personel maaş programı

YMM lere muafiyet tanındı

Ynt: YMM lere muafiyet tanındı

Kalır, kalır, bi 25 yıl daha... Oy oranı da nerdeyse %80-85 civarındaydı hatırladığım kadarı ile...
Nasıl bir birliktelik ise...Alternatif olmadığı için birazda...

Son söz, bizlere geçmiş olsun arkadaşlar, her zamanki gibi....

Sayın Stonhand ve Zindan Üstadlar,
Sizce, tepki için yapabileceğimiz birşeyler olabilir mi?

tepki için ne yapılabilirki ismmmo nun sitesinde yada türmobun sitesinde hiçbir açıklama yok yani türmobda ismmmoda durumdan memnun buna yapılacak tek şey anayasa mahkemesine götürmek ama arkadaş ortada öyle bir pislik varki muhalefet partisindeki ymm ile hükümetteki ymm birlikde bu maddeyi çıkardılar yani danışıklı dövüş yaptılar bu maddeyi anayasa mahkemesine kim götürecekchp li ymmler buna karşı çıkmazmı çıkar, şurda yasanın yürürlüğüne 2 gün kalmışken bu adamların yaptığı şeyin türkçede bile kelime olarak hiçbir karşılığı yok.

stonhand ' Alıntı:
tepki için ne yapılabilirki ismmmo nun sitesinde yada türmobun sitesinde hiçbir açıklama yok yani türmobda ismmmoda durumdan memnun buna yapılacak tek şey anayasa mahkemesine götürmek ama arkadaş ortada öyle bir pislik varki muhalefet partisindeki ymm ile hükümetteki ymm birlikde bu maddeyi çıkardılar yani danışıklı dövüş yaptılar bu maddeyi anayasa mahkemesine kim götürecekchp li ymmler buna karşı çıkmazmı çıkar, şurda yasanın yürürlüğüne 2 gün kalmışken bu adamların yaptığı şeyin türkçede bile kelime olarak hiçbir karşılığı yok.

Bu İSMMMO başkanının bizim paralarımızla o lüx makam arabasına binmeye, deri koltuklarla kaplı odada oturmaya hakkı yok...

Odayı ele geçirmişler bir kere...
Kendi çiftlikleri gibi kullanıyorlar...

Bence gene de şükretmeliyiz ya denetçiliği de özel smmm de olduğu gibi dağıtsalardı eskiler alır bize de ekmek çıkmazdı şimdi hiç olmazsa çalışıp alma imkanımız var.İlkokul mezunu smmm ler denetçi olamayacak hiç olmazsa.Daha önce de yazdığım gibi ymm lerede sınav olmalı ama kesinlikle sınav olmalı haybeden denetçi olmamalı kimse.

bizim izsmmmo odasıda aldığı 50.-TL ile binalarını yenileyecek..
ne güzel dimi..

boi_uns ' Alıntı:
Bence gene de şükretmeliyiz ya denetçiliği de özel smmm de olduğu gibi dağıtsalardı eskiler alır bize de ekmek çıkmazdı şimdi hiç olmazsa çalışıp alma imkanımız var.İlkokul mezunu smmm ler denetçi olamayacak hiç olmazsa.Daha önce de yazdığım gibi ymm lerede sınav olmalı ama kesinlikle sınav olmalı haybeden denetçi olmamalı kimse.

kardeş mu ymmlerin %10-20 si sınavla olmuştur geriye kalanı gelirler idaresinden emekli olup ymm li başlıyor.hani avrupa birliği normlarında ymm yoktu ne oldu şimdi buyrun cenaze namazına...

her şerde bi hayır vardır arkadaşlar, paniklemeyelim bence...
türmobun acziyeti, bi işe yaramadığı görüldü ve test edildi artık....belki bu olumsuz sonuç yeni bir mesleki örgütlenmeye neden olabilir
ikincisede inanın smmmlere yetki verilse idi toplama ilkokulundan lisesine kadar bi sürü yerden mezun olanlar ile hertürlü madrabazlığı kendine meslek edinmiş smmm ler denetim piyasasını smmm piyasasına çevirirlerdi..berabt olurdu yani emin olun, şimdi nitelikli cmeslektaşlar biraz daha sabırlı olsunlar (bende dahil ve akıl vermek amacı ile değil tabi) , sınavla denetçi alınacaksa sınavı geçer yetkiyi alırız o zaman kadar sistem yerine oturmuş olur, tabi tek olumsuz tarafı pastanın büyük bölümü de gitmiş olur...
üzücü bir durum, yeni bir alan kaybedilmesi değil üzücü olan benim açımdan, yani ruhsatımın böyle şamaroğlanına çevirilmesi...demekki hakketik...

şuan site de sessiz kalmayacağız diye kısabir açıklama var, be kardeşim atı alan üsküdara geçti bundan sonra neyin mücadelesini vereceksin.
bazı arkadaşlar lise mezunu smmm olursa olacağı buydu diyor doğru ama yetersizlik ymm lerde yok mu basit muhasebe kaydını bilmeyen ymm var.
bu işin hakkaniyeti eşit şartlarda sınav yapıp başarılı olanın bu işi yapmasıydı.

Kesinlikle haklısınız ymm ler de sınava tabi tutulması gerekir bunu birçok ymm de kabul ediyor.Çoğu vasıfsız ama dediğim gibi hiç olmazsa Allah nasip ederse bizler sınavla alacağız.Bi seviye olacak saygı olacak tekrar diyorum ya özel smmm ler gibi olsaydı ya herkese sınavsız verselerdi.
Bakın size bizzat yaşadığım bi olayı anlatayım.oda başkanı bilgi ve eğitim amacı ile geldiğinde bizim gibi zorlu şartlarda almış bi smmm arkadaş oda başkanımıza 'başkanım bu denetim süreci de özel smmm gibi mi olacak?' diye sordu.Başkan da 'bizde bunun için uğraşıyoruz' dedi :)

arkadaşlar öncelikle 30 yıldır istanbul smmm odasına çöreklenmiş kişileri
ordan hep birlikte oylarımız ile yollamamız lazım açıkcası ben önümüzdeki seçimde oyumu yahya arıkanın karşısında
duran kişilere vereceğim,düşüncelerim uyuştuğu için değil artık ordan bu adamların temizlenmesi gerektiğini
düşündüğüm için,adamlar odadan emekli olcaklar böyle birşey varmıdır dünyada..

birde şunu söylemek istiyorum arkadaşlar lütfen ymm ler hakkında atıp tutmayalım,çok basit bir ünvanmış gibi
çoğu arkadaşımız atıp tutuyor,tamam içlerinde çürükleri var ama ymm olmak öyle kolay değil,şu an piyasadaki
ymmlerin çoğu eski hesap uzmanı,dalga geçmeden önce geçmiş hesap uzmanlığı sorularına bir bakın öyle konuşun

cumhurbaşkanın veto etme olasılığına karşı cumhurbaşkanına hep beraber mail atsak

türmob bişey yapamadı bari biz bişeyler yapalım

Cumhurbaşkanı asla geri çevirmez. Boşun çeneneizi elinizi yormayın. ::)

Anlamadığım şey,
Özel smmmlere Yahya arıkan mı verdi bu hakkı da ona verip veriştiriyoruz ,
Mutlaka yanlış işleri var çok düzgündür diye savunacak değilim,ama direkt kendisine bununla kızmak çok mantıksız bence
Kayseri oda başkanına İzmir, Muğla,Tekirdağ,Denizli vs.. hepsine kızalım o zaman neden kızmıyoruz ?
Bu arada kendisini tanımam etmem oy vermişliğimde yok sadece bunları; iş çok fazla siyasi duruma sokulduğu için ve bazı çevreler tarafından sırf siyasi görüşü nedeniyle sevilmediğini, bertaraf edilmek istendiğini bildiğim için yazıyorum bu yüzden kimse kimsenin gazına gelipte adam hakkında verip veriştirmesin , çünkü malum ülkemizde çok fazla lobi oluşturulup birilerinin infazına karar veriliyor,
Normalde de bu sitede kimsenin gıyabında konuşulmasına müsaade edilmezdi kurallara aykırı diye? İstanbul oda başkanı bu kuraldan muaf galiba?
Birde burada YMMlere verilen yetki içinde ne yapması gerekirdi sizce odanın ?mutlaka çabalamalı tabiki,uzaktan seyre dalsın demiyorum ama nereye kadar engel olabilir sizce ?nereye kadar durdurabilir?
Yasayı meclisten geçirenlerden kaç tanesi YMMdir acaba, yada kaç tanesinin çok çok iyi YMM tanıdığı vardır da kıyak geçmek istemişlerdir , büyüktür bu rakam eminim..
Bunları da göz önünde bulunduralım bence gıybet etmeden önce..

Yahya Arıkan herşeyi ben yaptım edası ile hareket ettiği için oda imkanlarını kullanarak propaganda yaptığı için, oda kayıtları için verdiğim telefon numaramın çağdaş muhasebeciler birliği reklam mesajlarında kullanılmasına imkan verdiği için benim gibi azınlık bir grubun antipatisi olması doğaldır.

Türkiyede halen parlementer sistem geçerlidir. Bu demektir ki yasaları TBMM yapar. Meclisin çalışma şekli de komisyonlarda şekillenir.
Zaten çok büyük ölçüde nerdeyse her yasayı Sn Başbakan belirliyor. O nedenle odalara fazla yüklenmeyin.

nguroy ' Alıntı:
Türkiyede halen parlementer sistem geçerlidir. Bu demektir ki yasaları TBMM yapar. Meclisin çalışma şekli de komisyonlarda şekillenir.
Zaten çok büyük ölçüde nerdeyse her yasayı Sn Başbakan belirliyor. O nedenle odalara fazla yüklenmeyin.

yüklenmeyelim.
Kıbrısta toplantılar yapsınlar
yüklenmeyelim
aidatları artırsınlar, yardım fonu nu bina yenilemek için kullansınlar
yüklenmeyelim 1989 dan beri bize kattıkları(katamadıkları) için
yüklenmeyelim
siyasi partilerin arka bahçesi oldukları için
yüklenmeyelim
uyduruk sınavlar yapıp özel smm özel ymm gibi ünvanlar icat ettikleri için
yüklenmeyelim
madde 355 e göre kesilecek cezalara eyvallah dedikleri için
yüklenmeyelim
Kendi müşteri(mükellef) portföyleri azalacağından için her kobiye bir mali müşavir istemedikleri için
yüklenmeyelim
300 defter tutmayı yasaklamadıkları için

daha sayayımmı? NGUROY
saygılarımla....

yahya ya nedenmi kızdık yahya bizi arkadan vuran birlikle beraber olduğu için kızıyorum hadi birliği anladık ymm vesayeti var ymm lere yapılan her kıyak birlikteki ymm lerin işine yarıyor ama arkadaş sen bari birlikle beraber olup biz sınav istemiyoruz sınavın adını bile anmayın dersen, her ruhsat töreninde dağın arka yakası hikayesini anlatıp bu meslek bağımsız denetimle şöyle olacak böyle olacak deyip millete umut verirsen , yıllardır şu meslek için hiçbir şey yapmayıp birde üstüne bu mesleği biz bu hale getirdik dersen işte ozaman benim kızma hakkım doğar.
Yahya bugün istanbulun odasının başkanı yani istanbulun başkanı demek Türkiyede söz sahibi lobi sahibi biri demek şuan başbakan zamanında istanbulun belediye başkanıydı unutmamak lazım.

Zamanında nisbi sistem dendi türmobun ayağına basıldı ne oldu hatırlayın bakalım bir düşünün ama iyi düşünün türmob başkanıyla beraber yahya gitti cumhurbaşkanının yanına çıktı şimdi ne olacak bakalım yahya gene cumbabanın yanına çıkacakmı yoksa eşiyle beraber kutlamamı yapacak malum bugün eğitim sertifikalarını aldık atında nail sanlının imzası var (kendisi YMM) yahya arıkanın imzası var (eşi YMM) nisbi sistem denince ayağa kalkanlar şimdi yedi uyurlar

Forum Kurallarından;
- Forum?da kaba, hakaret içeren, yanlış, tehdit içeren, dil, din, ırk, diğer kullanıcıların kişilik haklarını ihlal edici, cinsel öğeler içeren, TC yasalarını çiğneyen mesajlar yazmak kesinlikle yasaktır. Bu başlıkları açan kullanıcılar uyarılarak, açtığı konu silinecektir. Bu kuralın 2. bir ihlali söz konusu olursa moderatörler tarafından üyelik iptali yapılacaktır.

Eleştiri pek ala yapılabilir.

Ben Smmm' yim, İsmmmo' ya üyeyim, aidat veriyorum.Oda niye var, meslek birliğini sağlamak, düzenlemek, haklarımızı korumak vs.vs...
Ben odayı eleştirmeyeceğim de kimi eleştireceğim.
Benim hakkımı savunmasını bilmiyorsa yapmasınlar bu işi, siyaset uğruna, koltuk sevdasına (25 yıl), birileri ile savaşıyorlar.Arada biz meslek mensupları ayaklar altında eziliyoruz.

Aklıma bazen hükümet sırf Yahya Arıkanı devirmek için bu iş yüklerini çıkararak üyelerinin gözünde değer kaybettirmeye çalışıyor bile olabilir diye düşünmeden edemiyorum.

Bu böyle gitmezz...