Farklı Kdv Oranlarına Sahip Faturada Kdv Dahil Tutara Yapılan İndirimin

Üyelik
19 Mar 2015
Mesajlar
1
Konum
ankara
Merhabalar,
e-ticaret ortamında bildiğiniz gibi rekabet ortamı çok yüksek ve rakip firmalarla rekabet edebilmek için çeşitli indirim(ler) ve kampanyalar düzenlemek zorundayız.
Benim sormak istediğim soruyu örneklerle sormak istiyorum ve bu hususta yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Örneğin;
"Müşteri %8 KDV oranına sahip A ürününü ve %18 KDV oranına sahip B ürününü satın aldı.Bu A ürünü 15 TL(KDV DAHİL) ,B ürünü 25 TL(KDV DAHİL) toplam tutar 40 TL olduğu için müşteri özel bir indirim kazandı ve kdv dahil toplam tutar olan 40 TL üzerinden 20 TL indirim kazandı.Toplam ödeyeceği tutar 20 TL olan müşterinin faturasında bu durumu nasıl gösterebiliriz.Yani yapılan indirim tutarı sonuç olarak kdv tutarlarını etkileyecektir.Ürünler farklı kdv oranlarına sahip olduğu için hesaplamayı nasıl yapmalıyız ve fatura üzerinde bunu nasıl göstermeliyiz.
Yardımcı olmanızı rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler
Ürünler :
A Ürünü => KDV => %8
FİYAT => 13.89 TL + KDV

B Ürünü => KDV => %18
FİYAT => 21.19 TL + KDV

A+B Ürünü => 40 TL KDV DAHİL
İskonto => 20 TL
Ödenecek Tutar 20 TL KDV DAHİL
 
Bu hesaplamayı Excel'de yapıp faturaya ek yapabilirsiniz.Yani iskonto olan 20.-TL %8 ve %18 ürünlerin matrahına bölerek indirim oranını bulup hesaplarsınız.Faturada da matrah 40.-tl iskonta 20 .-tl gösterirsiniz ama detay ek olan A4 kağıtta olur
 
Sevgili Ferhat,

Anlaşılan % 50 bir indirim kazanmış alıcı. Fatura programında varsa bunu "satır iskontosu" olarak uygulamak da uygun bir çözüm olabilir. Değilse hasaplama fatura üzerine de detay olarak yazılabilir.
 
Sevgili dostum ksimkesyan

Çok haklısın.Ben sorudan sanki Fatura programının "satır iskontosu" uygulamadığını anladım.Aslında haklısın bütün programlar yapıyor. Biz biraz eskide mi kaldık ? :)
 
sayın kirkoryan ve ferhat abiler siz bizim eski değil eskimeyen abilerimizsiniz
 
çok denedim ama tekerleme gibi oluyor dilim dönmüyor alışık değiliz, kısaca Kirkoryan abi desem olmaz mı ?
 
Harikasın Tanca hiç güleceğim yoktu bilgisayar başında kahkaha attım. İyi de adamın adı Kirkor değil ki, Kevork.
 

Benzer konular

Üst