denetim sınavı için arkadaşlar odaya mail yollamış.cevap haklısınız ama soruları maliye bakanlığının görevlendirdikleri komisyon üyeleri hazırladı dilekçelerle topluca müracat edin oda olarak itirazda bulunalım cevabı almışlar...
Sayın koray1914 lütfen yanlış anlamayın, şahsınıza yönelik asla söylemiyorum ama ben böyle komik birşey duymadım!
[TABLE="width: 670"]
[TR]
[TD="width: 650"][h=1]Serbest Muhasebeci Malî Müşavirlik Sınavı[/h][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD="width: 76"]
Kanun Ad[/TD]
[TD="width: 594"]SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK KANUNU[/TD]
[/TR]
[TR]
Madde No[/TD]
[TD="width: 594"]7[/TD]
[/TR]
[TR]
Kapsam[/TD]
[TD="width: 594"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 630, colspan: 2"][TABLE="width: 750"]
[TR]
[TD]Serbest muhasebeci malî müşavirlik sınavı Birlik tarafından yazılı olarak yapılır.
Sınav Komisyonu 7 üyeden oluşur. Üyelerin 2'si
(5786 sayılı Kanunun 1'inci maddesi ile değişen şekli, Yürürlük: 26.07.2008)Maliye Bakanlığını
(*) temsil eder. Diğer 3 üye Yüksek Öğretim Kurulunca teklif edilecek 5 aday arasından diğer 2 üye ise Birlikçe teklif edilecek 4 üye arasından
(5786 sayılı Kanunun 1'inci maddesi ile değişen şekli, Yürürlük: 26.07.2008)Maliye Bakanı
(**) tarafından seçilir.
Sınav komisyon üyeliklerine aday gösterileceklerin; hukuk, iktisat, maliye, muhasebe, işletme, bankacılık, idarî bilimler dallarından lisans veya lisansüstü seviyesinde mezun olmaları ve bu konularda onbeş yıl çalışmış veya bu kadar süre öğretim üyeliği veya görevliliği yapmış bulunmaları şarttır.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
2 Maliye Bakanlığı
3 YÖK
2 Birlik (TÜRMOB)
Ayrıca;
[TR]
[TD="width: 650"][h=1]YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAV YÖNETMELİĞİ[/h][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
Tarih[/TD]
[TD="width: 594"]16/01/2005[/TD]
[/TR]
[TR]
Sayı[/TD]
[TD="width: 594"]25702
Sınav Konuları Madde 14 - Sınavlar, meslek mensubunun teorik ve uygulama bilgisini ölçmek üzere meslek unvanları itibariyle, aşağıda belirtilen konulardan ayrı ayrı yapılır. a) Yeminli Mali Müşavirlik sınav konuları: 1) İleri Düzeyde Finansal Muhasebe, 2) Finansal Yönetim, 3) Yönetim Muhasebesi, 4) Denetim, Raporlama ve Meslek Hukuku, 5) Revizyon, 6) Vergi Tekniği, 7) Gelir Üzerinden Alınan Vergiler, 8) Harcama ve Servet Üzerinden Alınan Vergiler, 9) Dış Ticaret ve Kambiyo Mevzuatı, 10) Sermaye Piyasası Mevzuatı. b) Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınav konuları: 1) Finansal Muhasebe, 2) Finansal Tablolar ve Analizi, 3) Maliyet Muhasebesi, 4) Muhasebe Denetimi, (BAĞIMSIZ DENETİM DEĞİL.) 5) Vergi Mevzuatı ve Uygulaması, 6) Hukuk; Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, İş Hukuku, SSK ve Bağ-Kur Mevzuatı, İdari Yargılama Hukuku, 7) Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik Meslek Hukuku.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Saygılar...