Ynt: 4-5 Aralık Sınav Sonuçları
[email protected] maliyet ve analız ders notları gonderebılcek varmı..tesekkurler..
[email protected] maliyet ve analız ders notları gonderebılcek varmı..tesekkurler..
kervan ' Alıntı:atakansah hemen hemen aynı kağıdı vermişiz. banada 35 vermiş ş. bende itiraz edeceğim.55 puanlık soruda a ve b şıkkı birebir aynı, c şıkkında ürünü 0,30 karla sattım ancak satış kaydında 620 değil 621 i kullandım. 20 puan bundan mı gitti onu merak ediyorum sadece..
tuğba81 ' Alıntı:life ' Alıntı:arkadaşlar, elimde güzel ve yalın olarak anlatılmış maliyet notları var.Temmuzda sadece bu notlara çalışarak geçtim.isteyen olursa mail adresini versin yollıyayım.
[email protected] mail atabilirmisin rica etsem
Finansal muhasebe ve maliyet derslerine nerden çalıştınız acaba?mcakir ' Alıntı:SMMM Sınav Sonuçları
TC Kimlik: 1xxxxxxxxxxxxxxx
Adı Soyadı: MEHMET ÇAKIR
Baba Adı:
İli: İSTANBUL
Sınav Dönemi: 2010/3
Notları:
Dersler 2010/3 Sonuç
Finansal Muhasebe 66 66
Finansal Tablolar ve Analizi - (93)
Maliyet Muhasebesi 88 88
Muhasebe Denetimi - (62)
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması - (75)
Hukuk - (85)
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku - (90)
Staj Tamamlama Notu - 100
Toplam 659
Ortalama 82,38
Tebrikler Başarılı oldunuz
mcakir ' Alıntı:Maliyet Muhasebesi
H.Kamil Büyükmirza (Kitap biraz ağırdır ama eğer m.muhasebesi alt yapın iyiyse göreceksin ki kitapta çok iyi değişik sorular var bilgilerine yeni bilgiler katıyor,temmuz 2010 sınavında çıkan fireli sahfa ile ilgili soru ile çıkan dağıtım sorusunun benzeri mevcut,son sınavda çıkan farklarla ilgili benzer soru da var...)
Aslında 100 lük kağıt vermiştim ondan 88 aldım
F.Muhasebe
Yusuf Sürmen (Muhasebe I ve Muhasebe II aldı kitap)
Tek Düzen Hesap Planı-Seçkin Yayınevleri (Bütün hesapların tanımını ve işleyişini okudum,çok yararlı oldu)
Birde Yusuf Sürmen'in dikkat ettiği noktalar vardı onlara dikkat ettim örneğin;
*Yevmiyelerde hesap isimleri hiçbir şekilde kısaltmadım ( 493 Tesise Katılma Payları Hesabı gibi)
*Yevmiye defterinde hiç boşluk bırakmadım örneğin 3.yevmiye maddesi alt sayfaya sığmaz diye 2.sayfadan başlamadım sığacağı kadarını yazdım kalanı 2.sayfadan devam ettim
*Yevmiye açıklamalarını yazdım
*Tutarları kutulara yazdım örneğin 10.000 TL yi yazarken 10 bir kutu boşluk 000 yazıp .- yazdım (10.000,-)
*Defteri kebir kayıtlarında 100 Kasa Hesabı dedim tutarları 5.000,- diye yazdım
Kağıdım çok temiz ve düzenliydi.Sözel soruları cevaplamadım.Ben bütün kayıtları yaptım,kebirleri kapattım kapanışları yaptım gelir tablosu ve bilançoyu çıkardım.Sadece nazım hesaplar için yevmiye hazırladım tutarını yazdım ama hesap isimlerini yazmadım zararı tutturdum bilanço ve g.tablosunda aynıydı
Kayıtlarımın tamamına yakını doğruydu 80 puan üzerinden değerlendirmesi gerekirdi 66 vermişşş
FOREVERSMMM ' Alıntı:merhaba arkadaşlar , malumunuz sıkıntılı bir dönem bitti yeni bir sıkıntı ile başbaşayız..
maalesefki muhasebeden 43 aldım.itiraz etsem değişme ihtimali açısından bilgi verebilirmisiniz...
ilgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim...!