ksimkesyan
Fenomen Üye
@ferhatSevgili formdaslarim
Buradaki konu yani oto tamirhne isi bir hizmet uretim isidir. Burada tamirciler bu parcalari genelde hizmet uretiminde kullanmak icin alirlar. Yani bu aldiklari parcalari hizmet icin kullanilirlarsa bu kesinlikle 150 olur. Bunu bir ornekle aciklamak gerekirse;
Yag degistirmek icin gelen musteriye abi yap filitreni de degistirmek lazim dediginde eger bunu kendisinde bulunan yada , daha onceden aldigi pompalardan kullaniyorsa bu 150 hesap olur.
Diger ornegimizde diyelim ki yan tarafindaki ayni tamirci olsun mahmut abi yag filitresi var mi dediginde oda ona tutup verirse buda satis olacagindan bunun da stok hesabi 153 hesap olur.
Ucuncu ornegimizde diyelim ki satis icin aldi ama hizmet uretiminde kullandi Evet o zamanda 153 hesaptan 150 hesaba alacak. Cunku isletmeden 153 hesaptan stoktan cikis var. 153 hesaptan cikan stok kalemi 150 hesap vasitasiyla Hizmet uretim maliyetine gidiyor ( Stok sayimindan ceza yemeyen mukellefler ve mali musavirler bunu bilmez. )
Burada sayin Tundura ve Sayin Mete hakli.
Musait bir zamanda ksimkesyan kardesimede anlatacagim.![]()
Olur anlat bana, bari sen yapma. Hizmet üretiminde 150 hesap. Konuşuruz. 151 / 152 de kullanacaksın değilmi.