personel maaş programı

YMM lere muafiyet tanındı

Ynt: YMM lere muafiyet tanındı

şulem01 ' Alıntı:
Dün buarada bazı şeyler yazmıştım ve herkes üstüme gelmişti.
Nedense 10 yıllık smmm deneyimini hiçe sayıyorlar.
ben 2005 ve öncesinin iyi bir şekilde eğitimden geçmesi gerektiğini söylediğimde elma armut misali bebek öyküleri anlatıyorlardı.
85 bin smmmnin içinde eminim 55 bini 10 yıldan fazla deneyime sahiptir ve 55 binin 35 bini serbest muh. olarak özel smmm sınavıyla ticaret lisesindeki muhasebe öğrencilerine bile sorulmayacak basit sorularla smmm olmuşlardır.
Bakalım siz sustukça desteksizce ölümsüz smmler her daim bu işin kaymağını yer.
Gelde 3 yıl staj yapmak için staj başlatma sınavında dosya yakanların o sınavı kazanıp yeterlilik sınavında dosya yakanların haline veya kazanıp smmm olmak için ödenen paraların...
kimse ses çıkarmıyor ama 10 yıllık smmm denetimi dendiğinde uçu kendilerine dokununca hepsi bir yandan sallıyor yönetime...

Bu davul bu tokmakla olmaz arkadaşlar...
Dünkü yazınızı da okudum. ama yazacak fırsatım olmadı. Sorunları herkes görüyor niye kimse oda ve Turmob Temsil sistemi, seçim sistemini değiştirmek için birşey yapmıyor?
- neden 20 yıldır aynı adamlar yönetimleri parsellemiş?
-turmob disiplin kurulu kararlarına göz atınca göreceksiniz; ceza alanlar hep Sm ve ruhsat numarası küçük olanlar, yönetime ve turmoba yakınsanız ceza almaz yada kınama gibi küçük cezalarla kurtulursunuz.cezaya itiraz eden üye savunma vs gibi sebeplerle aynı suçu işlemeye devam ediyor.
-peki biz genç meslektaşlar ne yapıyoruz.?

sorunları herkes görüyor kimse birşey yapmıyor !!!bir şey yapan varsa desteklemeye hazırım.
saygılar...

DOKUZEYLÜL ' Alıntı:
şulem01 ' Alıntı:
Dün buarada bazı şeyler yazmıştım ve herkes üstüme gelmişti.
Nedense 10 yıllık smmm deneyimini hiçe sayıyorlar.
ben 2005 ve öncesinin iyi bir şekilde eğitimden geçmesi gerektiğini söylediğimde elma armut misali bebek öyküleri anlatıyorlardı.
85 bin smmmnin içinde eminim 55 bini 10 yıldan fazla deneyime sahiptir ve 55 binin 35 bini serbest muh. olarak özel smmm sınavıyla ticaret lisesindeki muhasebe öğrencilerine bile sorulmayacak basit sorularla smmm olmuşlardır.
Bakalım siz sustukça desteksizce ölümsüz smmler her daim bu işin kaymağını yer.
Gelde 3 yıl staj yapmak için staj başlatma sınavında dosya yakanların o sınavı kazanıp yeterlilik sınavında dosya yakanların haline veya kazanıp smmm olmak için ödenen paraların...
kimse ses çıkarmıyor ama 10 yıllık smmm denetimi dendiğinde uçu kendilerine dokununca hepsi bir yandan sallıyor yönetime...

Bu davul bu tokmakla olmaz arkadaşlar...
Dünkü yazınızı da okudum. ama yazacak fırsatım olmadı. Sorunları herkes görüyor niye kimse oda ve Turmob Temsil sistemi, seçim sistemini değiştirmek için birşey yapmıyor?
- neden 20 yıldır aynı adamlar yönetimleri parsellemiş?
-turmob disiplin kurulu kararlarına göz atınca göreceksiniz; ceza alanlar hep Sm ve ruhsat numarası küçük olanlar, yönetime ve turmoba yakınsanız ceza almaz yada kınama gibi küçük cezalarla kurtulursunuz.cezaya itiraz eden üye savunma vs gibi sebeplerle aynı suçu işlemeye devam ediyor.
-peki biz genç meslektaşlar ne yapıyoruz.?

sorunları herkes görüyor kimse birşey yapmıyor !!!bir şey yapan varsa desteklemeye hazırım.
saygılar...

Ben Belgemi aldığım gün bir toplantıda bunları tek tek sayacağım.

Utanmadan yüzüme bakacaklar.

Hatta bulunduğun şehirde 1.300den fazla mali müşavir var hepside benimle dalga geçecek ama olsun ben bu ilki yapacağım ve boyun eğmeyeceğim.

Bu belge ilk başlarda olsun diyerek alacağım belgeydi şimdi olmasada olurlardayım.

çünkü meslek örgütünde kurumsallaşma yok üyeler hep rant peşinde.

kimse bir birinin işine gelişimine destek olacak yönde değil.

Ben bir stajerim emin olun benim gibi stajer olanlar bu meslekte 20 yıldan daha fazla süre olanlardan daha çok yıpranmıştır odaların yaptıklarından.

Şimdi bu habere tepki gösterenler var ama nafile yasa geçecek ve yine eğitimsizler söz sahibi olacak.

verecekler 1.000 tl maaş genç nesile olum kızım canım yap iş yükü iş yükü...

soruyorum hangi biriniz bunca sene yanına stajer alıp tam maaş verdiğiniz.

hepiniz sömürüyorsunuz...

işte allahın sopası yok eskilerde sizi sömürüyor...

ya siz hala işin özünü anlamadınız..
10 yıllık smmm demek zaten ymm lik demek..

oradaki smmm yi kullanarak göz boyamaya çalışıyorlar..
oyuna gelmeyin..

"Değerli meslektaşım;
TTK?da yapılan son dakika değişikliği ile 84 bin serbest muhasebeci mali müşavire anayasal bir çalım atılırken, 4 bin yeminli mali müşavire sınavsız denetim hakkı verildi.
3568 sayılı meslek yasamızın denetim konusundaki açık hak tanımına karşın, bir kesime yaratılan "imtiyazı protesto etmek" ve "yanlıştan geri dönülmesi çağrısında bulunmak" için ister ekteki açıklamayı, isterseniz kendi oluşturacağınız bir metni son imzayı atacak Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül?e en yoğun şekilde iletelim.
Gelin hem hep birlikte protesto edelim, hem de dayanışma ve gücümüzü gösterelim?
Yahya Arıkan
Başkan

Haklılığımızı savunmak için Cumhurbaşkanlığı iletişim bilgileri twitter.com/cbabdullahgul
E-posta : [email protected]
ÖNEMLİ NOT: Protestolarınızı takip edebilmemiz için gönderinizi [email protected] adresine de yönlendiriniz
Faks : 0 (312) 470 13 16
Protesto metnine ulaşmak için burayı tıklayın."

Dün odanın bana attığı maillerden biri...
Ben münasip bir dille 10 yıl içinde mücadele ve dayanışma örneği göstemeleri gerektiğini söyledim...
[email protected] ye sizde mail atın...
Bu arada doğru yere mi mail attım ,mailimi görürlermi emin değilim!

Hala daha sınavsız herkese verilsin diyor...
Mevcut durumun sorumlusu "sınav istemezük" diye baştan beri bu şekilde bağıranlardır...
İki elim yakanızda...
Velev ki YMM + 10 yıllık SMMM + Bakanlık denetçileri muafiyet alsın KIYAAMET KOPACAK....Benden söylemesi....
Yedirtmiyecem lan size bu pastayı....
Göreceksiniz...

öyle kıyamet kopar yedirtmeyiz bu pastayı ile olmaz adamlar ahanda gözümüze baka baka çatır çatır yiyorlar

bunun için güçlü lobi yapmak lazım mecliste bizi düşünen bir iki milletvekili olması lazım

adamın biri bir zaman karakola düşmüş

karakolda iyibi dövüyorlarmış adamın karnına yumruk attıkca adam ah arkam diye inliyormuş

dayanamamış birisi sormuş yahu biz senin midene karnına yumruk atıyoruz niye arkam diye inliyorsun demişler

adamda arkam kuvvetli olsaydı siz beni böyle dövebilirmiydiniz demiş

394733 ' Alıntı:
öyle kıyamet kopar yedirtmeyiz bu pastayı ile olmaz adamlar ahanda gözümüze baka baka çatır çatır yiyorlar

bunun için güçlü lobi yapmak lazım mecliste bizi düşünen bir iki milletvekili olması lazım

adamın biri bir zaman karakola düşmüş

karakolda iyibi dövüyorlarmış adamın karnına yumruk attıkca adam ah arkam diye inliyormuş

dayanamamış birisi sormuş yahu biz senin midene karnına yumruk atıyoruz niye arkam diye inliyorsun demişler

adamda arkam kuvvetli olsaydı siz beni böyle dövebilirmiydiniz demiş

Sayın Üstad,
Anlıyorum sizi ama bu iş arkam olsun demeklede olmaz...
Bu iş dayanışma ile sesimizi yükseltme ile olur...
İşimiz Türmob'a İSMMMO'ya kalırsa bi numara olmaz...

trk-tr ' Alıntı:
Mevcut durumun sorumlusu "sınav istemezük" diye baştan beri bu şekilde bağıranlardır...
İki elim yakanızda...
Velev ki YMM + 10 yıllık SMMM + Bakanlık denetçileri muafiyet alsın KIYAAMET KOPACAK....Benden söylemesi....
Göreceksiniz...
??

Şimdiye kadar bu ülkede neler neler oldu da kıyamet kopmadı. Bundan sonra da hiç kopmaz merak etmeyin.

Şimdi oda yönetimlerine burda atıp tutuyoruz ama yarın birgün seçim zamanı çoğumuzda mevcut başkanlara oy veririz çünkü ben dahil türk milleti unutkandır

nguroy ' Alıntı:
trk-tr ' Alıntı:
İki elim yakanızda...
Göreceksiniz...
??

Şimdiye kadar bu ülkede neler neler oldu da kıyamet kopmadı. Bundan sonra da hiç kopmaz merak etmeyin.

Valla Üstad insan ne diyeceğini bilemiyor bazen işte...
Ben kimimki bunlara gününü göstereyim...
Olsa olsa cürümüm kadar yer yakarım...
Ama bu 80.000 SMMM ciddi bir yangın çıkarabilir...
Ama Türmob'un , İl odalarının ağzına bakmamamız lazım...
Yasadışı bişey yapalım demiyorum ki....
birlikte hareket edelim haksızlığı giderelim...
Burda değerli Üstadlar var...
Öncülük yapın yapalım bişeyler...

hiç kimse yaptırım uygulayamaz.

herkes kabul edecek başka yolunuz yok.

ya mesleği bırakacaksınız yada kabulleneceksiniz.

nguroy ' Alıntı:
aazakli ' Alıntı:
arkadaşlar ismmmo odasını lav etme zamanı gelmiştir.

Öteki odaların hiç bir sorumluluğu yok yani?

NGroy sen neyin peşindesin arkadaş herhalde bu iş senin ekmeğine kaymak mı sürüyor.Silsile diye bir şey var kardeş ben istanbula bağlı olduğum için öyle söyledim.Turmobada sıra gelecek.

Ş
şulem01 ' Alıntı:

Bizde aksini idda etmiyoruz. Ama ortada bir cenaze var. Bunu biz mi kaldıralım yoksa başkalarımı onun derdindeyiz.

Bana hitap ederken ölçülü ve saygılı olmaya dikkat et arkadaşım. Söylediğin iddiayı da hemen ispat et. Yoksa boş iftira olur. Söz ağzıdan çıkar geri dönmesi de zor olur. Onun için bir söz söylemeden önce bin kere düşünmek lazım.

şulem01 ' Alıntı:

Bunları mesleğin başında biri olarak sen mi yazıyorsun ymm'lin mi yazıyor arkadaş.Burada çoğu meslektaşlarım ve ben bu işin sınavla olmasını istiyor.Hani bir tabir var ya demirden korksaydık trene binmeyiz diye.

şulem01 ' Alıntı:

Bende anlamadım kraldan çok kralcımısın yoksa sivri dilli birimisin keşke direk ymm lik sınavı olsaydıda ona girseydiniz bu kötü mesleğin içine girmezdiniz