17-18 Mart SMMM Yeterlilik Sınavı Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan melikem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 17-18 Mart SMMM Yeterlilik Sınavı Sonuçları

İKİNCİ GİRİŞİMDİ BU ZAMANA KADAR 3 VERMİŞİM BEN BAYAĞI TEMBELİM GALİBA AMA İTİRAZ ETMEYİ PLANLIYORUM BU KONUDA FİKRİ OLANLAR VARMI ARK.

smcanan ' Alıntı:
İKİNCİ GİRİŞİMDİ BU ZAMANA KADAR 3 VERMİŞİM BEN BAYAĞI TEMBELİM GALİBA AMA İTİRAZ ETMEYİ PLANLIYORUM BU KONUDA FİKRİ OLANLAR VARMI ARK.
Öncelikle büyük harf kullanmak yasak forum kurallarına göre.. İtirazın hiçbi faydası yok olan paracıklarına ve 1 aylık strese neden oluyor.. Ben geçen sınavda itiraz ettim tek derse sonuç değişmedi değişeni de duymadım hiç..

ilk girişte 7 de 7. aferin bana. notlarım düşük ama. olsun buna da şükür. darısı hepinizin başına.

bu 2. girişimdi temmuza 2 tane kaldı denetim ve vergi hukuku
temmuzda bitireceğim inş.

Turgay Arbak ' Alıntı:
ilk girişte 7 de 7. aferin bana. notlarım düşük ama. olsun buna da şükür. darısı hepinizin başına.

Arkadaşım tebrik ederim de böyle hava atar gibi buraya yazmanın alemi ne? 7 de 7 yapmış birde notları düşükmüş.Kazanamayan insanların ruh halini de düşünün biraz. Sizi saygıya davet ediyorum

Tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum hayırlı uğurlu olsun darısı başımıza

evet yani, seni tekrar tebrik ederim. benimde 2 girişimdi 6 ders vardı 3 ünü vermişim denetim mali raporlar ve meslek hukuku, kaldı 3 genel hukuk vergi hukuku maliyet

Denetimden kalan arkadalar,

Ersin Gürel / Denetim kitabı / 11.Baskı ( sakın 10.baskısını almayın )

sağlam kaynak.. bu kitaba çalışın . aldığım kaynak sağlam bu kitapdan gelmiş soru ,sonraki sınvada bundan çıkıcakmış.
bilginizee

benimde iki dersim kalmıştı onlarıda vermişim artık malimüşavirim çok mutluyum darısı herkesin başına

sınavı kazanan arkadaşlar
kaynak tavsiyelerini yazarlarsa sevinirim.

KAZANAN ARKADAŞLARI TEBRİK EDERİM ZEYNEP SANADA HAYIRLI OLSUN.

kafsin ' Alıntı:
KAZANAN ARKADAŞLARI TEBRİK EDERİM ZEYNEP SANADA HAYIRLI OLSUN.

Arkadaşlar lütfen bir defalığına olsun şu FORUM KURALLARINI okuyun. Mesaj düzeltmekten, uyarı mesajı yazmaktan konuları okuyup yorum yazamaz hale geldim. Böyle eğitim düzeyi yüksek (olması gereken) bir platformda bu kadar basit kurallara uyulmamasının ve hatta kuralların okunmamasını anlayamıyorum.

Sınavda başarılı olan arkadaşları canı gönülden tebrik ederim.Bende ilk girişte 5 dersi vermişim,Temmuza Denetim ve Maliyet kaldı.Kazanamayan arkadaşlar da üzülmeyin her şerde bir hayır vardır diyelim ve yolumuza bakalım.Kaynak konusunda isteyen herkese yardımcı olabilirim.Şİmdiden herkese iyi çalışmalar ve başarılar dilerim...

benim ilk girişimdi odanın kursuna gittim 7 dersten vergi dışındakilerinin hepsini vermişim , işin açıkçası mart dönemindkei sınavda muhtasar ve gelir vergileri ile ugraşmaktan vergiye hiç bakmamıştım , hukukların ikisinden de korkuyordum hukukları vermişim , denetime tabiri yerinde ise köpek gibi çalışmıştım denetime çalıştıgım kadarı ile vergiye çalışsam yüz alırdım ama gel gör ki iki sayfa dolu dolu vermeme ragmen 55 almışım önemli değil keşke 80 aldıgım maliyetten 15 puanı vergiye verselerde smmm hemen olabilseydim artık yaza kaldı.
buradan demek istedigim ne ? iki sayfa yazdım diye ümit etme sadece geçme notu verebiliyorlar ki bence yöntemler yerine yanlışlıkla teknikleri yazmıştım bunun dışında bir başka yerde hata yapmadım diyordum , çok bekledigin dersten az alabiliyorsun.
demek istedigim iki ; maliyetten ikinci sorum keisn dogru diyip 60 alırım birinci soruda biraz dogru hiç vermezlerse vermesinler demiştim baktım 80 gelmiş demek oluyor ki yarım cevabada puan veriyorlar.
vergiye gelince ise ben abarttıklarını soruyorum ki bence çok kolaydı sınav soruları hele bir , iki ve beşinci sorular , ama nasıl oluyorda vermediler puan anlamıyorum. kendi kendime derken şunu anlıyorum bildigini söylemek yetmiyor vergide , kitabi cümleler kurmayı da ögrenmek lazım.

hayrola.

sayın mamiuur ve amarat ben kasım/2007 yeterlilik sınavlarına girecem acaba nasıl bir çalışma yolu izlediniz.

acaba şimdi sözel dersleremi yoksa sayısal derslere mi çalışmak uygun olur yaklaşık 5,5 aylık sürede çalışama şeklimiz nasıl olmalıdır.

sınava girmiş birleri olarak ne tavsiye edersiniz.

teşekkürler

merhaba beta
ben istanbuldayım ve istanbuldaki odanun kurslarına gittim odanın tek faydası maliyet muhsebesi dersinde oldu ki seksen aldım bu dersten odanın başka bir ders için fayda sagladıgını soyleyemem kursların63 aldıgım finansal muhasebede küçük küçük ayrıntılar dediler ama sınavda olmuyor zaten zaman yetmiyor.kursa gitmiyorum millet kursa gidiyor bir sıfır yenik başlıyorum diye asla düşünme ama çalışmayı unutma .
düşünki sen kursa gitmessen pazar sabahı onikiye kadar yatarken kursta insanlar ögle yemegi için ara vermiş oluyorlar nerdeyse. bu yuzden çalışma esas. ben ilk çalışmaya denetim dersinden başlamıştım. ve denetimde iddaalıydım seksen almam gerekkirdi ama olsun sonuçta geçmek yeterli.hocalarımızdan maliyet dersine gelen hocamız derdiki bu bir engel sizin için yuz almak önemli değil elli al kurtul yeter. bu şekilde bakacaksınız ve bunu göz önünde bulunduracaksınız.misal bakın ben otuzbeş aldıgım dersten elli alsaydım smmm idim hayırlısı olsun nasip değilmiş.ki ben vergi için hiç zaman ayırmamıştım sadecde bir gün bakmıştım o kadar .denetime çalıştıgım kadar çalışsaydım yuz alırdım.
çalışma şekli ise şu şekilde olsun çıkmış sorular.
evet çıkmış sorulara çalışman yeterli olacaktır.başka yerden çalışmak pek mantıklı değil sadece vergi için bakaiblirsiniz diyecegim ama ondadada zaten bütün mevzuatı ezberleyemeyeceginize göre ve sınavda bilgi değil direk ezber soruyorlar nasıl anladım derseniz üç senedir buroda çalışıyordum sınava girerken ve bilgim şükür vardı ama hocalar kitabi cümleler istediginden olmadı.artık kitabi cümleler şeklinde ögenecegiz vergiyi.

şahsen öncelikle sözel dersleri çalış derim daha sonra sayısallara bak sınava bir hafta kala bütün derslerin bitmiş olursa son bir haftada her gün bir dersi tekrar edersen yeterli olacaktır.

ben kendim not hazılramıştım forumda da yayınlamıştım.

www.entelektuel.com/denetim.pdf
www.entelektuel.com/malitablolar.pdf sanırım adresleri boyleydi.çımış sorulardan ayrılma.
Benim ilkem buydu ve yanılmadım.iki hafta daha zamanım olsaydı.ya da bir hafta yerine iki hafta izin alaiblmiş olsaydım işyerinden vergiyide vermiştim.umarım hepsini verirsin.

bende ilk girişte 5 verdim simdide vergiyle maliyeti verdim.calışma konusuna gelince
***mali tablolar kolaydır onu daha önce cıkan sorulardaki yorumları okuyacaksınız sonra formuller var onları ezberliceksiniz.
***finansal muhasebe cıkmıs soruları cozun bide genel muhasebe kitabından butun hesapları inceleyin ne şekilde kullanılmıs bakın cunku daha once hiç sorulmamıs hesaplardan cıkabiliyo
***maliyet muhasebesi daha önce cıkmıs soruların cok benzerleri cıkıyo ama sorunun içinde bir veri eksik veriyolar dört işlem kullanarak diğer verilerden o eksik olanı bi şekilde buluyosun sonra soruyu cözebiliyosun
***vergi cok önemli bende ikinci sınavda zorla verdim bence encok vakit ona ayırmanız lazım cok zor puan veriyolar kanundan calısın daha önce cıkmıs sorular ısıgında bol bol ezber en kazık ders bu
***denetim cıkmıs sorulara mutlaka bakın ama bir iki kaynak ısıgında iki ayrı kaynaktan calısın cok cok okuyun ama yinede yazdıgın seyleri okuyup yoruma falan puan veriyorlar vergiden daha esnek davranıyorlar
***meslek hukuku daha önce cıkmıs sorulara bakın ezber yapın kanunları
***genel hukuk herhangi bi kaynaktan bakın bide tabi daha önce cıkmıs sorulara bakın
simdi diyosunuzki kolaymı oyle butun kitapları devirmek soylemesi kolay,ama gercekten öyle ben hiç kursa gidemedim önce finansal muhasebeden basladım calısmaya ilk gun bu sınavı hiçbizaman gecemiceimi dusunmustum ama 1haftada anlasılır hale geldi hesaplar sonra 3saatlik sınav içinde ben 1,5-2 saatte hepsini bitirmiştim bide esnek bi puanlama sistemleri var hesap kayıtlarına t cetveline önem veriyolar tablolara 10ar puan veriyolar heralde bilancoyu tutturamamak önemli degil ben tutturmamıstım78 almıstım.
vakit ayırıp calısılacak arkadaslar cıkan sorular cok yol gosterici oluyor kursa gitmeden de basarılı olunabilir azıcık gayret ben hepsini bi kerede vermek için biraz kasmıstım ama verginin bu kadar gıcık oldugunu bilseydim ikiye bölerdim lk sınavda hiç bakmazdım vergiye en son onu bırakırdım sonra tek ders verirdim
ne biliyim işte calısınca mukafatınızı alırsınız ilk sınavda bile rahtlıkla gecilebilir ama gunduz calısmak aksam olunca ilgilenecegin bi ailen olması bu işi guclestirir ama yinede yapılabilir herkese basarılar

kazanan herkesi tebrik ederim,
ben ilk defa temmuzda sınava gireceğim.ama yazılanları okuyunca özellikle de vergiden korkuyorum
kazanan arkadaşlar vergi için nasıl bir çalışma yaptılar yardımcı olurlarsa sevinirim.