4-5 Aralık Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alev34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 4-5 Aralık Sınav Sonuçları

bende smmm oldum fınansaldan zor bela 50 almışım darısı alamayan arkadaşlara:):) :)

şükriye hanım maliyet notları için çok teşekkür ederim...

ya arkadaşlar sinir krizine girdim 2 gündür uyku yüzü görmedim inanın.

maliyetten 55 puanlık matematiksel dağıtımı yaptım ve bütün şıkları kontrol ettim sadece son karlı satış muhasebe kaydında

152 mamül hesabı yerine 153 ticari mal
620 satılan mamül maliyeti yerinede 621 satılan ticari mal maliyeti

yazdım yani sadece hesap ismi yalnış işlemlerin hepsi doğru nasıl iş anlamadım 30 puan gelmiş.

ya itiraz bedelini bankaya yatırdım sizce ne değişir yada değişirmi?

bana bilgi verin ne olu kafayı yicem daha böyle istediğim soru gelmez stres sahibi oldum inanın.

bu arada geçen arkadaşları tebrik ederim.

atakansah hemen hemen aynı kağıdı vermişiz. banada 35 vermiş ş. bende itiraz edeceğim.55 puanlık soruda a ve b şıkkı birebir aynı, c şıkkında ürünü 0,30 karla sattım ancak satış kaydında 620 değil 621 i kullandım. 20 puan bundan mı gitti onu merak ediyorum sadece..

kervan ' Alıntı:
atakansah hemen hemen aynı kağıdı vermişiz. banada 35 vermiş ş. bende itiraz edeceğim.55 puanlık soruda a ve b şıkkı birebir aynı, c şıkkında ürünü 0,30 karla sattım ancak satış kaydında 620 değil 621 i kullandım. 20 puan bundan mı gitti onu merak ediyorum sadece..

kardeşim sorma aynı şekilde ama el insaf buna o kadar puan kırılırmı olurmu böyle adaletsizlik şimdi yeni sınavda ne geleceği belli değil oooffff offff.

kardeş inan ben o hocaya matematiksel dağıtım dersi veririm. en çok ona sinirlendim.sen git istanbul üniversitesinde ertuğrul burgazllıoğlunun maliyet derslerinde derece yap gel bu sınavda yerlerde sürün. of off

SMMM Sınav Sonuçları
TC Kimlik: 1xxxxxxxxxxxxxxx
Adı Soyadı: MEHMET ÇAKIR
Baba Adı:
İli: İSTANBUL
Sınav Dönemi: 2010/3
Notları:
Dersler 2010/3 Sonuç
Finansal Muhasebe 66 66
Finansal Tablolar ve Analizi - (93)
Maliyet Muhasebesi 88 88
Muhasebe Denetimi - (62)
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması - (75)
Hukuk - (85)
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku - (90)

Staj Tamamlama Notu - 100
Toplam 659
Ortalama 82,38
Tebrikler Başarılı oldunuz

mcakir ' Alıntı:
SMMM Sınav Sonuçları
TC Kimlik: 1xxxxxxxxxxxxxxx
Adı Soyadı: MEHMET ÇAKIR
Baba Adı:
İli: İSTANBUL
Sınav Dönemi: 2010/3
Notları:
Dersler 2010/3 Sonuç
Finansal Muhasebe 66 66
Finansal Tablolar ve Analizi - (93)
Maliyet Muhasebesi 88 88
Muhasebe Denetimi - (62)
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması - (75)
Hukuk - (85)
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku - (90)

Staj Tamamlama Notu - 100
Toplam 659
Ortalama 82,38
Tebrikler Başarılı oldunuz
Finansal muhasebe ve maliyet derslerine nerden çalıştınız acaba?

merhaba arkadaşlar.
foruma yeni üye oldum.bu zorlu süreçte hepinize başarılar diliyorum..sizlerle aynı dertlerden bende muzdaribim :'( 4 dersim kaldı benimde.geçirdiğim bir rahatsızlık üzerine geçen sınava belki bir ders bari veririm diyerek hiç çalışmadan girmek durumunda kaldım ve malesef hiçbir ders veremedim :'( mart ayında 3.hakkımı kullanacağım.bu forumdan ve sizlerden çok fayda göreceğimi düşünüyorum. :D

merhaba arkadaşlar , malumunuz sıkıntılı bir dönem bitti yeni bir sıkıntı ile başbaşayız..
maalesefki muhasebeden 43 aldım.itiraz etsem değişme ihtimali açısından bilgi verebilirmisiniz...
ilgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim...!

Maliyet Muhasebesi
H.Kamil Büyükmirza (Kitap biraz ağırdır ama eğer m.muhasebesi alt yapın iyiyse göreceksin ki kitapta çok iyi değişik sorular var bilgilerine yeni bilgiler katıyor,temmuz 2010 sınavında çıkan fireli sahfa ile ilgili soru ile çıkan dağıtım sorusunun benzeri mevcut,son sınavda çıkan farklarla ilgili benzer soru da var...)
Aslında 100 lük kağıt vermiştim ondan 88 aldım
F.Muhasebe
Yusuf Sürmen (Muhasebe I ve Muhasebe II aldı kitap)
Tek Düzen Hesap Planı-Seçkin Yayınevleri (Bütün hesapların tanımını ve işleyişini okudum,çok yararlı oldu)
Birde Yusuf Sürmen'in dikkat ettiği noktalar vardı onlara dikkat ettim örneğin;
*Yevmiyelerde hesap isimleri hiçbir şekilde kısaltmadım ( 493 Tesise Katılma Payları Hesabı gibi)
*Yevmiye defterinde hiç boşluk bırakmadım örneğin 3.yevmiye maddesi alt sayfaya sığmaz diye 2.sayfadan başlamadım sığacağı kadarını yazdım kalanı 2.sayfadan devam ettim
*Yevmiye açıklamalarını yazdım
*Tutarları kutulara yazdım örneğin 10.000 TL yi yazarken 10 bir kutu boşluk 000 yazıp .- yazdım (10.000,-)

*Defteri kebir kayıtlarında 100 Kasa Hesabı dedim tutarları 5.000,- diye yazdım

Kağıdım çok temiz ve düzenliydi.Sözel soruları cevaplamadım.Ben bütün kayıtları yaptım,kebirleri kapattım kapanışları yaptım gelir tablosu ve bilançoyu çıkardım.Sadece nazım hesaplar için yevmiye hazırladım tutarını yazdım ama hesap isimlerini yazmadım zararı tutturdum bilanço ve g.tablosunda aynıydı
Kayıtlarımın tamamına yakını doğruydu 80 puan üzerinden değerlendirmesi gerekirdi 66 vermişşş

Arkadaşlar acele etmeyin. Kimin ne kadar doğru yağtığı cevaplar açıklanınca belli olur. Dersanelerde bizler gibi sınava girdi onlardan da kalan olacağı kesin.

mcakir ' Alıntı:
Maliyet Muhasebesi
H.Kamil Büyükmirza (Kitap biraz ağırdır ama eğer m.muhasebesi alt yapın iyiyse göreceksin ki kitapta çok iyi değişik sorular var bilgilerine yeni bilgiler katıyor,temmuz 2010 sınavında çıkan fireli sahfa ile ilgili soru ile çıkan dağıtım sorusunun benzeri mevcut,son sınavda çıkan farklarla ilgili benzer soru da var...)
Aslında 100 lük kağıt vermiştim ondan 88 aldım
F.Muhasebe
Yusuf Sürmen (Muhasebe I ve Muhasebe II aldı kitap)
Tek Düzen Hesap Planı-Seçkin Yayınevleri (Bütün hesapların tanımını ve işleyişini okudum,çok yararlı oldu)
Birde Yusuf Sürmen'in dikkat ettiği noktalar vardı onlara dikkat ettim örneğin;
*Yevmiyelerde hesap isimleri hiçbir şekilde kısaltmadım ( 493 Tesise Katılma Payları Hesabı gibi)
*Yevmiye defterinde hiç boşluk bırakmadım örneğin 3.yevmiye maddesi alt sayfaya sığmaz diye 2.sayfadan başlamadım sığacağı kadarını yazdım kalanı 2.sayfadan devam ettim
*Yevmiye açıklamalarını yazdım
*Tutarları kutulara yazdım örneğin 10.000 TL yi yazarken 10 bir kutu boşluk 000 yazıp .- yazdım (10.000,-)

*Defteri kebir kayıtlarında 100 Kasa Hesabı dedim tutarları 5.000,- diye yazdım

Kağıdım çok temiz ve düzenliydi.Sözel soruları cevaplamadım.Ben bütün kayıtları yaptım,kebirleri kapattım kapanışları yaptım gelir tablosu ve bilançoyu çıkardım.Sadece nazım hesaplar için yevmiye hazırladım tutarını yazdım ama hesap isimlerini yazmadım zararı tutturdum bilanço ve g.tablosunda aynıydı
Kayıtlarımın tamamına yakını doğruydu 80 puan üzerinden değerlendirmesi gerekirdi 66 vermişşş

defteri kebir kayıtlarınız sıralımıydı ( yani 100-101-102... ), yoksa kayıt yaptıkça mı yazdınız.

1 2 3 4 5 6 7 Lİ GRUPLAR OLARAK AYIRDIM
1 Lİ GRUPLARDA 100 120 101 121 GİBİ

vala tek bıldıgım dehanın su tuketım bedelı cevabının yanlış olduguydu sayaçtan okunan su tuketım bedelı 381 atılır bende ole yaptım ve gectım:)

FOREVERSMMM ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar , malumunuz sıkıntılı bir dönem bitti yeni bir sıkıntı ile başbaşayız..
maalesefki muhasebeden 43 aldım.itiraz etsem değişme ihtimali açısından bilgi verebilirmisiniz...
ilgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim...!

kardeş ben olsam itiraz ederdim.