4-5 Aralık Sınav Sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alev34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 4-5 Aralık Sınav Sonuçları

ilgili üniversitelerin 4 yıllık bölümlerin mezun olan veya bu bölümlerde yüksek lisans yapan özel smmm'lerin normal smmm'den hiç bir farkı yok. Ymm olmak da buna dahil.

stonhand ' Alıntı:
Söz konusu sınavlarda başarılı olamayanlar veya sınava katılmayanlar ise sadece serbest muhasebeci unvanı ile çalışabilirler, "serbest muhasebeci mali müşavir" unvanını kullanamazlar. Bunlar, 2 nci maddenin (A) fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde belirtilen işleri yapamazlar, 45 inci maddede belirtilen yasaklara uymak zorunda olup, meslek mensuplarına ilişkin düzenlemelere tabi tutulurlar. Ayrıca, bunların yapacakları iş ve işlemler karşılığında alacakları ücretler 46 ncı maddeye göre tespit edilmeye devam edilir.

Sn sıkılgan yukarıda zaten bunlar derken özel SMMM sınavından başarılı olamayıpda SM kalanlar b ve c maddesindeki işleri yapamazlar demiştir yoksa şuan özel SMMM ler çatır çatır rapor yazmaktadır adamların ruhsatının hiçbir yerinde özel yazısı yok, tabelalarında özel ibaresi yok.

Benim bildiğim ve yukarıdaki yazana göre Sadece YMM ve bağımsız denetçi olamıyorlar geriye kalan herşeyi bir güzel yapabiliyorlar sizin alıntınız benim tezimi çürüteceğine tersine desteklemiş ;D ;D

Aynen demek istediğimde buydu...

Siz benden daha güzel izah etmişsiniz teşekkür ederim.

aydinay ' Alıntı:
ilgili üniversitelerin 4 yıllık bölümlerin mezun olan veya bu bölümlerde yüksek lisans yapan özel smmm'lerin normal smmm'den hiç bir farkı yok. Ymm olmak da buna dahil.

Lisans mezunu olduklarında o işleri de yapabilmeye başlıyorlar. Yani YMM olmak bağımsız denetim gibi.
herhangi bir univden lisanslarını tamamlamaları yeterli oluyor.

Aynen doğru söylediniz teşekkürler.

sıkılgan ' Alıntı:
battibalikyangider ' Alıntı:
Ben tam tersi görüşteyim. Meslekte gruplar 2'ye bölünmüş durumda tıpkı siyasi yapıda olduğu gibi, bir grup bir parti diğer grup bir parti ile dirsek teması halinde, amaç meslekle ilgili iyileştirmeler vb gibi konular yerine her iki gruptada siyasi ikbal meselesi haline dönmüş durumda iyice.

Bunda onun payı vardı bunun payı vardı, şunun yüzünden oldu bunun yüzünden oldu tartışmasına girmiyorum hiç. Öyle yada böyle mevcut durum mesleki ve hukuki bir tartışma platformundan çıkıp, o partinin temsilcisi gibi davranan grup mu kazanacak? bu partinin temsilcisi olan grup mu kazanacak mevzusuna dönüştü malesef.

O konuda haklısınız. Sağolsunlar üstadlarımız mesleğin sorunlarından ziyade siyasetle ilgileniyorlar. Ancak siyasi iktidarın baskısı altında olan bir kurumda da siyasetin bu kadar fazla olması yadırganamaz diye düşünüyorum. İnşallah zamanla düzelecek hepsi. sm3 (üssü nasıl yapılıyordu unuttum :)) gibi arkadaşlarla beraber daha iyi günler görürüz.

fakat şunu unutmayın, 25 000 mevcudu olan odada 13 000 kişi seçime katıldı.
mevcut meslek mensupları işin siyasi değil meslekle ilgili olması gerektiği görüşündüler bana göre ben bu seçime katılmamayı bunun bir işareti olarak görüyorum.

mesleğe adım atmak üzere olan, çoğunun siyasi bir parti ile oy atmak dışında ilişkisi olmayan kişilerle bir araya gelip bir alternatif oluşturulabilirdi, fakat maalesef bunu da bugün yapmak mümkün olamadı.

adaylar ve yeni meslektaşlar herşeyden o kadar bıkmış ki, odaymış seçimmiş, değiştirmekmiş gibi konularla asla ilgilenmiyorlar. 10 işletme defteri 5 tane ltd 1 tanede anonim şirket mükellef buldu mu, mesleği kaldırsa meclis umurlarında olmaz:)

eee ozaman ilkokul mezunu sözde özel SMMM ile üniversite mezunu SMMM arasında bağımsız denetim ve YMM olma dışında ne fark varmış cevap hiçbirşey
Dün 2 yıllık bitirmiş SM stajeri arkadaşımla msnden yazışıyorduk, bir tanıdığım tek girişte SMMM belgesini aldı deyince bende sevindim helal olsun 7de 7 mi dedim yok özel smmm sınavıyla aldı ama tek girişte aldı dedi yani bu bile sürmenle cebelleşen bir insan olan bana hakaret gibi geldi neymiş tek seferde almış benim arkadaşa diyorum sıkıyosa SMMM yeterliliğe gir diyorum daha delirmedim diyor.

Onlardada bir sınav yapmışlar evlere şenlik b sınavımı C sınavımı ne ama sınavın güzelliği sınav internet üzerinden yapılıyor yani yanına topla ne kadar adam varsa girsinler google a açsınlar kitapları istediğin gibi sınavdan geç ne güzel memleket değilmi.

stonhand ' Alıntı:
eee ozaman ilkokul mezunu sözde özel SMMM ile üniversite mezunu SMMM arasında bağımsız denetim ve YMM olma dışında ne fark varmış cevap hiçbirşey
Dün 2 yıllık bitirmiş SM stajeri arkadaşımla msnden yazışıyorduk, bir tanıdığım tek girişte SMMM belgesini aldı deyince bende sevindim helal olsun 7de 7 mi dedim yok özel smmm sınavıyla aldı ama tek girişte aldı dedi yani bu bile sürmenle cebelleşen bir insan olan bana hakaret gibi geldi neymiş tek seferde almış benim arkadaşa diyorum sıkıyosa SMMM yeterliliğe gir diyorum daha delirmedim diyor.

Onlardada bir sınav yapmışlar evlere şenlik b sınavımı C sınavımı ne ama sınavın güzelliği sınav internet üzerinden yapılıyor yani yanına topla ne kadar adam varsa girsinler google a açsınlar kitapları istediğin gibi sınavdan geç ne güzel memleket değilmi.

boşver, mükellefe bakalım biz:)
defter toplamak lazım defter:)

sıkılgan ' Alıntı:
O konuda haklısınız. Sağolsunlar üstadlarımız mesleğin sorunlarından ziyade siyasetle ilgileniyorlar. Ancak siyasi iktidarın baskısı altında olan bir kurumda da siyasetin bu kadar fazla olması yadırganamaz diye düşünüyorum. İnşallah zamanla düzelecek hepsi. sm³ gibi arkadaşlarla beraber daha iyi günler görürüz.

inşallah hep beraber görürüz o günleri kardeşim.

sm³ ' Alıntı:
sıkılgan ' Alıntı:
O konuda haklısınız. Sağolsunlar üstadlarımız mesleğin sorunlarından ziyade siyasetle ilgileniyorlar. Ancak siyasi iktidarın baskısı altında olan bir kurumda da siyasetin bu kadar fazla olması yadırganamaz diye düşünüyorum. İnşallah zamanla düzelecek hepsi. sm³ gibi arkadaşlarla beraber daha iyi günler görürüz.

inşallah hep beraber görürüz o günleri kardeşim.

bende görürmüyüm o günleri :D

evet arkadaşlar sınavın açıklanacağı gün olması dileğiyle en azından aramalar bugün başlasa güzel olacak.

Ben aranacağımı düşünüyorum sürmende fena geçmedi maliyette, dentim zaten süper geçti 3 dersten girmiştim ve %90 aranmam lazım.
Bugün sonuçlar açıklanmaz adamların sitede hiçbir ibare yok, kitlenme yok bir elimde cımbız bir elimde ayna umurumdamı 3000 tane stajer sallaaaaaaa 10 şubata kadar yolu var sonrası zaten sakat ders çalışmaya 1 aydanda az kalıyor itirazları hiç düşünmüyorum bile itiraz edeceklr şimdiden son başvuru tarihini geçecek

ben de aranacağımı düşünüyorum ilk defa temmuzda girdim 7 de 6 yaptım bir tek maliyet kalmıştı verdiğimi düşünüyorum.