Ant Z ' Alıntı:Arkadaslar merhaba
firma yemekhanesi İcin 30 adet masa alıyor tanesi 500 tl fatura 15000 tonu fatura gider mıdır Demirbas mıdır ?
Teşekkür ederim
Ant Z ' Alıntı:Ustad birde demirbaşa alırsam hepsinin tek tek mı alacağım çünkü bazıları kırılır satılır
tek tek kayıt edeceksek (400)tl neden gidere atamıyorum ?
Cevap yazan üstadlara çok teşekkür ederim bu konu heryerde karşıma çıkıyor doğrusunu yapmak istiyorum
Ant Z ' Alıntı:Değerli Üstad
255.01 Masa
255.01.001. 1 Numaralı Masa
Bu şekilde mi yapacağım hepsini tek tek ?
Barkod okuyucu almak gerekli sanırım bunun için değil mi
Saygılarımla
Ant Z ' Alıntı:Sağ ol Kolay Gelsin![]()
Ben bu masaların iktisadi bütünlük oluşturduğunu açıkçası düşünmüyorum.Örneğin oturma grubu olsa ikili koltuk tekli koltuk dersiniz bunlar oturma grubunu oluşturuyor diyebilirsiniz.Sonuçta bu masaları topladığınızda masa grubumu diyeceksiniz.Kaldı ki bu masaları Sayın Antz'nin son yorumunda dediği gibi işyerinin çeşitli yerlerine de dağıtabilirsiniz.Bilgisayar alsanız bütün parçaların toplamı bilgisayarı oluşturuyor,örneğin monitör bilgisayardan ayrı düşünülemez dersiniz iktisadi bütünlük sayarsınız.Ama buradaki masalar için aynı şeyi düşünmek bana hata gibi geliyor.Çünkü ortada oluşan bir bütün yok. Kaldı ki birim fiyat açısından kanun bana gider yazma hakkı veriyor.Bunlar bütündür demirbaşa alınmalıdır diye bir dayatma yapılabileceğini hiç sanmıyorum..
Tabiki bunlar kişisel görüşümdür.
Saygılar
Merhaba,
umarım hala bu foruma üyesinizdir.
Demirbaşlarda teknik ve iktisadi bütünlük olarak bir sorum var, günlerdir araştırıyorum ama mantıklı bir cevap bulamadım.
Yeni kurulacak bir firma için laboratuvar malzemeleri alıyoruz;
bir faturada laboratuvar tesisi kurmak için gerekli tüm malzemeler alınmış (dolap, raf, tezgah vb.)
fatura toplamı olarak tutarı yüksek,
ilk etapta laboratuvar takımı diye işlenir diye düşündüm ama,
bu defa da amortisman listesinde bu tanıma uyan bir demirbaş ve kullanım ömrü bulamadım,
Ayrıca kategori olarak mantıklı bir atama yapamadım.
Bir bütünlük düşünüldüğünde kullanım ömrü ve amortisman süresi ne olur acaba.
Yardımcı olursanız sevinirim.
günaydın , çalıştığım şirketin aracına ait yakıt pompası değişimi yapılmıştır. faturasını işlerken ki muhasebe kaydı konusunda yardımcı olurmusunuz. araç doblo ve müşteri ziyaretlerinde ve şubeler arası mal tasımada kullanılıyor. bedelı 400 tl