odanın ne iki yüzlü ve fırsatçı olduğunu,
TBMM de bazı grupların, gözü dönmüş şekilde yasamayı rant aracı olarak kullandığını ve bazı milletvekillerinin de buna alet olduğunu,
nurettin canikli ve ekibinin, bizler bu kadar tepki göstermeseydik, denetim alanını ymmm ve kamu denetçilerine (nurettin caniklide ymmm) nasıl peşkeş çekebileceğini, tepkiler gelince geri adım attıklarını, kör tuttuğunu öper mantığı ile hareket ettiklerini,
türmob un benim gözümde ve bir çok meslketaş gözünde itibarının bittiği,
trajıkomik bir süreç içinden geçerken, nerdeyse sen 10 yıllıksın ben 6 yıllığım, nası sana ayrıcalık gösterirler mantığı ile meslektaşların ayrım noktasına düştüğü,
berbat bir süreç yaşandı

diğer meslektaşlarımı bilemem ama mükellef bildirimiyle ilgili tutarı %90 tahsil ettik.hatta bizden talep edilen angarya bilgileri bir tahahhütname ekinde mükelleflere yolladık.bu bilgileri bildirmediğimiz takdirde mükerrer 355. madde gereğince şu kadar ipc kesileceğine dair...gerekli bilgileri form haline getirip kendilerinden yazılı imzalı talep ettik.yanlış yada eksik bilgiden kaynaklanan sorumluluğun kendilerine ait olduğunu belirterek tabii..onlar formu doldurdu - ücreti mukabili- biz de hazır bilgileri sisteme yükledik.

bu süreç hepimize ismmmo ve türmob un gerçek yüzünü gösterme fırsatı verdi.bu olanları unutmamalı ve unutturmamalıyız.

MESLEK MENSUPLARININ EĞİTİMİNE İLİŞKİN DUYURU

660 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Uyarınca Yetkilendirilecek Meslek Mensuplarına İlişkin Eğitim Programı Duyurusu

660 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca Kurumumuzca yetkilendirilecek meslek mensupları için eğitim programı düzenlenecektir. Program, yapılan protokol çerçevesinde Kurumumuz gözetiminde Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yürütülecektir. Eğitim programına ilişkin detaylar yakında duyurulacaktır.

kcoskun82 ' Alıntı:
diğer meslektaşlarımı bilemem ama mükellef bildirimiyle ilgili tutarı %90 tahsil ettik.hatta bizden talep edilen angarya bilgileri bir tahahhütname ekinde mükelleflere yolladık.bu bilgileri bildirmediğimiz takdirde mükerrer 355. madde gereğince şu kadar ipc kesileceğine dair...gerekli bilgileri form haline getirip kendilerinden yazılı imzalı talep ettik.yanlış yada eksik bilgiden kaynaklanan sorumluluğun kendilerine ait olduğunu belirterek tabii..onlar formu doldurdu - ücreti mukabili- biz de hazır bilgileri sisteme yükledik.

İyi üstat siz halinizden memnunsanız sorun yok imzalatabiliyorsanız arada birde ba-bs ler içinde muafiyet imzalatında cezalar geldiğinde sorun yaşamayın yada vergi mükellefiniz yanıltıcı ve sahte belge gönderdiğinde siz anlamadan (ki artık nasıl anlayacaksınız orasıda ayrı )kaydedinde sonra mükellefle beraber cezalara ortak olun en son arkadaşıma sigorta poliçesini ba da bildirmediği için bile ceza kestiler neye istinaden kıçıkırık bir tebliğe dayanarak hadi adalet bakanlığı gitsinde o tebliğin farklı versiyonunu gene cezaya bağlayacak avukatlara çıkarsın bakalım baro ne yapıyor yada eczanelere çıkarsın eczacılar odaları ne yapıyor benim gördüğüm herkes birşey yapıyor ancak bizimkiler hiçbirşey yapmıyor mük 355 ve aracılık ve sorumluluk sözleşmesi smmm bürolarına koyulmuş bir bombadır mükellefinize bir vergi cezası gelsinde size rücu etsin sonrada sorumluluk sözleşmesi var ben bilmem muhasebecim yapmış desin hadi bakalım aklayın kendinizi aklayabilirseniz.
Şuanki yönetimde herşey bizim aleyhimize resmen mayın tarlasında tarım işiyle ekip biçerek para kazanmaya çalışıyoruz.

Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili olarak 3 Temmuz 2012 tarihindeki TBMM Beşinci Oturumunda aşağıdaki karar alınmıştır.
13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun geçici 6'ıncı maddesinin dördüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır. Yürürlükten kaldırılan madde aşağıdaki gibidir.
"(4) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla, 1/6/1989 tarihli ve 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununa göre yeminli mali müşavirlik hakkını kazanmış olan meslek mensupları ile mülga 3143 sayılı Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile 6762 sayılı Kanun hükümlerine göre ticaret şirketleri nezdinde denetim yetkisine en az on yıldır sahip olanlar, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunca öngörülen eğitimi tamamlamış olmaları hâlinde sınav veya başkaca bir şart aranmaksızın bağımsız denetçi olarak yetkilendirilir

biz YMM düşmanı değiliz. Ancak en az %70 i hayatında şirket defteri bile tutmamış, beyanname vermemiş yani mesleğin en temel işlemlerini yapmamış devlet kurumlarında 10 yılını doldurup hiçbir sınava girmeden mesleğimizin en üst mertebisine haksız bir şekilde tepeden inen bu zümre SMMM leri mesleğin hamalı olarak görmüşler, TÜRMOB yönetiminde ise kötü niyetle ve haksızca mesleğin sadece %5 i ne denk gelen sayılarına rağmen coğunluğu kendilerine almışlar ve son olarak TTK bağımsız denetiminde de YMM Odaları meslek örgütlerinden bağımsız hareket edip kulisler yapmış ve nihayetinde kendilerine muafiyet tanınmasını 3 günlüğüne sağlamışlardır. Yanlış hesap Bağdat tan dönmüştür. Başta bu son değişiklikte YMM lerin muafiyeti için büyük çaba harcayan AKP Grup Başkanvekili YMM Nurettin Canikli olmak üzere tüm YMM Odalarını ve onların yönetimde çoğunlukta oldukları TÜRMOB u protesto ediyorum. İSMMMO yönetimini ise şu 10 yıl olayındaki ikiyüzlülüklerinden ve meslektaşlarımız ve mesleğimiz lehine hiçbir yasal iyileştirmeyi sağlayamadığından odayı siyasetin tarafı yapıp baskada bir iş yapmadıklarından biraz onurları varsa derhal istifaya davet ediyorum. Başlangıç olarak sayın YMM üstadların şu Karşıt İnceleme Tutanakları için SMMM lere ücret ödemelerinden başlayarak bazı düzeltmeler yapılmalı herkes haddini bilmelidir. Meslekten gelen üstadlarında öncelikle baskalarının adı altında muhasebe bürosu işletmeyi bırakmasının sağlanması elzemdir.

Arkadaşlar 10 yıllık smmm ve ymm lere sınavsız geçiş hakkı var mı odadan öyle olacağına dair bi duyum aldık.Dünde sayın Kızılot büyük ihtimalle öyle olur dedi cevaplarınızı bekliyorum saygılar...

Bence olay bir netleşsin, Şükrü kızılotun bu olaydan haberi olduğunu bilmiyoruzki, hemen bence hüküm vermeyelim Üstad

anlamadım vergi cezası Şükrü Hocaya mı kesilmiş?

Bu Şükrü Kızılot, FBI yada MOSSAD ajanı felan bile olabilir valla.Tırsmaya başladım... 8) 8) 8)