2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TFT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 2010 Aralık SMMM Yeterlilik Sınavı

inci55,

maliyet muhasebesi notlarını göndereceğim demişsin. notlar gelmedi...

vay arkadaşş. Yıllardır milletin ortalama yükseltme dersi olarak gördüğü denetim ile finansal muhasebeden bizim devreler kalıyor ya hu. Belli ki bu denetim ile finansalın komisyon görevlileri göreve Mart/2010 da gelmişler. Şimdi ya iki şey olacak. Ya komisyondaki görevleri bitene kadar (4 sınav daha var) bu şekilde ızdırap olmaya devam edecekler ya da mevcut yığılmanın önüne geçmek için artık gerek sınav sorularında gerekse sonuçlarında töleranslı davranıcaklar. İnşallah 2. seçenek olur.

sedateroglu ' Alıntı:
vay arkadaşş. Yıllardır milletin ortalama yükseltme dersi olarak gördüğü denetim ile finansal muhasebeden bizim devreler kalıyor ya hu. Belli ki bu denetim ile finansalın komisyon görevlileri göreve Mart/2010 da gelmişler. Şimdi ya iki şey olacak. Ya komisyondaki görevleri bitene kadar (4 sınav daha var) bu şekilde ızdırap olmaya devam edecekler ya da mevcut yığılmanın önüne geçmek için artık gerek sınav sorularında gerekse sonuçlarında töleranslı davranıcaklar. İnşallah 2. seçenek olur.

neredeyse 90.000 smmm olunca 1. seçenek daha uygun :) Belli de olmaz iyimser bakarsak 2 seçenekte olabilir..

sedateroglu ' Alıntı:

bu komisyon bişey yapmazsa dosya yakıcaz yahu tek dersten : (

Abi bu sistem çok adaletsiz. Mart sınavında 4 dersten geçtim 3 dersten kaldım. Yani deseler 30 kombinasyon hakkın var en yüksek beklediğin dersten en düşüğe doğru bi sıralama yap vallahi açıklanan sonuçlara göre sıralama tutturamazdım. Sınavlar klasik olsun, bilenle bilmeyeni, elma ile armutu ayrılsın diye düşünüyorduk ama maalesef böyle olmuyor. Araya domateslerde karışıyor.:) O zaman SBS gibi test usulü olsun, soru sayısı artsın hiç değilse o zaman alacağımız notu önceden biliriz. Sınavlar açıklanana kadar 60-70 gün stres yapmayız. Bu şekilde daha adil olur. x hocanın kitabından çalışıyorsun, sınavda döktürüyorsun kalacağın aklının ucundan bile geçmiyor ama sonuç sınavlar açıklanınca hüsran oluyor. Sonra biri y hocası komisyonda diye deşifre ediyor. Ertesi gün o hocanın kitabı bi bakmışın 9.baskı olmuş. Adamlar işi ticarete dökmüş sömürüyorlar bizi. Daha fazla tepki almak istemiyorlarsa bu sınavda gerekeni yapsınlar.:D

itiraz sonuçları ne zaman açıklanır arkadaşlar fikri olan varmı .. caresiz ama son bi bekleyiş işteee...

herkes uyuyor sıcacık yatağında
benimse başım belada vergi kanunlarıyla
dışarıda yağmur çiseliyor
benimse içim pır pır ediyor
acaba başarabilecek miyim bu defa
tebliğ tahakkuk mukteza
mücbir sebebim var terkin istiyorum
zamanaşımına uğrasın artık bu cefa...

vallahi gece gece böyle bişey oldu kendime hakim olamadım uyku sersemi yazdım işte bişeyler :) teşekkür ederim

slm arkadaşlar
maliyet muhasebesi için aralık sınavında soru tahmini olan var mı...???

arkadaşım şiire bayıldım resmen çok güzel olmuş ;D

maliyet notları malesef banada ulaşmadı..sanırım arkadaşımız vazgeçti.sağlık olsun :'(

bu arada ben ders çalışmaya çalışyorum ama bir türlü başaramıyorum. işten eve geç geliyorum geldiğimde de çok yorgun oluyorum..sizler nasıl bir çalışma planı uyguluyorsunuz paylaşabilirmisiniz?

sevilaysc ' Alıntı:
arkadaşım şiire bayıldım resmen çok güzel olmuş ;D

maliyet notları malesef banada ulaşmadı..sanırım arkadaşımız vazgeçti.sağlık olsun :'(

bu arada ben ders çalışmaya çalışyorum ama bir türlü başaramıyorum. işten eve geç geliyorum geldiğimde de çok yorgun oluyorum..sizler nasıl bir çalışma planı uyguluyorsunuz paylaşabilirmisiniz?

Mail adresinizi özel mesajdan atın göndermeyen arkadaşınkileri bilmiyorum ancak benim elimdeki maliyet notlarını göndereyim.

Maliyet notları mail adresini gönderen arkadaşlara atılmıştır bir sorun olursa gene özelden iletirseniz yardımcı olabilim. Şurda sınava çok az kaldı, herkese iyi çalışmalar

stonhand ' Alıntı:
Maliyet notları mail adresini gönderen arkadaşlara atılmıştır bir sorun olursa gene özelden iletirseniz yardımcı olabilim. Şurda sınava çok az kaldı, herkese iyi çalışmalar

sınava az kaldı biz cia'yle uğraşıyoruz daha smmm'ye geçemedik.. oooooooofff..

ben çalışmak için itiraz sonuçlarını bekliyorum valla :o
ona göre 2 dersede başlarım ;D
sözel dersler ya tiksindim resmen offffffffffffffff

arkadaşlar bişey sormak istiyorum

muhasebe sınavında tek düzen hesap planını numara ve isimleriyle birlikte veriyorlarmı

sınava aralıkta ilkdefa gireceğimde

finansal muhasebeye çalışamıyorum ne olacak ya..

Arkadaşlar finansaldan yusuf hocanın kitabını alan varsa hoca yevmiye ve Kebir kayıtlarınında nasıl olması gerektiğini kitabında yazmış. İşte yevmiye kaydında tarih yukarıda ortada, numara solda üst köşede olur vb örneklemiş.
Mesela şöyle bir notta eklemiş
Yevmiye defterinde maddeler sayfayı doldurduğunda en alt satıra borç ve alacak sütunlarının toplamları yazılır. Bu toplamlar yeni sayfanın borç ve alacak sütunlarının en üst satırına '' Aktarılan Toplam'' (A.T.) yada '' Nakli Yekün (N.Y)'' şeklinde belirtilerek yazılmalıdır. şeklinde bir ibareside mevcut.

Kitabın KDV bölümünde birkaç değişik şey yakaladım. Mesela hoca şahıs şirketi ise ve o şirket KKEG bir gider yapmışsa hem o giderin kdv sini indirmiyo hemde o gideri 131 Ortaklardan Alacaklara atıyor eğer o şirket tüzelse Aş.Ltd vb. ise gene KDV indirilmeden KKEG ye ilgili hesaba atılması gerekmektedir diyor.
Binek otolarda KDV,ÖTV artık ne varsa binek otonun içine atıyor ve gene KDV yi indirmeden direkt 254 taşıtlar hesabına atıyor. Kitaba dün ufaktan başladım ve kafadan yevmiye kaydı yazısını görünce biraz daha dikkatli okudum artık çoğunluğun abuk subuk nedenlerle 20-30 arası notlar aldığını çözmek lazım.

kitabını almak şart oldu bu adamın yani..

stonhand ' Alıntı:
Arkadaşlar finansaldan yusuf hocanın kitabını alan varsa hoca yevmiye ve Kebir kayıtlarınında nasıl olması gerektiğini kitabında yazmış. İşte yevmiye kaydında tarih yukarıda ortada, numara solda üst köşede olur vb örneklemiş.
Mesela şöyle bir notta eklemiş
Yevmiye defterinde maddeler sayfayı doldurduğunda en alt satıra borç ve alacak sütunlarının toplamları yazılır. Bu toplamlar yeni sayfanın borç ve alacak sütunlarının en üst satırına '' Aktarılan Toplam'' (A.T.) yada '' Nakli Yekün (N.Y)'' şeklinde belirtilerek yazılmalıdır. şeklinde bir ibareside mevcut.

Kitabın KDV bölümünde birkaç değişik şey yakaladım. Mesela hoca şahıs şirketi ise ve o şirket KKEG bir gider yapmışsa hem o giderin kdv sini indirmiyo hemde o gideri 131 Ortaklardan Alacaklara atıyor eğer o şirket tüzelse Aş.Ltd vb. ise gene KDV indirilmeden KKEG ye ilgili hesaba atılması gerekmektedir diyor.
Binek otolarda KDV,ÖTV artık ne varsa binek otonun içine atıyor ve gene KDV yi indirmeden direkt 254 taşıtlar hesabına atıyor. Kitaba dün ufaktan başladım ve kafadan yevmiye kaydı yazısını görünce biraz daha dikkatli okudum artık çoğunluğun abuk subuk nedenlerle 20-30 arası notlar aldığını çözmek lazım.
paylaşım için teşekkürler