60 ve üstü alınacak notlar kabul edilecektir...
Kaya arkadaş nasıl yani anlayamadım ki beynim dumur oldu ya
60 ve üstü alınacak notlar kabul edilecektir...
Biraz beklemekte fayda var.spl belgesini alırsanız sınava gerek yok gibi gözüküyor.hatta eğitime de gerek yok gibi.smmm lik ruhsatını ne zaman aldığınız önemli.4 yıl üniversite,2 yıl staj( 3 da olabilir.) + kaç yıllık ruhsatınız var.15 yılı tamamlıyorsanız.stajada gerek yok.direk denetici olabiliyorsunuz.(imza yetkili sorumlu denetici olmak için bağımsız denetim kuruluşlarında 2 yıl çalışmak zorunlu.) 10 yılı tamamlıyorsanız bir yıl staj yapmanız lazım.10 yılın altında iseniz 3 yıl staj şart.şimdi ben mali müşavirim ve eğer nasip olursa standartları verirsem
denetçi olmam için ne yapmam gerekiyor
bu hususta araştırma yapmış olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
biraz beklemekte fayda var.spl belgesini alırsanız sınava gerek yok gibi gözüküyor.hatta eğitime de gerek yok gibi.smmm lik ruhsatını ne zaman aldığınız önemli.4 yıl üniversite,2 yıl staj( 3 da olabilir.) + kaç yıllık ruhsatınız var.15 yılı tamamlıyorsanız.stajada gerek yok.direk denetici olabiliyorsunuz.(imza yetkili sorumlu denetici olmak için bağımsız denetim kuruluşlarında 2 yıl çalışmak zorunlu.) 10 yılı tamamlıyorsanız bir yıl staj yapmanız lazım.10 yılın altında iseniz 3 yıl staj şart.
ilginiz için teşekkür ederim muhasebe standartlarını vermeyi umut ediyorum bir iptale ihtiyacım var
Benimde durum 69,33 ortalama,ne cevap verdiğimi hiç hatırlamadığım 3 tane soru,yanlışlardan iptal umuduna kaldı.Ama işin açıkçası bu yayınlanan yönetmelikten sonra gerçekten emeğime acıdım!(Ayrıca benimde tek ders muhasebe standartları)
İnşallah emeklerimiz boşa gitmez arkadaşım,ne diyelim?Muhasebe Standartları konusundaki yorumuna da katılıyorum.Üç sorudan birisi doğru çıkabilir. Çok ümitsiz olmamak lazım.inşallah en az 2 soru da iptal olur.belgeyi alırsak eğitim masrafından ve sınav stresinden kurtulacağız.en kötü ihtimalle tek ders sınavına gireriz. Bu mesleği yaptığımız sürece muhasebe standartları hep karşımızda olacak. Ben konuları tekrara başladım. Her gün bir saat çalışarak sınav açıklanana kadar konuları bitirmek istiyorum.
B)SERMAYE PİYASASI KURULUNCA DAHA ÖNCE BAĞIMSIZ DENETÇİ OLARAK YETKİLENDİRİLEN ANCAK MESLEK MENSUBU OLMAYANLARIN DURUMU NE OLACAK
Yönetmeliğin yayımlandığı 26.12.2012 tarihinden önce Sermaye Piyasası Kurulu’nca ister sınav kazanarak ister ilgili mevzuattaki istisnadan yararlanarak sınavsız bağımsız denetçi olarak yetkilendirilmiş, ancak meslek mensubu olmayan, yani serbest muhasebeci, mali müşavir veya yeminli mali müşavir unvanına sahip olmayanlar, bağımsız denetçi mesleğini icra edemeyeceklerdir.
Bu kişiler Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunca açılacak sınavlara da girme hakkı yoktur. Çünkü bağımsız denetçi olabilmenin temel şartı öncelikle meslek mensubu olmaktır.
Yukarıdakini doğrumu anladım yanlışsam düzeltin.ben smmm stajyeriyim bu son sınavı kazansam dahi kamu gözetim lisansı vermeyecek.
smmm ruhsatı aldıktan sonra spk ruhsatı veriyor diye biliyordum.ama bu yazıdan anladığım sonradan ruhsat alsam dahi vermeyecek lisansı?
doğruysa bu kadar emeğe maddi manevi yazık.inşallah yanlış anlamışımdır.