2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TFT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

zerrin82 ' Alıntı:
elyesa.06 ' Alıntı:
ben sakaryadayım dehanın kursuna gidim diyorum nasıl yapıcam ya
bende sakaryadayım
bilge ye gitmeyi düşünüyorum bende ama halen kararsızım

bilge neresiki ya burda kurs falan yok odada açmıo açsada gitmem zaten...istanbula gidip gelebilirmiyim acaba onu düşünüyorum

ben hiç kursa gitmedim faydası olacağına inanmıyorum.. belki sadece çalışmak için motive eder..
hazırlık setleri işe yarayabilir.. onlarda da deha'nın kitaplarına bir göz attım..
hukuk zaten hukuk işte her yerde var. meslek de öyle.. ne yalan sölim vergi de öle.. sonuçta hepsi kanun metni.. sadece vergi kitabının arkasında örnek sorular var.. ama bence çok basit sorular sınava yönelik değil..
sonuç olarak bence bu 3 dersi bir printer çözer.. değil ki kursa kitap almaya bile gerek yok..
denetim için bişi diyemiycem mart'taki sorulardan sonra deha kitabını güncellemiştir herhalde.. bendeki malum tutmayan cevaplar.. bence buna da kursa gerek yok..
sayısallarda zorlanıyorsanız kurs işe yarayabilir bence.. mali analiz hariç.. bence mali analiz bu sınavda en zayıf halka.. son sınavda ne sordular bilmiyorum ama zaten çalışcak konu yok gibi gelio bana o derste..
maliyete gidilir mi.. gidilir.. son sınavda ne sorduklarını gördük.. finansal için bişi diyemiyorum herkesin durumu farklı.. ben kursa da gitmedim kursun kitabını da almadım, alakasız bir kitaptan çalışıp ilkinde verdim..
özetle, kurs murat olmuş deha olmuş bence çok farketmez.. hoca kim, sınıfa gelenler kim bunlar da önemli.. gidersin iyi diye kursa hoca bi konuyu kötü anlatır gider soru ordan çıkar.. ya da biri daha gelmiştir derse alakasız sorularla eğitimin verimini düşürür ..vs. bence şans.. şahsi fikrim sözel derslere de kursa gitmeye gerek yok.. herkese kolay gelsin.. daha aralıka çok var diyerek biraz soğuttum hadiseyi şimdi araya ramazan girecek.. bayramdan sonra sınav sonuçları da açıklanır başlarım çalışmaya.. umarım temmuzda vergi ve denetimi geçmişimdir de bi tek maliyet kalmıştır.. offfffff..

gulpembe ' Alıntı:
Vergi hocasının notu gerçekten çok bol arkadaşlar. Korkmayın. Eğer kağıdınızdan emin değilseniz bilin ki geçmişsinizdir ;)

Bu kanıya nerden kapıldınız ? Mesnet var mı ?

Arkadaşlar,

Bence Bilge Eğitimi tek geçin derim. Hocalar Deha'dan ayrılma en kaliteli hocalar. Size çalışmak için verdikleri sorularda farkı anlayacaksınız zaten. O kadar ahım şahım çalışmanızada gerek yok. Dersleri kaçırmayıp dinleyin ve hocaların verdiği çalışma sorularını gözden geçirin, 7 de 7 yapmak içten bile değil. Tabi bu birazda sizin hırsınızla ilgili. Hepinize başarılar diliyorum.

TFT ' Alıntı:
ben hiç kursa gitmedim faydası olacağına inanmıyorum.. belki sadece çalışmak için motive eder..
hazırlık setleri işe yarayabilir.. onlarda da deha'nın kitaplarına bir göz attım..
hukuk zaten hukuk işte her yerde var. meslek de öyle.. ne yalan sölim vergi de öle.. sonuçta hepsi kanun metni.. sadece vergi kitabının arkasında örnek sorular var.. ama bence çok basit sorular sınava yönelik değil..
sonuç olarak bence bu 3 dersi bir printer çözer.. değil ki kursa kitap almaya bile gerek yok..
denetim için bişi diyemiycem mart'taki sorulardan sonra deha kitabını güncellemiştir herhalde.. bendeki malum tutmayan cevaplar.. bence buna da kursa gerek yok..
sayısallarda zorlanıyorsanız kurs işe yarayabilir bence.. mali analiz hariç.. bence mali analiz bu sınavda en zayıf halka.. son sınavda ne sordular bilmiyorum ama zaten çalışcak konu yok gibi gelio bana o derste..
maliyete gidilir mi.. gidilir.. son sınavda ne sorduklarını gördük.. finansal için bişi diyemiyorum herkesin durumu farklı.. ben kursa da gitmedim kursun kitabını da almadım, alakasız bir kitaptan çalışıp ilkinde verdim..
özetle, kurs murat olmuş deha olmuş bence çok farketmez.. hoca kim, sınıfa gelenler kim bunlar da önemli.. gidersin iyi diye kursa hoca bi konuyu kötü anlatır gider soru ordan çıkar.. ya da biri daha gelmiştir derse alakasız sorularla eğitimin verimini düşürür ..vs. bence şans.. şahsi fikrim sözel derslere de kursa gitmeye gerek yok.. herkese kolay gelsin.. daha aralıka çok var diyerek biraz soğuttum hadiseyi şimdi araya ramazan girecek.. bayramdan sonra sınav sonuçları da açıklanır başlarım çalışmaya.. umarım temmuzda vergi ve denetimi geçmişimdir de bi tek maliyet kalmıştır.. offfffff..

ya ben sözelleri verdim zaten artık son hakkım maliyet ve finansal muh için kursa gidim diorum sanırım kendim başaramıycam.kursa nasıl gitcem önemli olan o.bilge dedğini kurs nerde

Eğer maliyet ile finansal muhasebeden kaldıysan ve son hakkınsa kursa gitmekte geç kalmışsın. Bilge eğitim kadıköyde (ist) (belki başka yerdede vardır). İstanbulla Sakarya arası 1,5 saat gidip gelinebilir. (zaten istanbulda nerede oturursan otur yine evine 1,5 saatte gidemiyorsun).

Soner KOCACI ' Alıntı:
Eğer maliyet ile finansal muhasebeden kaldıysan ve son hakkınsa kursa gitmekte geç kalmışsın. Bilge eğitim kadıköyde (ist) (belki başka yerdede vardır). İstanbulla Sakarya arası 1,5 saat gidip gelinebilir. (zaten istanbulda nerede oturursan otur yine evine 1,5 saatte gidemiyorsun).

geç kaldığımı bende biliorum zaten iyice insanın moralini bozuosunuz:D öfff öffff tşk ederim yinede...

Dost acı söyler... Bence gidip gelebilirsiniz. Başarılar

Ben Pazar günü Bilge Eğitimi gittim ve ön kayıt yaptırdım. Yeri Kadıköy Altıyolda. İnşallah hayırlısı olur. Dershanede önemli ama iş gene bende bitiyor tabi.

Çalışmaya başladım.Darısı diğer arkadaşlara

HEMEN BAŞLAMIŞMI KAYITLAR YA PEKİ NE ZAMAN BAŞLIYORMUŞ..BİLGE Mİ DEHAMI DAHA İİ OFF DELİRCEMMM.BİDE FİYAT ÖĞRENEBİLİRMİYİM DEHADA 450 SANIIRM

Son hakkınsa şimdiden çalışmaya başla bence. Yoksa diplomayı 2 sene sonraya öteliyeceksin. Bu da umudunu kırar, karamsarlığa düşürür seni. Gerçekten zor bir durum. Gerçi bende bu gidişle vergiden aynı durumda olacağım ama belki verir hocalar bu sınavda 50 puanı. Yoksa benimde hiç ümidim kalmayacak.

Kayıtlar başlamış. 14 Ağustosta dersler başlıyor. Bende Dehayla Bilgeeğitim arasında kalmıştım. Ama nedense Bilgeye daha ısındı kanım.Gittim yerlerinide gördüm. Bana DEHA daha yakın olmasına rağmen bilgeye gitmek istiyorum. Nedeninide bilmiyorum açıkçası.

Yalnız bilgede kitap vermiyorlarmış.Ders notu vereceklermiş tam anlayamadım ama böyle bir konuş ama geçti aramızda.

champell59 ' Alıntı:
Son hakkınsa şimdiden çalışmaya başla bence. Yoksa diplomayı 2 sene sonraya öteliyeceksin. Bu da umudunu kırar, karamsarlığa düşürür seni. Gerçekten zor bir durum. Gerçi bende bu gidişle vergiden aynı durumda olacağım ama belki verir hocalar bu sınavda 50 puanı. Yoksa benimde hiç ümidim kalmayacak.

Geçersin vergiden ben hiç zorlanmadım ya puanı bol sanırım geçtim ben..

elyesa.06 ' Alıntı:
champell59 ' Alıntı:

umarım bu dönem de bol verir puanları :-\

vala inşallah arkadaşlar, hepimiz için en hayırlısı olsun.

hepimiz için hayırlısı olsun a
Aralık sınavına ilk defa girecem sizin yorumlarınızı okudukça gözüm korkuyor

elyesa.06 ' Alıntı:
champell59 ' Alıntı:

Hocanın puanı bolsa %99 vergiyi kitap yüzü açmadan geçtim diyebilirim.
Vergi sınavına girmemeyi bile düşünüyordum yalanım yok çünkü çalışmamıştım ancak arkadaşlarımın zorlaması ile sınava girdim ve 30 puanlık soruya bir baktım emsal kira bedeli yahu ben o emsal kirayı her yıl hesaplayan adamım. Patronumun 2 tane iş merkezi var ve her yıl kiraları emsal kiraya göre ayarlama yapıyoruz resmen şok oldum aklıma gelen ne varsa yazdım hesaplamasını, nedenelerini, nerde uygulanamayacağını tabiki uygulanmayacağı yerlerde 1 yada 2 eksiğim oldu.
Son bağış sorusundada tek yanlışım gideri 689 yerine 770 e atmaktı 153 ve 391 doğru yaptım ancak ondada daha önce böyle bir soruyu bir kitapta gördüğümden rakamın KVK kanununa göre kardan ne kadarının tam düşüleceği belli olmadığı için 770 aldında KKEG hesabına atıldığını görmüştüm o yüzden oraya attım KDV Kanununa göre açıklamamda doğru.

Kısmi hacizdede alınan maaş, emekli maaşı yazdım. Mukayyet değeri ise adım gibi bilsemde artık heyecandanmıdır nedendir bilmiyorum emsal bedeli ile karıştırıp yanlış yaptım.

Kısacası eğer ki hocanın notu gerçekten bolsa benim geçmem lazım tabiiki sonrasında meslek için vergi kitaplarını hatmedeceğim ancak şu dersi bu şekilde verirsemde benim için gerçekten muhteeşm birşey olacak.

şans faktörü çok önemli.. bence eğer haklarının başındaysa (1-2. hakta) sınavlara girilmeli.. belli olmuyo.. düşünsenize mart maliyet sınavına iyi çalışamadı diye girmeyen biri temmuzda soruları görünce mart'a girmediğine pişman olmamış mıdır..