2010/3 Aralık Sınav Soruları Yayınlandı

Ynt: 2010/3 Aralık Sınav Soruları Yayınlandı

stajyerzade ' Alıntı:
amtydz ' Alıntı:
nevermind ' Alıntı:
hedef1 ' Alıntı:
haklisınz sn.hakan-alt,hatta dun burda bırı yazmıstı,sorular zor degıl,ters dıye.kesnlıkle katılıyorm

neresi zor değil karmaşık demek soruyu anlayamamak demek ters demek zaten zor olduğunu belirtir..
kolaydı da neden karmaşık geldi neden ters geldi..yapmayın allah aşkına ya...

Bu ifadeyi kullanan kişi benim ve lafımın arkasındayım.

Yusuf hoca ters sorular soruyor ve cevap kağıdını okurken de belli bir standardı yok. Standardı yok çünkü ben çok kötü bir kağıt verdim, cevaplarımın çoğu yanlıştı hatta sınavdayken o kadar boşladım ki sonlara doğru yazım resmen okunmaz hale geldi ama ne ilginçtir ki 35 aldım. Burda gecesini gündüzüne katıp bana oranla çok daha iyi kağıt veren üstadlar bu notun altında kalmışsa bir sorun var demektir.

Ters soru sormak ile zor soru sormak arasında ki farkı da anlayamayan üstadlara da ayrıca şaşırıyorum.

hocam ,yorum yapanların çoğu stajyer .Aralarında üstad yok.O yüzden şaşırmana gerek yok.
aylarca çalıştım ANCAK 50 aldım diyenler doğru dürüst muhasebe bilmiyorlar. yusuf hoca sayesinde öğrendiler.
i.ü.cok degerlı bir hocanin seminerine katildm ve anlattiklari yusuf surmenin ıstedikleryle aynıydi..herkes sasırms dınlerken dedikı yıllar once bu hesaplarin boyle kullanıldıgı duydugumda bende olmaz demstm ama dogrusu bu,artık smmmler sınavla geldıgi icin pıyasadada bundan boyle dogru sekılde kullanılcak dedi

benim kağıdım çok iyiydi 3 kesin 2 tanede tam olarak hatırlamıyorum yanlışım vardı yani siz 5 madde diyin zararı hatırlamıyorum ne çıktığını. kebirleri yaptım kapanışları yaptım aktarmaları yaptım. dönemsonu işlemleri ne varsa yaptım fakat 35 geldi itiraz ettim.bakalım belki sonuç değişmeyecek bilsinler burda bi problem var. notlar bir kere çok dengesiz kötü geçti diyende 35 almış iyi geçti geçerim diyende

[/quote]

hocam ,yorum yapanların çoğu stajyer .Aralarında üstad yok.O yüzden şaşırmana gerek yok.
aylarca çalıştım ANCAK 50 aldım diyenler doğru dürüst muhasebe bilmiyorlar. yusuf hoca sayesinde öğrendiler.
[/quote]

Üstad kelimesini ben nezaketen kullandım.Ayrıca muhasebe bilmenin kriteri Yusuf hocadan geçmekse kendini ÜSTAD diye nitelendiren birçok kişi bu sınavdan 10 dahi alamaz.

amtydz ' Alıntı:
nevermind ' Alıntı:
hedef1 ' Alıntı:
haklisınz sn.hakan-alt,hatta dun burda bırı yazmıstı,sorular zor degıl,ters dıye.kesnlıkle katılıyorm

neresi zor değil karmaşık demek soruyu anlayamamak demek ters demek zaten zor olduğunu belirtir..
kolaydı da neden karmaşık geldi neden ters geldi..yapmayın allah aşkına ya...

Bu ifadeyi kullanan kişi benim ve lafımın arkasındayım.

Yusuf hoca ters sorular soruyor ve cevap kağıdını okurken de belli bir standardı yok. Standardı yok çünkü ben çok kötü bir kağıt verdim, cevaplarımın çoğu yanlıştı hatta sınavdayken o kadar boşladım ki sonlara doğru yazım resmen okunmaz hale geldi ama ne ilginçtir ki 35 aldım. Burda gecesini gündüzüne katıp bana oranla çok daha iyi kağıt veren üstadlar bu notun altında kalmışsa bir sorun var demektir.

Ters soru sormak ile zor soru sormak arasında ki farkı da anlayamayan üstadlara da ayrıca şaşırıyorum.

ters soru zormakla zor soru sormak arasında ne fark bana anlatırmısın zaten ters soru sorması sınavı zorlaştırmak için. yani benim söylemek istediğim ikiside aynı kapıya çıkıyor sen ters dersin ben zor derim ve kimseye ben çok kötü yaptım 35 aldım başkası şu kadar güzel yapmış benden kötü almış dememen gerekiyor çünkü sıanv değerlendirilirken standart yok bunu sende demişssin ve ona katılıyorum.

inşallah gitmiştirde bu işkence biter.

[/quote]

hocam burda arkadaşın nezekaten insanlara üstad demesi zorunamı gitti. kimse kimsenin bilgisi hakkında yorum yapmaya hakkı yoktur gerçi senin ne kadar provakatör biri olduğunu zaten biliyoruz o yüzden kendini daha fazla düşürme. herkesin bilgisi kendine. Yusuf hocanın bilgisini şirketten kiralanan yerde hem stopaj ayırıp hem kdv hesaplamasından sonra gördük aman öğrenmeyeyim yusuf hocadan bişey.

Ben mütevazilik yapmak için söylemiyorum bunları. Forumdan tanıştığım 2 kişiyle de bu durumumu paylaştım. Hoca kağıdı okurken standardı yakalayamamış. Bu durum benim lehime ve ya aleyhime olmuş hiç farketmez. Yani tebrik edilmeyi hakedecek bir özeleştiri yapmış sayılmam :) ama yine de teşekkürler.

Ters soru derken şunu kastediyorum. 493 hesabın nasıl kullanıldığını birçoğumuz bilmiyorduk. Aslında çok kolay bir kaydı var ( yani kaydı atmak zor değil ) ama sınavdan önce kimse 493 hesabı çalışma gereği bile duymamıştır, o kadar soru alternatifi varken kimsenin çalışmayacağı bir hesabı sınavda sormak tam anlamıyla ters soru sormaktır.

amtydz ' Alıntı:
Ben mütevazilik yapmak için söylemiyorum bunları. Forumdan tanıştığım 2 kişiyle de bu durumumu paylaştım. Hoca kağıdı okurken standardı yakalayamamış. Bu durum benim lehime ve ya aleyhime olmuş hiç farketmez. Yani tebrik edilmeyi hakedecek bir özeleştiri yapmış sayılmam :) ama yine de teşekkürler.

Ters soru derken şunu kastediyorum. 493 hesabın nasıl kullanıldığını birçoğumuz bilmiyorduk. Aslında çok kolay bir kaydı var ( yani kaydı atmak zor değil ) ama sınavdan önce kimse 493 hesabı çalışma gereği bile duymamıştır, o kadar soru alternatifi varken kimsenin çalışmayacağı bir hesabı sınavda sormak tam anlamıyla ters soru sormaktır.

bu da sınavı zorlaştıran bir neden..bilmezsen zor gelir....

gencay07 ' Alıntı:

hocam burda arkadaşın nezekaten insanlara üstad demesi zorunamı gitti. kimse kimsenin bilgisi hakkında yorum yapmaya hakkı yoktur gerçi senin ne kadar provakatör biri olduğunu zaten biliyoruz o yüzden kendini daha fazla düşürme. herkesin bilgisi kendine. Yusuf hocanın bilgisini şirketten kiralanan yerde hem stopaj ayırıp hem kdv hesaplamasından sonra gördük aman öğrenmeyeyim yusuf hocadan bişey.

laflara bak ;zorunamı gitti ,daha fazla düşürme diye yazıp asıl provakatörlüğü sen yapıyorsun.beğenmiyorsan, benim yorumuma yorum yapmazsın olur biter. sınavda kendi doğrunda inat edip hocanın istediği gibi yazmazsan dosya yakarsın olay bu kadar basit...

nevermind ' Alıntı:
amtydz ' Alıntı:

bu da sınavı zorlaştıran bir neden..bilmezsen zor gelir....

Demek ki sizden farklı düşünüyorum. Bu da benim için zor değil. Demek istediğimi anlayan birileri vardır elbet.

Muhasebeyi bilmiyorlar ha!!! Sen sıkıysa iflas kararı verilmiş bir alacağını 689 a at bakalımda vergi incelemesinde gör. Yada vazgeçtim mukteza iste alacak değersizmi diye

şu an benin 4.500.000 tl şüpheli alacağım var ve mahkeme kararıda var iflas ettiğine dair hatta aciz belgesi bile var ama 2011 yılında biz bunu kkeg atacaz bilginize öyle alacağı gidere yazamazsın

aydinay ' Alıntı:
Muhasebeyi bilmiyorlar ha!!! Sen sıkıysa iflas kararı verilmiş bir alacağını 689 a at bakalımda vergi incelemesinde gör. Yada vazgeçtim mukteza iste alacak değersizmi diye

bunlar boş laflar,
sen den çok daha zor durumda olanlar var.yusuf sürmen yüzünden dosya yaktık.Ne yapalım diyorlar.haksızlığa uğranıldığı düşünüyorsa yasal sürecin işletilmesi lazım. buraya yazmanın anlamı yok.

birisi de ;
trabzona gidip hocayı vuracağım,siz de kurtulursunuz ben de, demiş.

Sen şimdi Yusuf Sürmen sayesinde muhasebe öğrendik yazmışsın ya. Ben şöyle 2 dakika düşünerek 5 madde çıkardım .

1-. Bir malın peşin fiyatı olacak birde vadeli fiyatı olacak. Sen bunu vadeli fiyattan satacaksın ve bunun kaydını yaparken o aradaki vade farkını gelir hesabında yapacaksın.

2- Alacağına karşılık ayıracaksın sonra bu alacağın bir kısmı tahsil edeceksin.
Tahsil ettiğin o kısım içinde karşılık giderinde orantılama yapacaksın.:)

3- Satış ile ilgili giderleri 612 de izleyeceksin..

4-Kredi kartı ile satışları 108 de gösteremezsin diğer ticari alacaklarda göstereceksin..

5- Kredili mal alıyorsun kredi faizini malın içine koyuyurmuşsun. Taksitli kredi aldın Malıda sattın ne yapcan her taksit ödediyinde maliyeti mi bozacaksın. Ayrıca at gidere kurtul ne diye kafa karışırıyorsun. Ama olmaz sınavda böyle yapacaksın..

Arkadaş şimdi sana soruyorum bu ülkede bu şekilde kayıt yapan kaç firma var?

Biz muhasebeyi bu adamdan öğrenmedik, hatta bu sınavda o 50 alanlar hatta 20 alanlar emin ol muhasebecilik mesleğini bu adamdan çok daha iyi biliyor.Bunuda mı ispatlayacağım olur ispatlayalım.

İflas sorusu. Tanıdığın Avukata, YMM?ye SMMM ye sor. Sen alacağını mahkemeye vermezsen sana mahkemeden yazı gelirmi? Yusuf Sürmenin hayal dünyasında gelir. Ama gerçek hayatta gelmez. Bu ne demektir eğer sana mahkemeden yazı geliyorsa senin bu adamı daha önce dava etmiş olman lazım.İyide bilançoda 128 yok. Ben muhasebeyi kitaptan öğrenen biri olsam bunları ne düşüneceğim kardeşim alırım 689 a bitti gitti.

Sözün özü; Muhasebe okulda farklı, uygulamada çok farklı bugüne kadar bu sınavlarda sorulan uygulamaya yakın sorulardı. Biz muhasebe bilmediğimizden değil teorik muhasebeyi bilmediğimizden vede bize saçma geldiğinden beynimize bir türlü oturtamadığımızdan kalıyoruz. Mesele budur

muhasebe de kaç hakkın kaldı?dua edinde yusuf sürmen komisyondan istifa etsin
Yusuf sürmen komisyonda olduğu sürece onun istediği şekilde cevaplamak zorundasın.şakası yok.beni ilgilendirmez ben bildiğimden şaşmam diyorsan diyecek birşey yokkkk..
dosya yakanlar içinde intihar girişiminde bulunan oldu.

stajyerzade ' Alıntı:
Yusuf sürmen komisyonda olduğu sürece onun istediği şekilde cevaplamak zorundasın.şakası yok.beni ilgilendirmez ben bildiğimden şaşmam diyorsan diyecek birşey yokkkk..

arkadaşım hocanın ne istediği mechul onu bir bilsek yada anlasak problem yok

Bak güzel kardeşim, stajyerzadem, anladığım kadarıyla belgeyi almışsın. SPK lisansını da almak üzeresin veya aldın. Daha niye bizlerin (adayların) sınavları, soruları, hocaları, sınav sistemi hakkında birşeyler yazma ihtiyacı hissediyorsun. Yazdıkların provakasyon yapmaktan, bizleri kendine karşı kışkırtmaktan, ortalığı karıştırmaktan başka birşey ifa etmiyor. Neden yapıyorsun?. Üşenmeyip Yusuf Sürmen için facebook sayfasına yazılanları gelip buraya kopyalıyorsun. Sanane be kardeşim. Biz memnunuz halimizden. Sen buradaki insanların başarısızlığına seviniyorsun, karakterin bozuk, insan ilişkilerin zayıf. Ruh halin(buraya yansıttığın) sadomazoşist olduğunu gösteriyor. Ciddi manada yardım alman gerek kardeşim, Allah ıslah etsin daha ne diyeyim.

marjinall ' Alıntı:
stajyerzade ' Alıntı:

arkadaşım hocanın ne istediği mechul onu bir bilsek yada anlasak problem yok

Arkadaşlar zamanınızmı çok nikini değiştirip değiştirip duran ve stajla ve sınavla alakası olmayan ne yediği belirsizlere, işi gücü provakatörlük olanlara, kendi hiçbir halta yaramayıp sadece ders çalışıp belgeyi alan sonrada belgesini duvara süs diye asıp mükellef bulamayıp para kazanamayıp aç aç gezip sonrada burada stajerlere saldıranlara ne cevap yazarsınız zamanınızmı bol sadece insana insan muamelesi yapın akıllı olun yahu , bırakın boş işlerle uğraşmayı sınav bitti gitti şimdi yeni sınava odaklanın .

sadomazoşizt nedir yaaa ilk defa duydum :):)bu arada hala yaşıyorum rahmet dilemişsin arkamdan ama :):)mantar da bir şeye benzemiyordu :)