31 Çeken Ay

YILDIRIM65

Katkı Sunan Üye
Üyelik
9 Şub 2009
Mesajlar
410
Konum
ankara
Forumdaslarim slm olsun sorum su:mesela 31 çeken ocak ayinda ise giriş 14.01.2024 dur.cikis tarihi 31.01.2024 dur.bu işçi ocak ayinda kaç gün gozukecektir.calisma günü kaç gün olacaktır.
 
14.01.24 pazar - 21.01.24 pazar- 28.01.24 pazar günleri çalışma yok ise 15 gün . Pazar mesai yapıldı ise pazar günleri de dahil edip bildireceksiniz. Sizin işçiniz kaç gün çalıştı ise o kadar bildireceksiniz.
 
Merhaba
Sayın Yıldırım65 öncelikle öncelikle bazı konuları düzeltmekte fayda var.
1- Soru başlığınızı düzeltmenizi rica edeceğim.Yazım ve konuşma dilinde bu şekilde söylenmemeli."31 gün süren ay" veya "gün sayısı 31 olan ay" dersiniz mesela.Kullandığınız kelimeler ne yazık ki hoş durmamış.Bu tarz şeylere dikkat etmekte fayda var.Günlük konuşma dilinde de mütemadiyen kullanmamak gerekir.Eğer sizin düzeltme imkanınız yoksa,yönetici arkadaşlardan rica edelim onlar düzeltsin.
2- Soru başlığınızda konunun ne olduğu belli değil. "31 gün süren ayda çalışma günü hesaplama" veya "ay içinde giriş çıkışlarda çalışma günü hesaplama" diyebilirsiniz.En azından konu başlığında,sorunun içeriğini anlatan ibareler olsun
3- Sorunuz sosyal güvenlik mevzuatını içeren bir konu ama vergi usul kanunu konusu altına yazmışsınız.Her soruyu kendi ana başlığı altında yazmaya gayret edelim ki,konular birbirine karışmasın,dağınıklık olmasın.
Bunlara dikkat etmenizi özellikle rica ediyorum.

Gelelim sorunuza;ay içinde giren, ay içinde çıkan, özellikli olan şubat ayında işe giren ve çıkan kişilerle ilgili gün sayılarının hesabında google'da yüzlerce konu ve örnek bulabilirsiniz.
Ay içinde giriş çıkışlarda veya ay içindeki gün sayısının hesabında basitçe parmak hesabı yapılır.İşten ayrınılan günde bile çalışılmış kabul edilir.31'inde çıkış yapılıyorsa 31.günde de çalışılmış demektir.Dolayısıyla ayın 14'ünden 31'ine kadar parmak hesabı sayıldığında 18 güne ulaşılır. Yani buradaki çalışma günü 18'dir.Bunun bir diğer pratik hesaplama yöntemi de [(çıkış günü-giriş günü)+1] şeklinde olur.31-14=17+1= 18
Neden +1? çünkü 31'den 14'ü çıkarıyoruz ama ayın 14'üde sayıldığından o günü tekrar ilave ediyoruz.
Eğer bu kişi 14 nisanda işe girseydi (30-14)+1= 17 olacaktı.
Şubat ayında işe girseydi 29(veya 28) -14+1= 16 veya 15 gün olacaktı.

* Resmi tatil günleri çalışma gününe dahil edilir.
* Hafta tatili günleri (sayın h.usta'nın verdiği bilgi ne yazık ki hatalıdır) çalışma gününe dahil edilir ve hafta tatili ücreti çalışılmasa bile ödenir.Burada en iyi yapabileceğiniz şey işçinin puantaj kartında bu 18 günün ne kadarı hafta içi normal çalışma günü,ne kadarı hafta tatiline tekabül eden gün, olduğu konusunda detaylandırmak olur. Aksi halde pazar günlerini kesemezsiniz,çalışılmamış sayamazsınız.Pazar günleri çalışılmasa bile çalışmış kabul edilir,ücret kesintisi yapamazsınız.
 

Benzer konular

Üst