Ben de bu şekilde bir dilekçe faksladım Türmob'a:
TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE
YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİNE
ANKARA
30 Kasım 2013 Tarihi, 09.00-10.30 saatleri arasında yapılan SMMM Muhasebe Denetimi sınavı ile büyük bir mağduriyet yaşadığımı, bu mağduriyet ile ilgili hususları belirtmek isterim;
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir adaylarının Muhasebe Denetimi yeterliliğinin ölçülmesinde “Bağımsız Denetim Standartları”na % 70’lık bir puan değeri verilmesi tamamen adaletsizliktir. İlgili sınavda çıkan 70 puan değerindeki ilk iki soru, tebliği 02 Ekim 2013 yani sınavdan bir buçuk ay önce resmi gazetede yayımlanmış bir konu olduğunu ve bağımsız denetimin muhasebe denetiminden farklı bir alan olduğunu belirtmek isterim. Sınavın sorularına bakıldığında, sınav amacının bilginin ölçülmesi ve yeterliliğin saptanması amacından çok tüm adayları engelleme amacı taşıdığı çok açıktır. Kaldı ki “bağımsız denetim” konuları bir SMMM adayının bilmesi gereken konular değil, bağımsız denetçi adaylarının sınavının konularıdır.
Bu gerekçelerle, meslek mensubu adaylarının mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla TÜRMOB’un yetkisi dâhilinde sınavın sadece 3. soru dikkate alınarak değerlendirilmesini talep ediyorum. Sınavın iptal edilmesi mağduriyetimizi gidermeyecektir. İptal olması halinde tüm adaylar tekrar bu sınava gireceğinden yüksek maliyete sebep olacaktır. Bu sınavda geçmesi gereken aday, sınavın iptal olması halinde bir dönem daha girmek zorunda kalacaktır ve bu da 4-5 ay zaman kaybı demektir.
Dikkat çektiğim hususların ilgililer tarafından dikkate alınması ve gerekli kararların alınması saygılarımla arz ve talep ederim.