2013/3 Muhasebe Denetimi Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vtosun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar bence denetime yavaştan yavaştan çalışmaya başlayın
bence büyük bir ihtimalle sınav iptal edilecektir.Edilmese bile çalıştığımız kar kalır önümüzdeki sınava hazırlıklı oluruz.

Ben de bu şekilde bir dilekçe faksladım Türmob'a:
TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE
YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİNE
ANKARA
30 Kasım 2013 Tarihi, 09.00-10.30 saatleri arasında yapılan SMMM Muhasebe Denetimi sınavı ile büyük bir mağduriyet yaşadığımı, bu mağduriyet ile ilgili hususları belirtmek isterim;

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir adaylarının Muhasebe Denetimi yeterliliğinin ölçülmesinde “Bağımsız Denetim Standartları”na % 70’lık bir puan değeri verilmesi tamamen adaletsizliktir. İlgili sınavda çıkan 70 puan değerindeki ilk iki soru, tebliği 02 Ekim 2013 yani sınavdan bir buçuk ay önce resmi gazetede yayımlanmış bir konu olduğunu ve bağımsız denetimin muhasebe denetiminden farklı bir alan olduğunu belirtmek isterim. Sınavın sorularına bakıldığında, sınav amacının bilginin ölçülmesi ve yeterliliğin saptanması amacından çok tüm adayları engelleme amacı taşıdığı çok açıktır. Kaldı ki “bağımsız denetim” konuları bir SMMM adayının bilmesi gereken konular değil, bağımsız denetçi adaylarının sınavının konularıdır.

Bu gerekçelerle, meslek mensubu adaylarının mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla TÜRMOB’un yetkisi dâhilinde sınavın sadece 3. soru dikkate alınarak değerlendirilmesini talep ediyorum. Sınavın iptal edilmesi mağduriyetimizi gidermeyecektir. İptal olması halinde tüm adaylar tekrar bu sınava gireceğinden yüksek maliyete sebep olacaktır. Bu sınavda geçmesi gereken aday, sınavın iptal olması halinde bir dönem daha girmek zorunda kalacaktır ve bu da 4-5 ay zaman kaybı demektir.

Dikkat çektiğim hususların ilgililer tarafından dikkate alınması ve gerekli kararların alınması saygılarımla arz ve talep ederim.

Arkadaşlar bence denetime yavaştan yavaştan çalışmaya başlayın
bence büyük bir ihtimalle sınav iptal edilecektir.Edilmese bile çalıştığımız kar kalır önümüzdeki sınava hazırlıklı oluruz.

Ben artık umudu kestim ne yaparsak yapalım hep yanlarına kar kalıyor.Hiç bir açıklama yok

Ben de bu şekilde bir dilekçe faksladım Türmob'a:
TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE
YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİNE
ANKARA
30 Kasım 2013 Tarihi, 09.00-10.30 saatleri arasında yapılan SMMM Muhasebe Denetimi sınavı ile büyük bir mağduriyet yaşadığımı, bu mağduriyet ile ilgili hususları belirtmek isterim;

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir adaylarının Muhasebe Denetimi yeterliliğinin ölçülmesinde “Bağımsız Denetim Standartları”na % 70’lık bir puan değeri verilmesi tamamen adaletsizliktir. İlgili sınavda çıkan 70 puan değerindeki ilk iki soru, tebliği 02 Ekim 2013 yani sınavdan bir buçuk ay önce resmi gazetede yayımlanmış bir konu olduğunu ve bağımsız denetimin muhasebe denetiminden farklı bir alan olduğunu belirtmek isterim. Sınavın sorularına bakıldığında, sınav amacının bilginin ölçülmesi ve yeterliliğin saptanması amacından çok tüm adayları engelleme amacı taşıdığı çok açıktır. Kaldı ki “bağımsız denetim” konuları bir SMMM adayının bilmesi gereken konular değil, bağımsız denetçi adaylarının sınavının konularıdır.

Bu gerekçelerle, meslek mensubu adaylarının mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla TÜRMOB’un yetkisi dâhilinde sınavın sadece 3. soru dikkate alınarak değerlendirilmesini talep ediyorum. Sınavın iptal edilmesi mağduriyetimizi gidermeyecektir. İptal olması halinde tüm adaylar tekrar bu sınava gireceğinden yüksek maliyete sebep olacaktır. Bu sınavda geçmesi gereken aday, sınavın iptal olması halinde bir dönem daha girmek zorunda kalacaktır ve bu da 4-5 ay zaman kaybı demektir.

Dikkat çektiğim hususların ilgililer tarafından dikkate alınması ve gerekli kararların alınması saygılarımla arz ve talep ederim.

tesmere turmob ismmmo faxlar çektik mailler attık hiçbir açıklama yok.Her zaman ki gibi

sınavın sadece ücüncü soru ile değerlendirmeleri de yanlış olur bence.
çünkü sınava giren çoğu kişi 70 puanlık soruyu yapamamanın verdiği stresle bu soruyu da tam yanıtladığını sannetmiyorum

ben üçüncü soruyu kendime göre tam yaptım ama verdiğim örnekler le onların istediği örnekler birbirini tutacağını ve tam puan vereceklerini hiç sannetmiyorum.
ikinci soruyu da tahminlerime göre yöneticinin sorumluluklarını hepsini yazdım ama 2 madde fazla yazmışım malum fazla yazınca soruyu iptal ediyorlar.

ummadık taş baş yararmış en korkmadığım ders denetim di şimdi en korktuğum ders denetim
ilk sınavda sırf açıklama yazmışım diye kaldım. ikinci sınavdada özellikle büyük puntolarla belirtmişler fazla yazmayın diye istedikleri gibi de oldu sanırım okuması zor geliyor galiba o yüzden kimsenin bilemiyeceği sorular sormuşlar helal olsun o soruyu hazırlayanlar la inşallah öbür tarafta karşılaşırız hangi mantıkla sormuşlar ben de onlara o tarafta hesabını soracağım :(

Gerek TESMER gerekse TÜRMOB'un yönetim kurulu toplantılarında bu konu gündeme gelecektir. Ve olayın ciddiyetine varacaklardır diye düşünüyorum. Yani İnşallah...

Arkadaslar sakarya odasım dilekçelerimizi ankara tesmere ilettiğini msj olarak gonderdı sonuçla ılgılı bilgilendırme daha sonra yapılacakmış

neden 12 aralık? Anlayamadım
çünkü denetim dersi mağdurları facebook sayfasında neden hiç bir açıklama yapılmıyor diye sorduğumda bir arkadaş izmir tesmerin duyurusunu yazmıştı bana staj ve sınavlara ilişkin usul ve esaslar hakkındaki uygulama yönergesi başlığı altında tesmerin 12 aralık 2013 tarahinde yönetim kurulu toplantısı yapacağını ardındanda bilgilenderime yapılacağını söyleşmişti.

arkadaşlar, facebooktaki "DENETİM DERSİ MAĞDURLARI BURAYA" sayfasında izmir odasından bir arkadaş bu gün yapılan tesmer toplantısıyla ilgili toplantıya katılan bir y.kurulu üyesinden aldığı bilgi doğrultusunda aşağıdaki iletiyi paylaştı;

Arkadaşlar Tesmer Yönetim Kurulu Toplantısı sona erdi.Özet olarak çıkan sonuç her birimiz sınav sonuçlarını bekleyeceğiz.Denetim sınavını yapan hocayla görüşülmüş ve sınav sonuçlarındaki başarı oranına bakılarak durum yeniden değerlendirilecek. Şu aşamada sınav iptali veya mazeret sınavı söz konusu değil.Ancak Sınav Sonuçlarından sonra durum netleşecektir.Herkesin bilgilerine...

arkadaşlar, facebooktaki "DENETİM DERSİ MAĞDURLARI BURAYA" sayfasında izmir odasından bir arkadaş bu gün yapılan tesmer toplantısıyla ilgili toplantıya katılan bir y.kurulu üyesinden aldığı bilgi doğrultusunda aşağıdaki iletiyi paylaştı;

Arkadaşlar Tesmer Yönetim Kurulu Toplantısı sona erdi.Özet olarak çıkan sonuç her birimiz sınav sonuçlarını bekleyeceğiz.Denetim sınavını yapan hocayla görüşülmüş ve sınav sonuçlarındaki başarı oranına bakılarak durum yeniden değerlendirilecek. Şu aşamada sınav iptali veya mazeret sınavı söz konusu değil.Ancak Sınav Sonuçlarından sonra durum netleşecektir.Herkesin bilgilerine...

Arkadaşlar olduki mazeret sınavı oldu uygulama nasıl oluyor

Şimdi benim anladığım;

1-hoca problem çıkartmamak için kağıtları kalan sayısını düşük tutma eğiliminde okuyacak. Bu, adaletsizliğe karşı vicdanları ne kadar rahatlatacak tartışılır.

2-hoca kağıtları okuyacak kalan sayısı yüksek çıkacak; o zaman tesmer nasıl bir adım atar, mazeret veya iptal gündeme gelir mi, puanlamaya çan uygulaması yapılır mı gibi bir çok soru ortaya çıkacak

3-hoca okuyacak ve sonuçlar yayınlanacak; o zaman başından beri adaletsiz olduğuna inandığımız bu sınavda azımsanmayacak sayıda kalan olursa şimdikinden daha organize bir tepkiyle karşılaşılacak

hangi mantıkla okunacak o kağıtlar anlamadım kim çalıştı bu kamu gözetim ve denetleme kurumunun standartlarına ? Bu gün odanın semıneri vardı dönem sonu işlemleri ile ilgili oda yahya bey kendi kötüledi kgd kurumunu şöyle böyle diye şimdi neye istinaden okuyacaklar o kağıtları öfke içindeyim hepsine bir ton para verip bir hiç için mücadele ediyoruz

Yine sonuç yok bu kadar büyük bir haksızlığa rağmen yine göz göre göre hakkımız yanacak.

benim bu dersten 60 almam gerekiyor
not ortalamam yetmiyor staj değerlendirme notum düşük 3 soru elli puan olsa ne olacak
yazık değilmi emeğimize 50 puanlık soru üzerinden değerlendiriliyoruz

3 sorum tam yaptım ama verdiğim örnekleri beğeneceklerini sannetmiyorum çünkü soruyu hazırlayanın istediği örnekleri bilmek için birazda müneccim olmak lazım

şimdi kağıtlarımız okunacak herkes son soruyu yaptıysa herkes 30 alacak ozaman ne yapacaklar

herkese 20 puan verseler herkes gececek kimseye 20 puan vermeseler herkes kalacak

benim anladığım 200 kişi giriyorsa amaç 20-30 kişiyi geçirmek ne demek ya kalana geçene bakacağız
bu soru iptalse iptal dir değilse değildir. ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN BU SORUYU HAZIRLAYANI

ÖNÜN DE SONUNDA BU DERSTEN GEÇECEĞİM HEPİMİZ GEÇECEĞİZ AMA ÖBÜR TARAFTA YAKASINI BIRAKMIYACAĞIM
İNŞALLAH RABBIM KARŞIMA ÇIKARIR O SORUYU HAZIRLAYANI O ZAMAN SORARIM HANGİ MAKSATLA BU SORUYU HAZIRLADIN DİYE

Aynen ne yapacağımızı hakkımızı nasıl arayacağımızı şaşırdık.Kulaklarını tıkıyorlar gözlerini kapatıyorlar çırpınışlarımızı görmüyorlar.Yine dedikleri dedik çaldıkları düdük.