sedateroglu ' Alıntı:vay arkadaşş. Yıllardır milletin ortalama yükseltme dersi olarak gördüğü denetim ile finansal muhasebeden bizim devreler kalıyor ya hu. Belli ki bu denetim ile finansalın komisyon görevlileri göreve Mart/2010 da gelmişler. Şimdi ya iki şey olacak. Ya komisyondaki görevleri bitene kadar (4 sınav daha var) bu şekilde ızdırap olmaya devam edecekler ya da mevcut yığılmanın önüne geçmek için artık gerek sınav sorularında gerekse sonuçlarında töleranslı davranıcaklar. İnşallah 2. seçenek olur.
sedateroglu ' Alıntı:vay arkadaşş. Yıllardır milletin ortalama yükseltme dersi olarak gördüğü denetim ile finansal muhasebeden bizim devreler kalıyor ya hu. Belli ki bu denetim ile finansalın komisyon görevlileri göreve Mart/2010 da gelmişler. Şimdi ya iki şey olacak. Ya komisyondaki görevleri bitene kadar (4 sınav daha var) bu şekilde ızdırap olmaya devam edecekler ya da mevcut yığılmanın önüne geçmek için artık gerek sınav sorularında gerekse sonuçlarında töleranslı davranıcaklar. İnşallah 2. seçenek olur.
sevilaysc ' Alıntı:arkadaşım şiire bayıldım resmen çok güzel olmuş ;D
maliyet notları malesef banada ulaşmadı..sanırım arkadaşımız vazgeçti.sağlık olsun :'(
bu arada ben ders çalışmaya çalışyorum ama bir türlü başaramıyorum. işten eve geç geliyorum geldiğimde de çok yorgun oluyorum..sizler nasıl bir çalışma planı uyguluyorsunuz paylaşabilirmisiniz?
stonhand ' Alıntı:Maliyet notları mail adresini gönderen arkadaşlara atılmıştır bir sorun olursa gene özelden iletirseniz yardımcı olabilim. Şurda sınava çok az kaldı, herkese iyi çalışmalar
paylaşım için teşekkürlerstonhand ' Alıntı:Arkadaşlar finansaldan yusuf hocanın kitabını alan varsa hoca yevmiye ve Kebir kayıtlarınında nasıl olması gerektiğini kitabında yazmış. İşte yevmiye kaydında tarih yukarıda ortada, numara solda üst köşede olur vb örneklemiş.
Mesela şöyle bir notta eklemiş
Yevmiye defterinde maddeler sayfayı doldurduğunda en alt satıra borç ve alacak sütunlarının toplamları yazılır. Bu toplamlar yeni sayfanın borç ve alacak sütunlarının en üst satırına '' Aktarılan Toplam'' (A.T.) yada '' Nakli Yekün (N.Y)'' şeklinde belirtilerek yazılmalıdır. şeklinde bir ibareside mevcut.
Kitabın KDV bölümünde birkaç değişik şey yakaladım. Mesela hoca şahıs şirketi ise ve o şirket KKEG bir gider yapmışsa hem o giderin kdv sini indirmiyo hemde o gideri 131 Ortaklardan Alacaklara atıyor eğer o şirket tüzelse Aş.Ltd vb. ise gene KDV indirilmeden KKEG ye ilgili hesaba atılması gerekmektedir diyor.
Binek otolarda KDV,ÖTV artık ne varsa binek otonun içine atıyor ve gene KDV yi indirmeden direkt 254 taşıtlar hesabına atıyor. Kitaba dün ufaktan başladım ve kafadan yevmiye kaydı yazısını görünce biraz daha dikkatli okudum artık çoğunluğun abuk subuk nedenlerle 20-30 arası notlar aldığını çözmek lazım.